Linksys Cisco e1500 och Bahnhof 100/100...

Permalänk
Medlem

Linksys Cisco e1500 och Bahnhof 100/100...

Hej,

jag skaffade nyligen 100/100 Bahnhof via stadsnätet och en linksys cisco e1500 router. Jag lyckas komma upp i 80-90 mbit/s när jag kopplar min dator direkt till bredbandsuttaget men via routern och det trådlösa så kan det variera mellan 10-30 mbit/s. Ska det vara på det här viset? Jag förstår att man tappar lite i hastighet om man kopplar upp sig trådlöst men trodde inte det skulle vara så illa. Finns det något man kan göra för att fixa detta?

Nätverket i min bärbara är ntel(R) Centrino(R) Wireless-N 1030 som ska klara av 300 mpbs trådlöst precis som routern. Jag uppskattar all hjälp jag kan få!

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/3146...

kanske runt 50Mbps kan du räkna med som bäst. Om du är riktigt nära routern.

Permalänk
Medlem

Ditt nätverskort stöder 2 strömmar nedströms och 1 ström uppströms i 2,4GHz-bandet. Det ger en teoretisk maxhastighet på 300Mbit/s nedtströms och 150Mbit/s uppströms. Dom teoretiska hastigheterna når man aldrig i praktiken men du skulle säkerligen kunna få bättre bandbredd med en starkare signal. Flytta routern helt enkelt så att du får en starkare signal och bättre bandbredd. Kolla också om kanalen du använder är fri för det kan vara mycket annan trafik i 2,4GHz bandet. Det kanske finns en annan kanal som ger dig bättre bandbredd. Kolla att du verkligen använder N-standarden annars får du ändra det i routern. Om du använder channel bonding (40MHz) så kan du ibland få sämre hastigheter än att bara använda en kanal (20MHz) i 2,4GHz-bandet på grund av att det brukar vara många som vill kommunicera i bandet samtidigt som bandet har väldigt få kanaler. Ladda ner inSSIDer http://www.metageek.net/products/inssider/ och kolla vilka andra trådlösa nätverk som finns i bandet och vilka kanaler dom använder.