Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Ganska ny skärm sönder, hur gå tillväga?

Permalänk
Medlem

Ganska ny skärm sönder, hur gå tillväga?

Tjena!

Imorse var jag hemma en snabbis från jobbet. Tänkte gå in o surfta en snabbis så jag startade datorn, såg första "livstecknet" asus P6T deluxe rutan komma fram, fin fint tänkte jag och går under tiden och tar en rök. Kommer tillbaka och skärmen är helt svart?

Wtf tänker jag och provar starta om datorn, Helt svart skärm denna gång visar den ingenting vid uppstart. Jag prova byta från analoga sladden till HDMI och provar däremellan en stund utan resultat. Kopplar datorn till TVn en snabbis via HDMI pga att den stod närmast till och jag får bild direkt. provar sedan koppla in i skärmen igen men den är bara svart. Skärmen känner av att den är inkopplad men den får inte fram någon bild.

Jag provar koppla in skärmen i en annan bärbar dator men det är samma sak där. Bärbara känner av skärmen men får inte upp någon bild på den.

Jag drar då slutsatsen att skärmen har pajjat, om ingen har något annat förslag?

www.inet.se/produkt/2204701/samsung-tft-22-s22a350h-led

Skärmen är av denna modell och inköpt på inet för 14 månader sedan. Jag antar att det är garanti kvar men dock inte från inet eftersom de endast lämnar 12 månader. Måste jag då kontakta samsung och börja skicka iväg den över halva världen eller hur fungerar det?

Tackar på förhand // Kristian

Visa signatur

[Acase El Diablo][Intel Core I7 920][Moderkort Asus P6T Deluxe][3GB kit OCZ ddr 1333mhz][Asus HD4870x2][Corsair Powersupply 650W][1xSamsung Spinpoint 640gb][Windows Vista ultimate 64bit]

Permalänk
Medlem

www.inet.se > support > tillverkarsupport > www.samsung.se

www.samsung.se > support > garanti > monitorer > svar

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Permalänk
Medlem

Testa uppdatera drivrutinera för grafikortet på båda datorerna, sedan kör VGA och HDMI. För mig hände samma sak, tills jag tog ett nytt HDMI sladd då börja det funka. Ibland funkar vissa sladdar, en dag slutar dem funka ;). Låter konstigt men så kan det vara ibland.

Men självklart kan det vara skärmen då du har testat den på 2 olika system.

Säg till att sladdarna är ordentligt intryckta både i skärmen och datorn.

Permalänk
Medlem

Du kan gå via inet eller direkt till samsung. Via inet tar antagligen lite längre tid. Slå en pling eller skicka ett mejl så hjälper de dig.

Visa signatur

"Tråden får vara öppen så länge diskussionen hålls saklig och civiliserad. "
"... och där låser vi tråden. Tramspellar.
*Låst* "
Andreas D. ^^,
Citera för svar. =3

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Ramblemoe:

Du kan gå via inet eller direkt till samsung. Via inet tar antagligen lite längre tid. Slå en pling eller skicka ett mejl så hjälper de dig.

+1
Det är dock viktigt att alltid kontakta återförsäljaren först, sedan får Inet bedöma vilket som är bäst. Man kan dock alltid kräva att Inet ska hantera ärendet.

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem

Jag har erfarenhet av att många skärmar från samsung helt plötsligt slutar visa bild och måste skickas till verkstad för att få en firmware uppdatering. Fråga mig inte vad som skapar detta problem men något knas är det. Jobbar på serviceavdelning och det har alltid gått på garanti, vet inte om man kan fixa det på egen hand men kolla med ställe du köpt den på och var beredd på att skicka in den.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Skräddaren säger nej.

Permalänk
Antielefant

Skärmar större än ett visst antal tum handhas i princip alltid av tillverkaren, oftast med direktutbyte via UPS eller DHL, då de är för dyra att skickas med posten. Även BenQ och LG fungerar på samma sätt.

Kontakta Samsung.

Visa signatur

i7-12700KF | 128 GB DDR4-4000 | RTX 4080 | Samsung 990 Pro | 3xAcer XB270HU G-Sync