Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Säpo vill ha direktåtkomst till svensk datatrafik – förhandlar med operatörer

Permalänk
Medlem

Något alla kan göra är att skriva till sin Bredbandsleverantör och fråga hur de kommer att göra i frågan, samt påpeka problemen. Gör det nu, ett mail från kund betyder mycket. Själv väntar jag svar från alltele, lägger ut det här när jag fått det.

Permalänk
Medlem

"De kommer aldrig säga vilka operatörer", är ganska säker på att den informationen kommer läckas förr eller senare.

Vad är det för idioti egentligen att vilja veta vad alla håller på med, tänker och gör. En anledning till att jag inte har FaceBook, är mot lagring av stora delar personlig information som kan sedan säljas till högstbjudande. Är för en värld med öppna gränser men är säpo så måna om att skydda oss mot terrorism kanske de skall stänga gränserna helt och bevaka dem som de gör i USA mot Mexiko. Vi vet ju hur den situationen är...

Vi har la haft ett dödsfall genom terroristdåd inom Sveriges gränser de senaste 20 åren. I hela världen 34 döda över en period av nästan 40 år. Att säga att våran polis är anledningen till denna låga siffra i Sverige är ett skämt. Finns ingen anledning till något land i världen att hata Sverige för något. Tror mer att de vill ta kontroll över våra liv, något de inte kommer göra utan kraftigt motstånd. Länder världen över verkar smyga in små förändringar som befolkningen inte kan säga mycket om, sedan när det har gått för långt så kan vi inte göra något åt saken då vi inte har någon frihet kvar.

Jag vill även passa på att påpeka att attityden; "jag har inget att dölja så det är OK för mig", inte är en sund åsikt. Det är viktigt att tänka på samhällets bästa, inte endast sitt eget för att det inte angår dig. Det är ungefär som att säga att det är OK att döda folk så länge det inte angår dig. Det är precis vad vårat styre gör varje förändring, stryper våran frihet bit för bit. I slutändan när det inte finns något kvar så kommer folk undra; varför gjorde vi inget åt saken.

Permalänk
Medlem
Skrivet av morpa:

Något alla kan göra är att skriva till sin Bredbandsleverantör och fråga hur de kommer att göra i frågan, samt påpeka problemen. Gör det nu, ett mail från kund betyder mycket. Själv väntar jag svar från alltele, lägger ut det här när jag fått det.

Då väntar jag med intresse på svaret som du får. Jag har själv Alltele.

Visa signatur

Varför önska sig fred jorden när man kan få krig på månen?

Permalänk
Medlem
Skrivet av QL:

Då väntar jag med intresse på svaret som du får. Jag har själv Alltele.

eller så skriver du också ett, ju fler desto bättre..

Permalänk
Medlem
Skrivet av morpa:

eller så skriver du också ett, ju fler desto bättre..

Ännu bättre!

Visa signatur

Varför önska sig fred jorden när man kan få krig på månen?

Permalänk
Skrivet av Ratatosk:

Beror på vad det används till, är det för att klämma åt terrorister och kriminella gäng ger jag tummen upp.

Ehh, nää.. de "element" du syftar på använder sig sedan LÄNGE av krypterad kommunikation, så man kommer INTE åt dessa genom denna typ av registrering. Det är nästan uteslutande "svenson surfare" som kommer att bli drabbade typ när de laddar någon film eller sådär. Eller tex. sökning efter vilka biluthyrningsfirmor som romer surfat på (med syftet att spåra otillbörligt förfogande av fordon). Fast det kanske vore bättre att de fick söka i Malmö polisens databaser..hahaha..

Glöm inte att det var musik & film industrins lobbyister som var de starkaste pådrivarna av IPRED.

Det som kommer att hända är att folk i allmänhet blir förbannade på detta idiot förslag, de kommer att lära sig att skydda sig (kryptera allt..)
loggningen kommer att kosta massor (som operatörenas kunder får betala) och den tilltänkta nyttan man kommer att få är "nada.."

Möjligen skulle man kunna se det som om att man faktiskt triggar "svensson" och alla andra till att skaffa sig "riktig" integritet/anonymitet !

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen
Skrivet av MultiMan:

wCfWHqrYUqo

Vi måste nog sluta acceptera allt som slängs över oss, allt från tvångsregisteringar för att kunna använda nya operativsystem eller telefoner, till statlig övervakning. Annars kommer det gå åt skogen med vår integritet.

På god väg:)

Svenska folket tjafsar och grinar på nätet i vanlig ordning men i verkligheten händer inte mycket.

Permalänk

Folkomröstning tack

FOLKOMRÖSTNING!

Vi måste bevara den allt mindre personliga integritet som finns kvar.

Är det verkligen självklart att bevaka 100 av oss 24/7 för att det finns 0.0000001% terrorister i hela världen?

Risken att bli överkörd av en bil är väl mycket större men åt det görs inget till 100%.

Misstänker att det skulle bli ett otroligt otäckt samhälle att leva i tillslut.
Betydligt värre än då grannar, kollegor och till och med makar spionerade på varandra åt Stassi i det forna östtyskland.
Med verktyg som internet och mobil övervakning kan statens spionerande få katastrofala följder.

Att lagra så mycket vital information om människor är dessutom att skapa en stor risk att informationen hamnar i orätta händer.

Utpressare skulle kunna manipulera våra högsta beslutsfattare att göra allt möjligt.

Stoppa denna vansinniga utveckling nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Kanske dax att skrota nätet helt nu då?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Meddelande till min mobil och bredbands operatörer:

Hejsan Bredbandsbolaget och alla dom jobbar i press-avdelningen.
Jag har allvarligt bekymer av en nyhet jag läst.
http://www.sweclockers.com/nyhet/17920-sapo-vill-ha-direktatk...
Säpo lagt fram förslag om att låta dom och polisen ha tillgång till svensk internet data, email och telefon trafik utan godkänande av Domstol.
Detta känner jag väldigt kränkande av min integritet och stor intrång i mitt privata liv.
Vad är Bredbandsbolagets ställning till detta?
Som er kund hoppas jag VERKLIGEN att ni inte går med på detta.
Sveriges lag säger att alla har rätt till privatliv, det är också en mänsklig rättighet.
Väntar ivrigt på att höra er ställning till detta.

Mvh, ''NAMN''. En orolig bredbandskund.

Visa signatur

MacKnight - Order XIII, The Last Order. Pirate For Life!
Windows 10 - Pro Edition 64-bit, AMD Ryzen 5 6C 3,6Ghz AM4v3, Powercolor Radeon RX VEGA 56 8GB Red Dragon, Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16, 19 TB HDD, WD Green SSD 240GB M.2, Gigabyte X570 UD, Phanteks Enthoo Pro 2 D-RGB Tempered Glass, Fractal Design Integra M 750W 80+ Guld

Permalänk

Vidrigt.
Men eftersom alla partier vill ha övervakningssamhälle kommer det inte ens att bli debatt om detta, det kommer bara att klubbas igenom.

Visa signatur

~: När du vill skriva "dem", skriv "de" eller "dom" istället :~

Permalänk
Medlem

De små stegens tyranni fortsätter ser jag, lag efter lag införs som begränsar det demokratiska samhället och våra mänskliga rättigheter. När lögnerna från lagstiftarna om lagarnas tillämpning och protesterna från folket har lagt sig, dröjer det inte länge innan nästa lilla lagändring läggs ut. Protesterna stormar, ursäkter kommer om att man minsann har missförstått syftet och omfånget av lagen. Sen dras förslaget tillbaka ett tag för att komma tillbaka med en liten omarbetning. Denna gång är protesterna lamare, folket mer uppgivna och det går igenom. Rinse and repeat.....

Varför förefaller politiker som säger sig vara demokrater och värna om ett gott samhälle egentligen vara kryptofacister? Är de blinda och saknar självkritik? Hur kan utbildade jurister som t ex förra justitieminister Bodström, inte bara gå med på detta utan aktivt påskynda det? Hur kan regeringsmedlemmar stå och släta över/tiga ihjäl upprördheten över Snowdon-avslöjandena eller ännu värre som Bildt tycka att NSAs aktiviteter inte gör något.

Eftersom det inte finns ett sådant säkerhetsmässigt behov för Sveriges egen del av massövervakning (vilket samhälle mår bra av sånt?), är förstås svaret att vi och med det menar jag den politiska eliten som inte verkar bry sig nämvärt om folkviljan i den här saken, har blivit påtryckta att införa dessa lagar. Det är ju jättebra att sätta sig i samma moraliskt ruttna båt som USA, England & co. och skita ner bilden av Sverige och svenskar i resten av världen.

Det jag väntar på nu är nåt skit som ska rättfärdiga beteendet, kanske nån svensk som kidnappas utomlands, lite beskjutning av svensk trupp, eller kanske rent av ett sprängdåd. Händer det inget av sig självt, kan något säkert arrangeras.

Det ironiska är att ju hårdare övervakning som införs, desto mer desillusionerade och radikaliserade blir människor. Tron till de demokratiska institutionerna falnar, man känner sig inte delaktig i ett sånt samhälle längre och först kommer apatin och proteströsterna i valen, sen till slut kommer man få de fiender man nu fabricerar fram.

Visa signatur

Vituð ér enn, eða hvað?

Permalänk
Vila i frid
Skrivet av morpa:

Något alla kan göra är att skriva till sin Bredbandsleverantör och fråga hur de kommer att göra i frågan, samt påpeka problemen.

Vi som är anslutna till ett stadsnät via en operatör som tex Bahnhof kan ingen göra åt saken då sta$i har förhandlat direkt med stadsnäten - och därigenom inte behöver fråga respektive ISP. Utstuderat... så jag kommer fortsätta att rösta PP.

Permalänk

Det var som inristat i forntida pyramider att det här skulle inträffa. Det är så solklart men folk väljer att blunda. Nåja.

Så hur löser man det här då? Dör hellre i strid än att acceptera det här från översittarna.

Permalänk

Det enda jag kan tänka på är krig. För det kommer det bli. I det här äckliga utdaterade samhället vi lever i. Låt det rasa, så att det kan byggas upp på nytt.

Permalänk
Medlem

Tekniskt sätt så finns det alltid lösningar, hederliga copypartyn, privata wan och dylikt

men det är den personliga integritetsfrågan som är läskig, så länge de låter gemene man vara rädd för uppblåste hot om terror och pedofiler så kommer allt sånt här att sväljas med krok och lina

som någon tidigare sa, att anse att man har rent mjöl i påsen och inte bry sig? men det är inte än själv som anser vad som är rent mjöl i påsen.

Se på häxjakten mot alla "rasister" och hela PK agendan, om detta fortsätter så är åsiktsregistrering inte långt borta. med ett enkelt argument som att påstå att rasister är terrorister eller dylikt.

btw vad säger lagen om att använda en falsk identitet (inte någon annans)? inte urkundsförfalskning utan helt enkelt hitta på ett alter-ego så gott det går online och irl?

kom på mera
Visa signatur

RetroPC samlare av högsta nivå.
medlem 504 på sweclockers
https://timmynator.se

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Xtenzion:

Att kritisera Islam = rasism, nazism och terrorism. Självklart måste man använda alla medel tillåtna att bekämpa denna grupp människor som är fienden nummer ett för det svenska samhället!

Sjävklart ska det svenska folket ha lägsta prioritet, varför ska vi spendera pengar på gamla och sjuka när vi kan investera dessa pengar i nybyggare ifrån mellanöstern som kommer hit och berikar vår kultur. Det är bara rasister och galningar som är emot kulturberikning.

Vilken patetiskt individ du är. "Svenska folket lägsta prioritet"? Vad menar du med det? Är inte folk som pratar svenska, följer svenska lagarna, svensk medborgare inte svenskar? Måste man bli röd eller rosa på vintern och sommaren för att vara Svensk? Jag är inte så pass religiös, men jag ska lära dig en sak. Alla religioner/ideologier kan i slut ändan användas av en liten grupp för att utöva sin makt. Precis som du används idag för att klanka ner på minoriteter istället för att ställa till svars makthavarna som stoppar inte bara dina utan MINA skattepengar i sina egna fickor. Det är så roligt med din typ av grupp att så fort något ont händer från ert håll blundar ni, men när det är utifrån så ska alla dras över en kam.

Sen är det ännu roligare att dina ledare är "bästa" vänner med Saudi Arabien mm stöttar terrorist JIHADISTER i Syrien, Libyen mfl med skattepengar, och när människor TVINGAS fly geopolitiska krig, så ska de klankas ännu mera? Tror du folk vill verkligen fly från sina hemländer, från sina familjer, där de har byggt sina liv? Försök förstå, till och med vikingarna hade det mer jämställt och var mer civiliserade än er.

Om du tror att alla "host" vita "host" länder håller på försvinna så kan jag lova dig att det måste nog vara karma. Jag menar, det är okej om "vita" får fly från svält och misär till Nord Amerika, Syd Amerika, Australien, Syd Africa, Asien mfl och bosätta sig där, men inte andra?

Vad glad jag inte tog upp historien om förintelse på ursprungsbefolkningen i dessa KONTINENTER.

Permalänk
Skrivet av fermia:

Varför skulle min loggfil ge mig ett lidande???
Ok fan jag surfade lite på aftonblabet sen spelade jag world of tanks huua nu kommer jag bli lidande av det i framtiden är det vad du menar ??

Ähh ni är för paranoida helt enkelt.

Sluta med det ni gör på nätet som ni verkar göra och är beredda att göra för att hålla hemligt...

Om detta nu leder till att fler brott klaras upp snabbare och pedofiler åker fast så är det helt ok för mig faktiskt..Jag är beredd att offra lite av min integritet för barnens och samhällets skull..Ni verkar inte vara det..

Du är väl medveten om att genom ditt sätt att uttrycka dig så hämmar du folk från att våga tänka efter själva och istället blint lita på auktoriteten? Tänk efter lite innan du skriver. Tycker förövrigt inte att du bidrar med något vettigt ö.h.t.

OnT: Frågan i ett fritt samhälle är inte: "Varför ska vi inte?" utan snarare:"Varför ska vi?". Väldigt många här som tycker att detta är ok bara för de har inget att dölja. Ne, det har inte jag heller med det är lite skitsamma för jag kanske inte vill att någon ska läsa ett brev jag skrivit. "Varför?" kan man fråga sig men det behöver jag inte förklara, brevet är för fan mitt, jag behöver ingen anledning.

Håller med dig tsd till 100% i allt du säger, du har koll på läget. Behövde bara få det sagt.

Visa signatur

Det finns fem personlighetstyper på Sweclockers:
1. Ryttare 2. Hycklare 3. PK-nissar
4. Folk-som-inte-kan-resonera/argumentera-for-shit-men-ändå-ska-göra-det-in-i-döden typen
5.Jag

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av lil_tiger.95:

Du är väl medveten om att genom ditt sätt att uttrycka dig så hämmar du folk från att våga tänka efter själva och istället blint lita på auktoriteten? Tänk efter lite innan du skriver. Tycker förövrigt inte att du bidrar med något vettigt ö.h.t.

OnT: Frågan i ett fritt samhälle är inte: "Varför ska vi inte?" utan snarare:"Varför ska vi?". Väldigt många här som tycker att detta är ok bara för de har inget att dölja. Ne, det har inte jag heller med det är lite skitsamma för jag kanske inte vill att någon ska läsa ett brev jag skrivit. "Varför?" kan man fråga sig men det behöver jag inte förklara, brevet är för fan mitt, jag behöver ingen anledning.

Håller med dig tsd till !00% i allt du säger, du har koll på läget. Behövde bara få det sagt.

Exakt, jag tänker mer åt att man kanske uppfinner något så tar stjäl någon DIN IDE, det har hänt FÖRR. Men dagens människor kan inte tänka så långt eller djupt, hjärntvättade zombies.

Permalänk
Medlem

jaha där ser man.

Citat:

Det gränssnitt som ger Säpo och andra brottsutredare direkttillgång till trafikdata hos operatörerna kan användas för att hämta andra uppgifter än bara trafikdata - exempelvis pukkoden.

http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article3788...

Permalänk

Är krypteringsprogram och användning av TOR förbjudna än i Sverige? Eller kommer det nästa år? Självklart kan vi inte tillåta medborgarna att skydda sig mot staten, hur skulle det se ut om folk kunde säga eller skriva saker utan statlig insyn!

Inga inskränkningar i den personliga integriteten är för stora när det gäller att Skydda Barnen, Stoppa Näthatet, Fånga Piraterna, Spåra Upp Kommunisterna, Utplåna Kontrarevolutionärerna eller Utrota Judarna.
Nej vänta, de tre sista har vi visst inte kommit till än, vi bygger fortfarande upp systemet.

Det som gör mig mest häpen är att det råder total politisk enighet om att medborgarna måste kontrolleras med järnhand på nätet. Att kommunisterna tycker det är inte så konstigt, åtminstone tills de kommer på att de är en av de grupper som ska kontrolleras, men hur kan t.ex. Folkpartiet skriva under på sånt här? Har trygghetskulten blivit trygghetsvansinne? Är alla risker, och därmed all frihet, nu oacceptabel? Eller handlar det som vanligt bara om att skydda storföretagen mot medborgarna?

Visa signatur

~: När du vill skriva "dem", skriv "de" eller "dom" istället :~

Permalänk
Medlem

Jag läste den artikeln igår. Finns en intressant kommentar från en man som bott i några av de länder Sverige brukar kritisera.

"Katstrof som väntar
Flera kommentatorer här har jämfört Sverige vid en socialist diktatur. Jag upplevde de gamla socialistdiktaturerna, Sovjet, SATSI Tyskland, och det nu gångna kommunist Kina. Jag försäkrar er, dom var betydligt mer människotillvända och bättre än Sverige av idag. Kom även ihåg att Sovjet och STASI Tyskland liksom Sverige hade val. Den totalitära stat som Sverige har utvecklats till ligger till och med bortom vad som förr kallades totalitära fascistdiktaturer. Det är både skrämmande, kusligt, och obehagligt att iaktta den riktning som Sverige rör sig, och det finn många paralleller till forna tiders katastrofer i politik.

Rolf 20 nov 2013 07:16"

Signaturen PS kommentar till Rolfs inlägg håller med, båda har erfarenheter från andra polisstater och gillar absolut inte Sverige av idag.

"Jag har levt i en fd diktatur/polisstat och demokrati var bättre på plats där än i Sverige vilket säger en del om den situation det svenska folket befinner sig i."

Permalänk
Hjälpsam

För de som missat är här specifikationen för gränssnittet

http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/files/83/13900...

Visa signatur

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI

Permalänk
Medlem

Det här damp ner i min mail från bahnhof:

Hej,

Oroliga kunder har hört av sig med frågan: Är Bahnhof en av de operatörer som ger myndigheter (Säpo, Polisen, Tullverket) tillgång till automatisk avlyssning?

Det enkla svaret är Nej. Men läs gärna vidare, för vi vill ändå informera om vissa risker.

Hos Bahnhof är din surftrafik lika helig som den klassiska Brevhemligheten. Vi tror att datorn, mobilen eller surfplattan i svenska hem ofta innehåller det allra mest känsliga och privata – i många fall mer privat än pappersbrev och telefon. Säpo försöker just nu övertala olika operatörer att svika sina kunder, men hos Bahnhof har de inget att hämta.

Problemet är de så kallade öppna stadsnäten, där nätägaren kontrollerar de sista kablarna fram till ditt bredbandsuttag. Det har kommit till vår kännedom att vissa av dessa stadsnät i Sverige är anslutna till Maintrac – det företag i Linköping som pekats ut i nyheterna som en bas för övervakning och avlyssning.

Vad innebär det?
Det innebär att vissa av vår kunder riskerar en avlyssning av IP-nummer i "slutsteget" av nätet på vägen till fastigheten och bredbandsuttaget. (När Bahnhof dragit fibern hela vägen fram, vilket är fallet med många bostadsrättsföreningar och företag, finns ingen sådan risk.)

Vad är faran?
En del rycker bara på axlarna åt övervakning. Men Bahnhof menar att frihet från övervakning är en hörnpelare i ett demokratiskt och blomstrande samhälle. Dessutom finns alltid risken att någon på myndigheten missbrukar sin makt av politiska, ekonomiska eller privata skäl.

Vad gör Bahnhof nu?
* Vi kommer inom kort att lista de stadsnät som är anslutna till Maintrac på vår hemsida.
* Vi ska ruska om respektive stadsnät för att få dem att inse det vansinniga i denna typ av registrering.
* Vi kommer att ge alla möjlighet att själva kontakta stadsnäten och ge sina synpunkter. Detta gäller ju inte bara Bahnhofs kunder utan samtliga i de berörda stadsnäten.

Vad kan man göra själv?
Bahnhof erbjuder sedan länge en tjänst vid namn Integrity VPN. Allt som skickas till och från din dator krypteras. Ingen kan avlyssna trafiken på vägen, varken stadsnätet, internetkaféer eller andra som du kopplar upp dig mot.
Läs mer om Integrity här.
Gå gärna in på Mina sidor och se om du tillhör ett stadsnät och i så fall vilket.

Vi lever i en tid då myndigheterna ökar trycket på internet och operatörerna. Bahnhof gör sitt yttersta för att värna friheten och rättigheterna på nätet. Det kan du alltid lita på.

Inom de närmaste dagarna kommer ytterligare information på Bahnhofs hemsida.

Dold text

Måste säga att det är riktigt bra av bahnhof att dom inte ger sig och bryr sig om sina kunder. Är glad att jag valde dom som operatör.

Visa signatur

ninoscript :: Intel i9 9900k @ 5 ghz | Kingston HyperX 3200 mhz 32 gb | Gigabyte 2080Ti RTX Windforce OC | EVGA SuperNOVA G3 1000w | Samsung EVO 970 250 GB nvme m.2 | Samsung EVO plus 1 TB nvme m.2 | Asus z390-f Gaming | Fractal Design r6 blackout windowed | Creative Soundblaster AE-5 gaming | Philips Fidelio x2 + boom mic | Qpad CT large | Corsair Ironclaw RGB | Corsair strafe RGB

Permalänk
Medlem
Skrivet av nino:

Det här damp ner i min mail från bahnhof:

Hej,

Oroliga kunder har hört av sig med frågan: Är Bahnhof en av de operatörer som ger myndigheter (Säpo, Polisen, Tullverket) tillgång till automatisk avlyssning?

Det enkla svaret är Nej. Men läs gärna vidare, för vi vill ändå informera om vissa risker.

Hos Bahnhof är din surftrafik lika helig som den klassiska Brevhemligheten. Vi tror att datorn, mobilen eller surfplattan i svenska hem ofta innehåller det allra mest känsliga och privata – i många fall mer privat än pappersbrev och telefon. Säpo försöker just nu övertala olika operatörer att svika sina kunder, men hos Bahnhof har de inget att hämta.

Problemet är de så kallade öppna stadsnäten, där nätägaren kontrollerar de sista kablarna fram till ditt bredbandsuttag. Det har kommit till vår kännedom att vissa av dessa stadsnät i Sverige är anslutna till Maintrac – det företag i Linköping som pekats ut i nyheterna som en bas för övervakning och avlyssning.

Vad innebär det?
Det innebär att vissa av vår kunder riskerar en avlyssning av IP-nummer i "slutsteget" av nätet på vägen till fastigheten och bredbandsuttaget. (När Bahnhof dragit fibern hela vägen fram, vilket är fallet med många bostadsrättsföreningar och företag, finns ingen sådan risk.)

Vad är faran?
En del rycker bara på axlarna åt övervakning. Men Bahnhof menar att frihet från övervakning är en hörnpelare i ett demokratiskt och blomstrande samhälle. Dessutom finns alltid risken att någon på myndigheten missbrukar sin makt av politiska, ekonomiska eller privata skäl.

Vad gör Bahnhof nu?
* Vi kommer inom kort att lista de stadsnät som är anslutna till Maintrac på vår hemsida.
* Vi ska ruska om respektive stadsnät för att få dem att inse det vansinniga i denna typ av registrering.
* Vi kommer att ge alla möjlighet att själva kontakta stadsnäten och ge sina synpunkter. Detta gäller ju inte bara Bahnhofs kunder utan samtliga i de berörda stadsnäten.

Vad kan man göra själv?
Bahnhof erbjuder sedan länge en tjänst vid namn Integrity VPN. Allt som skickas till och från din dator krypteras. Ingen kan avlyssna trafiken på vägen, varken stadsnätet, internetkaféer eller andra som du kopplar upp dig mot.
Läs mer om Integrity här.
Gå gärna in på Mina sidor och se om du tillhör ett stadsnät och i så fall vilket.

Vi lever i en tid då myndigheterna ökar trycket på internet och operatörerna. Bahnhof gör sitt yttersta för att värna friheten och rättigheterna på nätet. Det kan du alltid lita på.

Inom de närmaste dagarna kommer ytterligare information på Bahnhofs hemsida.

Dold text

Måste säga att det är riktigt bra av bahnhof att dom inte ger sig och bryr sig om sina kunder. Är glad att jag valde dom som operatör.

Igår skickade ett mail till AllTele och frågade hur de tänker agera. Inget svar ännu. Får jag inget bra svar tänker jag nog byta till Bahnhof.

Visa signatur

Varför önska sig fred jorden när man kan få krig på månen?

Permalänk

Bahnhof regerar.

Visa signatur

~: När du vill skriva "dem", skriv "de" eller "dom" istället :~

Permalänk
Medlem
Skrivet av KiXeR:

Vi är ju redan övervakade, dock ser jag detta som positivt för alla brottsutredningar eftersom polisen redan idag är rätt så begränsade när det gäller hämta in viktig info i utredningssyfte vilket är sjukt. Ser inte något problem med att de håller extra koll på alla krininella, resten av befolkningen är väl som ett bonus för de :).

Till vilken nytta då? Bovarna får ju inga straff... "ajabaja" gör inte så igen

Visa signatur

GUD VÄLSIGNE DIG!
Ryzen 7 5700X3D - 64Gb DDR4 - RTX2060 - Coolermaster Stacker
---------------------------- www.roaddogs.se ------------------------
------- Bofors Interstellar - A Star Citizen Corporation --------
---------------------------------- Twitch ---------------------------------

Permalänk
Medlem
Skrivet av QL:

Igår skickade ett mail till AllTele och frågade hur de tänker agera. Inget svar ännu. Får jag inget bra svar tänker jag nog byta till Bahnhof.

Jag har också skrivit till Alltele, och inte fått svar. Ska skicka det igen imorgon. Verkar ju lite fishy, de brukar ju vara snabba på det annars. Så annars kan man nog räkna med att de är en av operatörerna som genomför detta - fastän de har integrity-märkning på deras hemsida.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av morpa:

Jag har också skrivit till Alltele, och inte fått svar. Ska skicka det igen imorgon. Verkar ju lite fishy, de brukar ju vara snabba på det annars. Så annars kan man nog räkna med att de är en av operatörerna som genomför detta - fastän de har integrity-märkning på deras hemsida.

När jag skrev till dom om datalagringsdirektivet var dom också sega, men fick till svar att dom inte lämnar ut något, undrar hur det är numera?
Skriv gärna ditt svar här sen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon4992:

När jag skrev till dom om datalagringsdirektivet var dom också sega, men fick till svar att dom inte lämnar ut något, undrar hur det är numera?
Skriv gärna ditt svar här sen.

Fortfarande inget svar från AllTele för mig. Jag inser att tråden hålle på att dö ut men jag ska ändå försöka rapportera svar här om jag får något, vilket jag mer och mer börjar att tvivla på.

Visa signatur

Varför önska sig fred jorden när man kan få krig på månen?