Permalänk
Bildexpert 📺
Permalänk

@Laxpudding: Jodå, det finns displayport. Men av någon korkad anledning föredrar jag HDMI av gammal vana.

Permalänk
Bildexpert 📺

@Tommy1986: Displayport är förstahandsvalet i dagsläget för dator-bildskärm-koppling. Så du gör det betydligt enklare för dig om du väljer det istället för att sortera skärmarna efter HDMI-kapacitet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av t3ddyyy:

med 21:9 kommer 90% av allt du tittar på ha svarta kanter på höger och vänster sida

Där har du fel. Har en 3440x1440 och filmer är oftast 2.35:1 eller 2:39:1. Ibland blir det såklart pillarboxing på filmer men oftast inte. Serier däremot passar oftast bäst på en 16:9.
Sitter på planet innan avresa nu och har laddat ner 23 filmer till att ha på planet och kvällarna innan sovdags, alla 23 av dom är 21:9. Har också serien Stranger Things som är 2:1, vilket också passar bättre på en ultrawide
Så ja, jag har definitivt hellre en 21:9 skärm till filmer

Permalänk
Medlem

@MarcusHuddinge: kollar nästan bara på film på en annan skärm, kollar bara serier och yt på min ultrawide, och då har jag i princip alltid svarta kanter, så det är det jag har utgått från, borde ha skrivit vad jag tittar på i kommentaren

Permalänk
Medlem
Skrivet av Taskman:

Då låter det som du har de "stretched" vilket specifika spelare kan göra.
Det mesta som visas på nätet är 16:9 och på min tidigare 21:9 fick jag "black borders" på sidorna.

Du kanske hade tur dock.

Tittar du enbart på tv-serier? Då kan jag ju förstå att de är mycket 16:9. Men när de gäller film så är mer än 50 % av de film jag ser närmare 21:9 än 16:9. Ofta är de ännu smalare än 21:9. Gällande spel så är de nästan 100 % kompabilitet när de gäller nyare spel.

Kan verkligen rekommendera ultrawide. Jag har övergett min splitt nya 55" oled för interaktiv underhållning för den ger helt enkelt inte samma upplevelse och jag kommer inte börja köra letterbox på den för att få ultrawide upplevelsen. För spel så spelar överlägset bildflyt också in naturligtvis men jag bara älskar panoraman och sen undrar jag om inte curve gör rätt mycket för mig ändå att få känsla av lite djup och omslutande bild om än blygsam 2500CR curve på min 35":are.

Men catch 22 för film för du måste pirata i regel du kan inte köra bluray skivor och tro att du kommer kunna nyttja 21:9 formatet pga kopieringsskydd från helvetet. Läs Sony.

Sedan för film är de inte lika givet de är ju lite klasskillnad gällande ren bildkvalitet och de är ju lite kul också att allt ser jättebra ut men oleden får mig aldrig att känna mig delaktig i skeendena. Du tittar på en vacker tavla bara. Men sen har jag VR också så vad som är bäst för film är fullständigt förvirrat för min del just nu ;). Störst potential har utan någon som helst tvekan VR. Gäller bara få upp upplösningen. Nu finns de ju redan flera headset med högre upplösning än min Rift men försöker hålla mig lite kall.

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk

Jag väntar in ASUS kommande och går all in ^^

https://www.asus.com/se/Monitors/ROG-SWIFT-PG35VQ/

Permalänk
Medlem

tn panel?

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x