Skuggor/vegetation pop-in bug?

Permalänk
Medlem

Skuggor/vegetation pop-in bug?

Har märkt av att skuggor och växter har en otroligt jävla kort pop-in/full kvalités range. Den är lite längre när man är i ett fordon. Men på fot så är det ganska horribelt med skuggorna. Det märks även av på träd när skuggorna har sin pop-in. Samt att man mer eller mindre ser gräs/blommor på marken växa fram otroligt tydligt.

Se bilderna nedan för exempel.
Notera halvvägs upp på lyktstolpens skygga hur den tvärt kapar kvalitén.
http://i.imgur.com/MRakD6P.png

Samma tvära kvalités kapning kan ses vid staketet uppe i högra hörnet.
http://i.imgur.com/XrhpYbr.png

Har prövat en mängd olika inställningar, och inget verkar direkt hjälpa. Endast lindrar det väldigt lite.
Har öht inga problem med FPS, 4790k med ett 780ti (lätt OC) och håller för det mesta ~80fps.
Detta med very high på det mesta samt ökad shadow distance i advanced settings (prövat med den på 0 och max, knapp skillnad)

Det är ungefär som en "låda" där skuggorna tvärt kapas av, har ingen bild på det. Men noterade det på träd-skugga tidigare, där jag såg en tvär 90 graders kant en bit framför mig i trädets löv-skuggor.

Någon annan som stött på samma problem?

Permalänk
Medlem

Det ser konstigt ut, de borde inte bli så hackiga. Jämför med bilder på skugginställningarna på Nvidias guide.
http://www.geforce.com/whats-new/guides/grand-theft-auto-v-pc...

Har du provat nollställa inställningarna och börja om från början? T.ex. genom att renama eller ta bort settings.xml under %userprofile%\Documents\Rockstar Games\GTA V

Kolla också att du inte har något som kan störa i Nvidias Kontrollpanel, antingen under Global eller för GTA V.

I övrigt rekommenderar jag Nvidia PCSS om man kan ta en liten prestandasmäll och har ett Nvidia kort. Men skuggorna blir så mycket mer verklliga när de blir mer mjuka och blurriga desto länge skuggan är från objektet som kastar den.

Permalänk
Medlem

Har pillat runt en jävla massa och problemet verkar framstå lite random. Så verkar vara en bugg som existerar för vissa oavsett inställningar i spelet. Nvidia PCSS lindrar problemet en del. Kör nu med allt på Very High utom Grass Quality samt Tesselation (och FXAA).

Men som sagt, prövade att gå igenom alla inställningar och sätta allt på lägsta en i taget för att se om det ändrade något. Men nej. Prövade tom att använda vissa saker avstängda i spelet och sen tvinga igång samma inställning i nvidia kontroll panelen.

Men hittade lite flera ställen där en drös folk har samma problem. I dessa två trådar har folk postade lite screenshots osv med samma problem som jag själv har. Det verkar inte heller vara ett Nvidia specifikt problem, då folk i reddit tråden nedan säger sig ha AMD kort, men ändå har problemet med skuggorna. Så är det någon annan här som läser detta och har problemet med så vore det bra ifall det postas på rockstars forum, så dom kanske snabbare får upp ögonen för denna bug.
https://support.rockstargames.com/hc/communities/public/quest...
http://www.reddit.com/r/GrandTheftAutoV_PC/comments/3346lo/wh...