Microsoft Flight Simulator väntas sporra entusiaster till hårdvaruköp

Permalänk
Melding Plague

Microsoft Flight Simulator väntas sporra entusiaster till hårdvaruköp

Microsofts nya flygsimulator spås bidra till ett uppsving i hårdvaruförsäljning till en magnitud av över 22 miljarder kronor.

Läs hela artikeln här

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

10k/köpare låter mycket, men sen finns det ju ett gäng die-hard fantaster som mer eller mindre bygger en fysisk kopia av en riktigt cockpit, typ ett sånt här paket innehåller ändå bara grunderna
https://www.komplett.se/product/1149419/gaming/spelutrustning...
sen komplettera med fysiska paneler osv
https://www.komplett.se/product/1149720/gaming/spelutrustning...

Varje sådan person drar ju upp snittet rätt rejält, hade varit intressant att se fördelningen, misstänket att inte så många kommer köpa för 10k, utan en hel del som köper nytt grafikkort för 5k, och sen ett gäng fanatiker som lägger 100k+ på diverse utrustning.

Permalänk
Medlem

Jag gillar när det kommer spel/simulatorer som får folk att skaffa ny hårdvara.

Microsoft Flight Simulator har många gånger varit en sådan drivfaktor, även Crysis och tex BF3 på sin tid.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X 3,4GHz
Asus GeForce RTX 4070 Dual OC 12GB
Asus ROG Strix X570-E Gaming
G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600MHz 32GB
Samsung 980 Pro Series 1TB

Permalänk
Medlem

Inte flight simulator, men däremot cyberpunk skulle kunna motivera mig att uppgradera (beroende på mottagandet då). Med all hype kan man bara hoppas att de lyckas leva upp till förväntningarna. Vad jag sett ser det bra ut, men tiden får utvisa.

Jag tror de nya konsolerna kommer få större genomslag och påverkan än ett nischat spel.

Visa signatur

Ryzen 7 5800x, lg 27gl850, rx 7800 xt

Permalänk
Medlem

Har Flight Simulator blivit nya Crysis? Menar då grafikbenchmark.

Visa signatur

Chassi: Corsair 4000D CPU: Intel i7 11700K RAM: 32Gb DDR4 Moderkort: ASUS Z590-F
Grafik: RTX 3070 Ti OS: W11 SSD: M.2 1TB snabb som tusan

Permalänk
Medlem

Jag kan tänka mig att många flygbolag och professionell a piloter köper in detta.

Permalänk
Medlem

Spelet är så jäkla vackert över städer med bra kartdata (är det ett ord?)
I storstäder märker jag att det tar emot för datorn

Visa signatur

hellre mer fps på skärmen än pengar på banken

Permalänk
Medlem

Generellt så lägger ju både flyg -och bilsims entusiaster ganska stora summor på sina riggar!

Permalänk
Medlem

Ja, det förvånar mig inte. Jag har haft tidigare kollegor som varit inbitna sim-fantaster och de lägger galna pengar på sina simulatorer. En kraftfull PC för +30k är bara en liten del av kostnaden.

Jag vet en som på något sätt fick tag på främre halvan av en J35 draken som han köpte loss från ett museum. Riktigt rejäl pjäs..

Visa signatur

- R5 5600X | 32GB RAM | GTX 1080 | ASUS ROG STRIX B550-I | NZXT H1 -

Permalänk
Medlem

Folk som håller på med simulatorer är ju oftast ganska nördiga och av lite äldre genomsnittsålder än de som spelar typ Fortnite och har då lite mer pengar att lägga på hårdvara.

Visa signatur

[Asus P5Q-E] [Q6600 G0 @ 3,6 ghz] [Scythe Yasya] [Gigabyte Gtx 460 1gb] [4x2 Gb Kingston HyperX PC8500] [OCZ ModXstream Pro 700 W ] [Crucial M4 128 gb ]
HTPC - AMD Athlon X2 5050e - M4N78-VM - Kingston HyperX 2 GB - Seagate 7200.12 1 TB - Seagate Green SATA III 2TB

Permalänk

Det skulle ju kunna bli en hel del kontroller sålda också, om efterfrågan skulle kunna mötas - nu verkar de flesta joysticks, yokes, HOTAS etc som inte kostar skjortan vara slut överallt.

Visa signatur

Ryzen 5 5600X, 32GB RAM, Asus TUF RTX 3080 OC, Cooler Master NR200P, LG OLED55C1
i7-9700K, 32GB RAM, MSI RTX 2080 Gaming X Trio, Fractal Design Meshify 2 Compact, Xiaomi Curved Gaming Monitor 34

Permalänk
Medlem

Själv tycker jag det är svårt att motivera köp av framförallt ny grafikhårdvara just nu.
Jag har ett lite klockat 1080ti som även om man inte längre optimerar det och det tappar prestanda i rasande fart så är 1440p fortfarande inga problem i High o lite mer.
20 serien ger för lite ökning för pengarna och klarar inte av 4k med någon högre fps eller inställd detaljnivå så det känner helt meningslöst.
Ett 3090 kanske kan bli det första kortet som verkligen sätter 4k gaming på kartan.

Permalänk
Medlem

VR stöd för spelet kommer definitivt att bidra till denna summa.

Permalänk
Medlem

Är skeptisk till att det kommer säljas jättemycket specialiserad hårdvara för flygsim tack vare nya MSFS. De som "upptäcker" flygsimulatorer tack vare MSFS lär inte köpa en hel specialbyggd cockpit för 10 000:- på direkten, utan troligen bara en enkel joystick för några hundra. Inbitna fans som brukar lägga mycket pengar på hårdvara körde redan P3D/FSX/X-Plane innan, och har troligen allt de behöver för att köra MSFS.

Sedan är det klart att den nya simulatorn kräver mycket av CPU och grafikkort, men det gör iofs de flesta nya spel så inget unikt för just det.

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 7 TB SSD + 4 TB HDD

Permalänk
99:e percentilen

Ju mer verklighetstroget ett spel är tänkt att vara, desto större är incitamentet (både för mig personligen och, tror jag, för folk i allmänhet) att skaffa biffig hårdvara för att spela det.

driva → spela
Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers

Permalänk
Medlem

Jag spelade en del flygsims förr men jag hade bara en skit joystick.

Det är SVÅRT att njuta av flygsims utan bra input devices så pedalar, Joystick och gärna sepparata reglag för motorer mm så kommer bara det kosta tusentals kronor per användare och ärligt talat, varför ska man köpa en Fligth sim om man inte går lite "all" in.

Delvis därför jag inte tagit upp det igen, platsbrist och kostnaden av tillbehör.

Så ja känns inte orimligt att i alla fall 3KKr per sålt spel kan spenderas på i alla fall Joysticks och liknande och Headtracking, sedan kommer ju så klart många spendera pengar på nytt grafikkort kanske inte nu men SENARE när man kan få ett kort som orkar med för lite mer vettiga pengar än dagens RTX serie tex.

Men 10KKr ger en inte mycket anser jag om man börjar lite från scratch och kanske sitter på ett grafikkort som har 2-3 år på nacken och var midrange då, RX580, GTX1060 eller liknande och nu dessutom saknas input devices så är ju 10K inte svårt att spendera för att få en "vettig" upplevelse.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ajn:

10k/köpare låter mycket, men sen finns det ju ett gäng die-hard fantaster som mer eller mindre bygger en fysisk kopia av en riktigt cockpit

Räcker ju med att köpa ny GPU...

Visa signatur

Dator: Mac

Permalänk
Medlem

Jag har planer om att uppgradera just för FlightSim. Sitter på 5 år gammal hårdvara (förutom joysticken som är en BETYDLIGT äldre MS Force Feedback2). Min burk har stora problem med att driva denna simulator med vettig FPS. Dock kommer jag avvakta alla höstens lanseringar av grafikkort och processorer innan jag trycker på någon köpknapp!

Permalänk
Medlem

Dom som är riktiga die hard fantaster kommer nog spendera rätt mycket och dom som väntat på just ett släpp som detta.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Det kan ju vara många som väljer att tidigarelägga uppdatering. Skulle inte förvåna mig att det finns en hel del personer som spelar äldre klassiska Windows-spel men som med Flight Simulator känner att det är dags att uppgradera. De hade kanske annars suttit kvar på gammal hårdvara eller inte lagt lika mycket vid uppgradering.

Visa signatur

System: CPU: AMD Ryzen 9 3900X, MB: Gigabyte X570 Aorus Elite, Minne: Corsair 32GB DDR4 3200MHz, GPU: Asus GeForce RTX 2080 Super ROG Strix Gaming OC

Permalänk
Medlem

Jag tänkte köpa nytt grafikkort delvis för MSFS 2020. Har ett 970 nu som börjar få problem att hänga med. Nu blev det rätt uppenbart att det inte pallar med: tog en tur över Paris och insåg att det här går bara inte
Men väntar in höstens grafikkortslanseringar i hopp om att hitta någon bra deal på tidigare serier.

Visa signatur
Permalänk
Inaktiv

På tal om flygplan. Jag såg en live-ström på reddit häromdan. En passagerare som tittade ut ur fönstret över molnen inför landning. Såg jättevackert ut, jag undrade mest hur det kunde vara så hög bitrate på en liveström från ett flygplans Wi-Fi.

Det var bara det att det tog ett tag för mig och de 4000 andra tittarna att inse att det var denna simulator som strömmades.

Permalänk
Medlem

Lustigt, denna artikel dök upp precis efter att jag köpt en flightstick... Fast leveranserna verkar dröja, säljs dom slut överallt pga detta? Kanske värt en nyhet isåfall...

Permalänk
Medlem

Går ju inte att få tag i något vettigt. Alla joysticks, hotas är slutsålt.

Permalänk
Medlem

Jajjemen! Bara att punga ut =D

Så nu kan jag landa på Karibiska öar med hög framerate. Fantastisk simulator, galet snyggt!
Min första landning i Karibien..

Permalänk
Medlem

Planerar GPU köp enbart pga FS, budgeterar 4-5000kr nu men tar en större smäll när nästa generation kommer ut. Sökt begagnat men prisskillnaden mot nytt är för liten.

Permalänk
Medlem

Det mest spännande för mig hade varit att flyga över linköping och se hur detaljerat dom har fått det, men det rättfärdigar inte ett 10k+ nybygge

Visa signatur

Endeavour OS(arch) - Cassini Nova

Permalänk
Medlem

@Cooling23:

Dålig benchmark då, spelet använder 15-20% av min CPU och 40-50% av min GPU...

Visa signatur

Louqe Ghost S1 + L TopHat | ASRock Phantom Gaming ITX | Intel Core i9-9900K | Corsair Vengeance LPX 32GB | Gigabyte GeForce RTX 2080 Ti 11GB | Corsair SF750 Platinum | Samsung 970 EVO Plus 500GB | Intel 660P 2TB | Custom Vattenkylning CPU/GPU | Windows 11 Pro x64

Permalänk
Medlem

Har beställt tre skärmar just för MSFS 2020. Blir även dags för uppgradering av cpu och grafikkort..

Permalänk
Medlem

Krävande det e va det e, efter att ha kollat Hardware Unboxed tester av grafikkort.

Visa signatur

MSI X99A GODLIKE GAMING | i7-6950X 4.3GHz | 64GB RAM 3200MHz | RTX 2080

Nintendo Switch | PlayStation 5 | Xbox Series X

Min FZ Profil