Intel Core i9-7900X "Skylake-X"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Triton242:

Det verkar dock som om att lite bevis för detta finns att finna med Coffelake. Intel ville tidigarelägga lanseringen av den. Dock gick inte detta pga moderkortstillverkare. Det måste alltså betyda att dessa cpuer funnits färdiga ett bra tag.

Tycker du gör ett gaaaanska stort hopp i logiken där.

Visa signatur

Post-and-run foruming
GeForce GTX 1070 ;~; Intel 4790k ;~; ASUS Z97M-PLUS ;~; Cooler Master Hyper 212 EVO ;~; ADATA 16GB 1600MHz RAM ;~; 840 EVO 500GB + 1TB WD Blue + 4TB WD Green ;~; Seasonic Platinum 660w ;~; Fractal Design Define Mini ;~; G910 "Orion Spark" ;~; U2415 x2 ;~;

Permalänk
Medlem

Med tanke priset för både moderkorten och processorn samt strömförbrukningen... Jag förstår faktiskt inte hur detta kan vara en utmärkt produkt om man ser till produktens helhet.

Permalänk
Medlem

Det är en utmärkt produkt. Det är den bästa processorn som finns på marknaden och den kostar 10000 kr vilket är lägre än mostvarande processorer från förra generationen. Gällande spelprestanda, ja vad ska man säga, denna processorn är inte lämpad till spel till att börja med.

Permalänk
Medlem
Skrivet av sesese:

och förbrukning som alltid är med se http://www.sweclockers.com/test/23613-amd-ryzen-5-1600x-och-5...

Kan det vara så att man är livrädd att ge kritik då det är lika med att man inte får några fler system att testa i framtiden. Känslan när man läser är att Intel har ett finger med och styr vad man skriver.

Nu finns det inte en stavelse om temperaturer i någon ryzen recension heller så det är inte något specifikt för att det är en intelcpu. Jag hade bara tyckt det varit intressant med lite information på överklocken.

Permalänk
Datavetare
Skrivet av Mikaelmannen:

Häftig cpu rent ingenjörsmässigt men jag ser ärligt inte målgruppen för denna. Vill man ha kraftig arbetsstation kör man threadripper eller 18kärnor intel alternativt xeon. Är man hobby racklare duger 7700k (som är bättre på spel omän marginellt) eller ryzen 1700.
Ryzen 1700 ger 65% av arbetsstyrkan till 30% av priset. (vet att det försprånget för ryzen minskar då man räknar på hela systemet)

Tycker ändå den är konstigt prissatt med tanke på att dom har konkurrens nu vilket dom inte hade på 6950x tiden så denna hamnar för högt för hemmapulare som mig själv och är rent för dålig (jämfört med alternativen) för dom med riktigt höga krav?

Imponerande cpu men med tanke på spelprestanda i 7700k och arbetskapacitet i ryzen 1700 hittar jag inte platsen för denna.

Håller med om svårdefinierad målgrupp, men tycker det gäller hela HEDT-plattformen.

Endera jobbar man med traditionella desktop-uppgifter, inklusive sådant som programutveckling, CAD och liknande. Där är det mer värt att ha lite färre riktigt högt klockade kärnor. S-serien är i det fallet både billigare och även snabbare i många lägen. Till och med laptops med 15 W TDP når ju idag upp till 4,0 GHz, så för många uppgifter är de i nivå med bullriga desktops.

Eller så jobbar man med typiska "batch" uppgifter. Vet inte vad folk tror serverplattformar kostar, men det är (eller i alla fall har varit) rätt liten skillnad mellan Intels HEDT och Xeon E5 med motsvarande prestanda i applikationer som skalar riktigt bra med CPU-kärnor. Då har man möjlighet att bygga väsentligt kraftigare system med server HW: starta med en CPU-sockel och lägg till en om behov uppstår, högre I/O-kapacitet och väsentligt högre gräns för maximal mängd RAM. Just Xeon E5 får man normalt sett också hyfsade rabatter på CPU-delen om man köper två st vid samma tillfälle.

Målgruppen för HEDT lär knappast bryr sig speciellt mycket om prestanda/pris. Tydligen har Intel varit förvånad över hur pass bra den dyraste HEDT-modellen sålt. Läst att i7-6950X är den modell som genererade mest omsättning förra generationen (men sådan information lär knappast Intel lämna ut, så vet inte hur man kommit fram till det).

Bryr man sig om priset är frågan om det inte är bättre att hyra kapacitet i molnet istället för att köpa ett eget system, det blir en vettigare prismodell i lägen förutsatt att man inte konstant äter 100 % CPU.

Här är jag nog i.o.f.s färgad av att det brukar vara rätt lätt att motivera varför jobbet ska köpa in en serverplattform, den kan ju sedan med fördel användas för "egen utbildning" (d.v.s. egna roliga projekt på fritiden, det är trots allt win-win för både mig och arbetsgivaren, jag får en rolig dator och arbetsgivaren får utbildning för sina anställda samt testplattform för multicore program). Inte lika lätt att motivera inköp av HEDT, känner inte heller något jättesug efter att ha ett sådant åbäke stående hemma (prislappen är inte problemet)...

På det stora hela är ändå SKL-X ett fall framåt jämfört med E-serien. Nu är ändå 7820X/7900X i topp eller väldigt nära topp oavsett vad man gör. Det är något som man i de flesta segment kan ta rejält premium för!

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Medlem

Produkten får svala recensioner överallt och är ett stående skämt på OCN och HardForum, utmärkelsen "Utmärkt Produkt" på Sweclockers ter sig märklig i jämförelse. Är denna lansering av en undermålig produkt med svag plattform som tekniskt sett är ett steg tillbaka i jämförelse med BW-E och HW-E något som bör uppmuntras?

Den är fruktansvärt varm och drar enorma mängder ström, saknar lödd IHS trots att lödd IHS förbättrar möjligheten för överklockning och gör att kraven på kylning minskar, vidare så är processorerna artificiellt strypta på PCI-E banor vilket gör att moderkorten blir delvis obrukbara beroende på vilken CPU som används, betallösningar för fullständig RAID, VRMs som inte kan hantera 7900X brinner antagligen upp om samma användare ett år senare köper en 18 kärnig X299 CPU, trots att det marknadsförs som teoretiskt möjligt.

Som helhet är det inte bra och inte värdigt en hög utmärkelse.

Jag är entusiast, haft X99 senast med både 5960X och 6950X, jag hade höga förhoppningar på X299 och hade önskat att Intel släppt X299 på ett bättre sätt och i en bättre skepnad, för jag vill ha det absolut bästa som går att köpa för pengar.

Nästa bygge blir eventuellt i mITX faktorn, och då blir det besvärligt, jag måste vända mig till Ryzen för att få fler kärnor än fyra med hanterbara temperaturer, även om IPC inte är bäst.

Jag hoppas att Intel släpper en revision 2 av X299 i höst eller vinter som det ryktas om, med lödd IHS, då blir det ett garanterat köp.

Mvh

Visa signatur

Asus ROG Strix B650E-F - AMD Ryzen 7 7800X3D - 32GB DDR5 - Galax RTX 4090 Hall Of Fame OC Lab - Corsair MP700 - WD Black SN850 - WD Black SN850X - Samsung QVO 870 - WD Black HDD - Noctua NH-U12A Chromax - Fractal Design Define 7 - Seasonic Prime Ultra Gold 1000W - Alienware AW3423DWF QD-OLED

Permalänk
Datavetare
Skrivet av VideoyGTX:

Det är en utmärkt produkt. Det är den bästa processorn som finns på marknaden och den kostar 10000 kr vilket är lägre än mostvarande processorer från förra generationen. Gällande spelprestanda, ja vad ska man säga, denna processorn är inte lämpad till spel till att börja med.

Fast det går inte komma ifrån: hade man lyckas gjort något som var snabbast helt oavsett arbetslast hade PR-värdet varit enormt. E-serien fallerade alltid här med att ha så dålig prestanda i fall som använde fyra kärnor eller färre (på ett effektivt sätt).

Givet att Coffe Lake kommer ha högt klockade 6C/12T, det med en cache-design bättre lämpad för multitrådade desktop-program (d.v.s sådant som skalar med kärnor men inte alls linjärt), känns ändå bäst-före-datumet för 7800X rätt kort. Även 7820X/7900X hamnar ju i en ännu smalare nisch efter det släppet.

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Inaktiv

Ja nån 'Bra produkt' vill jag inte kalla den, snarare släppt i panik. Strömförbrukningen är på tok för hög vilket betyder höga temperaturer under belastning som i slutändan ger förkortad livslängd.

Saxat från Tom's Hardware....
"
A Tcore of up to 65°C and a heat spreader temperature of approximately 24°C make for a difference of more than 40°C. That's at 230W. Once the 300W line is crossed, even the Alphacool Eiszeit Chiller 2000 taps out. This isn’t even difficult to do: with a Core i9-7900X running at 4.6 or 4.7 GHz, using the voltages needed to get there, even simple rendering applications trigger those levels. The highest power consumption numbers we saw were just north of 300W, which had the CPU hitting its 100°C thermal limit consistently. An emergency shutdown followed soon after.
"
http://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i9-7900x-skyla...

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av VadSaDu:

Håller med, hela X299 plattformen är alldeles för framstressad..(Tack AMD) inte ens Coffee lake verkar vara speciell (Om man ska tro på ryktena)

Fast det är den inte planerad sedan typ 2.2 år tillbaka
Det enda som är taget ur byxan är 14-16-18 core cpus.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av anon999:

Ja nån 'Bra produkt' vill jag inte kalla den, snarare släppt i panik. Strömförbrukningen är på tok för hög vilket betyder höga temperaturer under belastning som i slutändan ger förkortad livslängd.

Saxat från Tom's Hardware....
"
A Tcore of up to 65°C and a heat spreader temperature of approximately 24°C make for a difference of more than 40°C. That's at 230W. Once the 300W line is crossed, even the Alphacool Eiszeit Chiller 2000 taps out. This isn’t even difficult to do: with a Core i9-7900X running at 4.6 or 4.7 GHz, using the voltages needed to get there, even simple rendering applications trigger those levels. The highest power consumption numbers we saw were just north of 300W, which had the CPU hitting its 100°C thermal limit consistently. An emergency shutdown followed soon after.
"
http://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i9-7900x-skyla...

Vem köper system för 22k + utan GPU och lägger 1200 på kylare? snälla nån.
**
"höga temperaturer under belastning som i slutändan ger förkortad livslängd."

Största bullshit ever.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Yoshman:

Materialet man löder IHS och materialet för kretspaketet har olika utvidgningskoefficient. Ju snabbare och oftare temperaturen förändras desto mer stress blir det mellan två material som skiljer sig i hur de expanderar med värme.

Hur stor är skillnaden? Även om det är temperaturer på bortåt 100 grader är det ju förhållandevis korta längder\små ytor det är frågan om.

Permalänk
Medlem
Skrivet av sKRUVARN:

Va snackar du om? De jämför max turbo frekvens för alla kärnor mot max frekvens för alla kärnor vid överklockning i bägge fallen. Varför blandar du in turbo för 2 kärnor? Isf får ju 1800X negativ överklockningspotential då den kan boosta högre med få kärnor i stock mot OC av samtliga.

Jacobs svar från tidigare diskussion: "Gällande överklockning. Man kan så klart se på det olika, ser att väldigt många utgår från basfrekvensen för att påvisa att vi har fel. Vi utgår oftast ifrån turbofrekvenser när vi talar om marginaler. Där är steget från 3,7 till 4,0 GHz inte särskilt stort. "

3.7... Alltså utgår dom från max frekevens hos samtliga kärnor i ryzen testet, lika mycket som dom utgår från 4Ghz här.

Ja det är just det jag efterfrågar ett klargörande av metodik och varför.
Nu har vi en post från en forumtråd samt ett klipp med lite information men ingenstans hittar jag ett klargörande om metodik samt varför man väljer ett turbo läge före det andra, det går att argumentera får båda.
Om du läst mina inlägg i tråden så borde det vara klart vad jag undrar över.
Angående negativ överklockningspotential så pikas det lite åt det hållet i testet med "Där vi är vana vid att åtminstone kunna ställa upp klockfrekvenserna att motsvara processorns högsta turbonivå, är det med Ryzen inte längre en självklarhet."

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av tvelander:

Vem köper system för 22k + utan GPU och lägger 1200 på kylare? snälla nån.
**
"höga temperaturer under belastning som i slutändan ger förkortad livslängd."

Största bullshit ever.

Läs det Tom skriver, du har problem att kyla CPU'n vid full belastning oavsett vilken kylmetod för vardagsbruk du än väljer därför att värmen kan helt enkelt inte överföras snabbt nog till kylaren.

EDIT:
fö fattar jag inte var du får "1200 på kylare" ifrån. Han använder ju en kylarlösning som går loss på dryg 10000:-
"
In the end, the delta between the cores and top of the heat spreader reaches 71°C, and that's using one of the best cooling setups money can buy. Naturally, lesser thermal solutions start running into trouble at stock frequencies when you run a stress test.
"

Permalänk
Medlem

@Gainsgoblin: Kan tyvärr inte svara för temperaturer på 7900x, men min 7820x går i 4.7GHz och vid load så blir den ca 70-75 grader med en kraken x62.

Visa signatur

7820x @ 4.7GHz| G.Skill 32GB RGB | Asus Strix OC 1070 | Samsung 850 Evo 500GB | 2TB HDD | Kraken x62 | Asus PG279Q

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Garderoben:

Enstaka titel? kollade vi på samma test, nuvarande ryzen låg typ som närmast 5 platser efter efter, även om det handlade om några få fps.

Detta är dock knappast en gaming cpu, jag tror 7820X kommer vara en fin blandning mellan multitrådat och bra fps i spel.

Dock snacka om en energi törstig cpu, nu kommer det börja sälja 1000W agg som smör igen

Jag tror dock mer på att cpun inte kommer locka många.

Visa signatur

Chassi.Corsair Obsidian 750 D.Moderkort Asus Maximus XI Hero Processor Intel I7 8700K Med kylare Fractal design Celsius S36.Grafikkort MSI Gaming X trio 2080.SSD.1 Samsung 850 Pro 256 GB.SSD.2 Samsung 840 Evo 500 GB till spel.Nätagg Evga 850 G2.Minne 16 gb corsair vengeance 3200 mhtz.Skärm. Asus PG278QR.
2×596 gb.Mekaniska hårddiskar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Felmet:

Fint test. Men saknar konsumentens synvinkel, och då den konsument som inte har guldtackor under sängen. Ett "bang-for-the-buck" index hade jag funnit intressant.

På Guru3d.com så la de in en "bang-for-the-buck" lista och Ryzen 5 1600 är mest prisvärd idag enligt dem.

http://www.guru3d.com/articles_pages/intel_core_i9_7900x_proc...

Visa signatur

Rʏᴢᴇɴ 5800X3D / Tᴀɪᴄʜɪ X570 / 64Gʙ DDR4/ RX 6950XT Mᴇʀᴄʜ 319

Permalänk
Medlem
Skrivet av TheSlicker:

Tycker du gör ett gaaaanska stort hopp i logiken där.

Motivering tack.
Blir ju så tråkigt om man bara häver ur sig något utan förklaring.

Permalänk
Medlem

Är detta nya Intel Netburst? xD
Menar då inom områden som effektförbrukning och temperatur.

Permalänk
Medlem
Skrivet av TurboFreak68:

På Guru3d.com så la de in en "bang-for-the-buck" lista och Ryzen 5 1600 är mest prisvärd idag enligt dem.

http://www.guru3d.com/articles_pages/intel_core_i9_7900x_proc...

Man ser tydligt trenden att Intel har börjat sänka sina priser. kan det bli så att intel 18/36 hamnar på 999USD när den kommer och dagens 7900X hamnar på 499usd?

Visa signatur

Ryzen 5800X ROG STRIX X570-f GAMING FlareX DDR43600 cl 14-14-14-34 EVGA FTW3 Ultra RTX 3090

Permalänk
Medlem
Skrivet av leafbranch:

Med tanke priset för både moderkorten och processorn samt strömförbrukningen... Jag förstår faktiskt inte hur detta kan vara en utmärkt produkt om man ser till produktens helhet.

Håller med samt att redaktionen missat ta med den nya funktionen VROC (Virtual RAID) som kom med kretsen X299. De har dumpat pris på prollarna men tar betalt på andra sätt.

Man kan köra VROC RAID 0 men om man vill köra någon annan RAID som 1,5 eller dylikt skall man köpa en fysiskt nyckel och sätta in i moderkoret för att låsa upp funktionen, priset är inte bestämt ännu.

http://www.pcworld.com/article/3199104/storage/intels-core-i9...

Jag kollade just upp om Asus Prime X299, så här ser det ut på deras sida och den infon finns inte med i denna test,

Intel LGA 2066 ATX motherboard with M.2 Heatsink,
DDR4 4133MHz,
802.11ad Wi-Fi,
Dual M.2, U.2,
Intel VROC support,
SATA 6Gb/s,
Front-panel USB 3.1 Gen 2 connector

Länk till moderkortet med,

https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-X299-DELUXE/

Om just VROC från Asus´s hemsida,

VROC
Upgrade your RAID
Unleash the Prime X299-Deluxe Virtual RAID on CPU (VROC) feature with the addition of an ASUS Hyper M.2 X16 Card*, which allows you to attach up to four PCIe® 3.0 x16 M.2 drives — for a total bandwidth of up to 128Gbps. With VROC, you can utilize CPU PCIe lanes to configure a bootable RAID array, eliminating traditional DMI bottlenecks, so that storage transfers aren't held back by other traffic.

*ASUS Hyper M.2 X16 Card available separately for purchase.

Visa signatur

Rʏᴢᴇɴ 5800X3D / Tᴀɪᴄʜɪ X570 / 64Gʙ DDR4/ RX 6950XT Mᴇʀᴄʜ 319

Permalänk
Skrivet av adzer:

Juste cpu att testa kylare med iaf

Tyvärr är det precis det den inte är bra till...eftersom att den inte har fastlödd väremspridare. Detta innebär att kärnorna går varma(re) eftersom att värmen inte kan transporteras lika effektivt till värmespridaren. CPU-kylare sitter på värmespridare så man får högst troligt inte så stor skillnad i temperatur när man kommer upp över en viss klass på kylare.

För att komma runt detta får man montera kylaren direkt mot kärnorna (som dock har en mindre yta) genom att ta bort värmespridaren (de-lid).

Visa signatur

WCG-dator: |AMD 2990WX @ 3.3GHz All Core| |ASRock Taichi X399| |Samsung 970 EVO M.2 500GB| |Quad Channel 64GB Corsair 2933Mhz @ 14-13-13-28-1T| |SilverArrow TR4| |PNY GTX 1080 8GB @ +185/+625MHz| |Corsair AX1200i 1200W| |Thermaltake Level 10 GT Snow Edition|

Permalänk
Skrivet av Pimmp:

Jobbar dagligen med maskiner som producerar 25-55MW. Har svårt att förstå denna upphetsning av några 100 Watt hit eller dit. Försumbart

Företagsmiljö kontra konsumentanvändning är äpplen och päron. Sett ur ett globalt miljöperspektiv gör 100W kanske inte någon större skillnad, men för en privatperson kan det göra stor skillnad. Effekten i sig är bara en aspekt. Ljudnivå (vid OC speciellt) kan vara en annan.

Visa signatur

WCG-dator: |AMD 2990WX @ 3.3GHz All Core| |ASRock Taichi X399| |Samsung 970 EVO M.2 500GB| |Quad Channel 64GB Corsair 2933Mhz @ 14-13-13-28-1T| |SilverArrow TR4| |PNY GTX 1080 8GB @ +185/+625MHz| |Corsair AX1200i 1200W| |Thermaltake Level 10 GT Snow Edition|

Permalänk
Skrivet av Kethsi:

inte läst hela än men lite roligt att i inledningen har ni en bild på nintendo 64

och satan i gatan vilken ström den tar, 280w vad ligger temps på då? jag hittar inte de här och jag vill veta temps när den var överklockad också.. undrar vad alla intel fanboys kommer skylla på nu.

Fast "den" utvecklar väl inte 280W (stock-frekvens), det står att effekten är vid vägguttaget.
Då får man tänka på hur mycket övriga komponenter drar i de olika scenario som testas. Sedan får man också tänka på att nätaggregatet inte har 100% effektivitet, så aggregatet levererar en lägre effekt till datorn än vad som slutligen dras från vägguttaget.

Visa signatur

WCG-dator: |AMD 2990WX @ 3.3GHz All Core| |ASRock Taichi X399| |Samsung 970 EVO M.2 500GB| |Quad Channel 64GB Corsair 2933Mhz @ 14-13-13-28-1T| |SilverArrow TR4| |PNY GTX 1080 8GB @ +185/+625MHz| |Corsair AX1200i 1200W| |Thermaltake Level 10 GT Snow Edition|

Permalänk
Medlem

@ThreadRipper: Allt det där är ju gammal skåpmat, men den leder bra nog iaf för att kunna transportera bort flera hundra watt värme. Så helt fy skam kan det inte vara.

Egentligen när man testar kylare så kanske man inte alls skulle använda en riktig cpu utan ha ett kontrollerat sätt att värma upp en yta lika stor som en cpu värmespridare och se var kylarnas gräns i effekt ligger.

Permalänk

Kostar ju endast 10-11 000 kronor. Det var ju billigt, nästan som hittat? Strömhungrig rackare med TDP på 140 W. Bör ju bli härliga temperaturer med alla 10 kärnorna om man ämnar överklocka processorn. Återstår att se.. Att göra delid på en processor utav en sådan skyhög kostnad är ju rena rama idiotin. Står lite om temperaturer vid överklockning utav Intel Core i9-7900X här: https://www.techspot.com/review/1437-overclocking-core-i9/ Desto mer matnyttigt om temperaturer här: http://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i9-7900x-skyla...

Men visst, häftigt. Tekniken går framåt. Och människan bakåt.

Visa signatur

R5 | i5 12600K | RTX 3060 | Z690 | 16 GB RAM | 1 TB M.2 SSD | 3xNH-A14 | NH-D15S | 750 W PSU

Permalänk
Medlem

ni se alla helt fel på det. tänk såhär ni kommer spara bra med ström/valfri energikälla till uppvärmningen i huset. bara placera ut några stycken intel system i hela huset så blir det skön varmt hemma nästa vintern.

Visa signatur

GamingRig: Cooler Master NR200P/ASUS ROG STRIX B550-I GAMING/AMD Ryzen 5 5700G/Noctual NH-D12L/Corsair SF750 Platinum/Crucial Ballistix Elite 2x8GB 3600MHz/

Permalänk
Medlem

Lite lustigt att denna produkt är "utmärkt". Visst, snabb är den. Ruskigt snabb för det den är ämnad att göra. Den är även mindre dyr än 6950x. Men vem ska köpa den?

De flesta har ingen som helst användning för denna processor. För spelande finns 7700K, eller ännu mer prisvärt 7600K (ni som funderar på 7700K borde kolla på 7600K för 1000kr mindre). Även Ryzen 5 1500X är ett bra val här om du vill spara ännu mer pengar. Köper du 7900X för spelande borde du helt ärligt släpas ut i skogen och tvingas gräva en grop i din egna storlek.

För de som behöver en bra kombination för både spel och produktivitet duger 7700K också även om Ryzen 5/7 kan vara ett bättre alternativ. För de som håller på med produktivitet kan man få en Ryzen 7 för halva priset av 7900X. Även 7820X eller 7800X är betydligt mer prisvärda val med 6/8 kärnor.

7900X är för den lilla skara som måste ha maximal flertrådad prestanda till varje pris men ändå av någon anledning inte vill skaffa en Xeon-rigg. Dessutom har vi Threadripper som släpps snart och lovar mycket så det kan vara värt att vänta och se - om du nu måste ha en processor med över 8 kärnor.

Permalänk
Medlem
Skrivet av sesese:

och förbrukning som alltid är med se http://www.sweclockers.com/test/23613-amd-ryzen-5-1600x-och-5...

Kan det vara så att man är livrädd att ge kritik då det är lika med att man inte får några fler system att testa i framtiden. Känslan när man läser är att Intel har ett finger med och styr vad man skriver.

Sweclockers får inga processorer från Intel längre.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ClintBeastwood:

Sweclockers får inga processorer från Intel längre.

Vaddå, har Sweclockers skrivit för mycket negativt om Intel?

Visa signatur

Coca Cola missbrukare Förbjuden dryck för mig pga diabetes
AMD älskare
Katt älskare

Permalänk
Medlem
Skrivet av TurboFreak68:

På Guru3d.com så la de in en "bang-for-the-buck" lista och Ryzen 5 1600 är mest prisvärd idag enligt dem.

http://www.guru3d.com/articles_pages/intel_core_i9_7900x_proc...

Ja, fast bara om du spelar Cinebench

(listan är alltså baserad på kostnad i förhållande till resultat i Cinebench, inte hur de presterar i spel. Men visst, kör du mycket Cinebench så är ju listan användbar)

.

Visa signatur

AMD Thunderbird 1.33 GHz (133 MHz Bus), Epox 8K7A, 1 x 256MB Corsair PC2100 DDR SDRAM, 20.5GB 7200 RPM Western Digital EIDE, Visiontek GeForce 3