Permalänk

Kan min OCZ Vector vara probelmet?!

Hej, skaffade ett nytt MSI R9 390 i helgen och tänkte att jag skulle göra en ren installation av datorn då jag har kört ett GTX580 tidigare.
Jag hade direkt lite problem med att få in Windows, datorn hängde sig någon gång men till slut fick jag in Win 8.1 som jag direkt uppgraderade till Win 10. Inga drivrutiner eller liknande installerades innan uppgraderingen.
Jag laddade ner de senaste drivrutinerna från AMD och när installationen kom till näst sista steget blev plötsligt skärmen svart. Skärmen fick en signal men det vara bara en svart bild. Denna höll i sig och beslutade att starta om datorn. Gjorde detta och försökte igen men bara för att få samma resultat. Datorn ville nu inte riktigt starta utan fick bryta strömmen en liten stund. Jag gjorde en ren installation på nytt och tänkte att något kanske gick fel första gången men fortfarande samma resultat.
Nu hittar inte BIOS min OCZ alls och jag kan inte heller se den när jag sätter den i min ICY BOX hårddiskvagga som är kopplad till den bärbara jag skriver ifrån. Innan jag sätter i HDDn så visas vaggan som en flyttbar enhet men när jag sätter i HDDn så försvinner den och kan inte längre visas under diskhantering. Kan även säga att min lagringsdisk, en WD Black syns i BIOS oavsett vilken SATA jag kopplar den på.

Har min OCZ helt enkelt gått och dött???

Permalänk
Medlem

@sanderberg: Jag skulle börjat med att uppdatera bios till senaste om det inte redan är gjort.

Att den inte hittas i vaggan vet jag inte om det har att göra med W10.

Permalänk

@MacAllan: Bios är av senaste versionen. Datorn som jag ansluter vaggan till kör Win7. Har dock hittat andra som haft liknande problem och att deras enheter har brickat sig. Antar att det är samma problem här. Får ringa Dustin och se vad de säger då jag vekar ha 5års garanti på den

Permalänk
Inaktiv

Låter som disken dog, japp.