Permalänk
Medlem

Tips på moderkort.

Hejsan fölket. Jag har tänkt bygga ihop en stationär och har i stort sett bestämt mig för alla delarna förutom moderkortet, där ja inte har lika stor koll på vad som e bra osv.
Jag skall då i korta drag ha: intel i.7 4790k (inte tänkt att överklocka någon komponent), ett msi gtx 970 grafikkort, 8 gig ddr3 ram och en ssd, burken de ska sitta i e en rymlig atx.
Så, vad ja förstått så äre z97 man bör ha, men mer än så vetja inte.

- Finns det "snabbare"/"långsammare (ev billigare)" moderkort?
- Om inte, kan ja typ ta den billigaste modellen som säljs bara allt passar?
- Jag har inga krav på wireless eller nått värsting ljudkort, bara nått att sätta in skiten i
- Jag skall inte köra SLI lr va de nu heter, bara en enkel speldator.

Kom med tips å förslag

Permalänk
Medlem

Det låter som ett billigt Z97-kort är vad som gäller eftersom du inte har några speciella krav, och det lämnar fortfarande framtida möjligheter till överklockning, om än inte monsterfrekvenser.

T ex:

https://www.inet.se/produkt/1902802/gigabyte-ga-z97p-d3

https://www.inet.se/produkt/1902696/msi-z97-pc-mate

https://www.inet.se/produkt/1902730/asrock-z97-anniversary

Annars är detta ett väldigt prisvärt paket för närvarande: https://www.inet.se/produkt/v100426/asus-z97-a-intel-core-i7-...

Blir ett par hundra mer, men det kan det ju vara värt.

Permalänk
Medlem

På pcpartpicker.com så kan man klicka i vilka kriterier man vill ha så visar den alla alternativ. Ta en av dem förslagen och sök på prisjakt.

Visa signatur

Intel i5 4670k , Asus ROG maximus Gene VII , Sapphire R9 290 Tri-x, Samsung 840 evo 128gb

Permalänk
Medlem

De gick fort :D, såg de att ditt sista alternativ med paketet av processorn och moderkort, så kan man få 390 tillbaka. Men då e de ett bra moderkort antar ja?

Permalänk
Medlem
Skrivet av loffe90:

De gick fort :D, såg de att ditt sista alternativ med paketet av processorn och moderkort, så kan man få 390 tillbaka. Men då e de ett bra moderkort antar ja?

Tror du får pengar tillbaks om du köper processorn löst också, inte fullt insatt i kampanjen, men den har inget direkt med inet att göra utan de länkar bara till den.

Det är ett bra moderkort, skulle själv helt klart kört på det till det priset om jag behövde både moderkort och processor i samma veva.