Diablo II-remaster kan komma avtäckas under helgens Blizzcon

Permalänk
Medlem

Personligen efter så många hundra timmar man har i spelet genom åren så skulle jag inte ha något emot att de faktisk försöker förbättra brister eller lägga till lite i en remake.
Huvudsaken är att de behåller det mörka tunga designen och atmosfären, item/loot-systemet och att man inte kan ändra specs hur och när man vill.
Personligen tror jag inte att det finns någon chans att det kan bli samma scenario som med WC3 Reforged, av den enkla anledningen att det är ett helt annat team som jobbar med D2, dessutom gjorde de ett grymt jobb med THPS 1+2 och som ett nyligen uppköpt bolag av Activision Blizzard så tror jag de kommer försöka göra bra ifrån sig för att visa fram fötterna.

Absolut ska man inte ha höga förväntningar, men bättre att det faktiskt skapas ett nytt D2 än att det inte gör det.. man har ju drömt om det ända sen D3 släpptes.

Permalänk
Medlem

jag spelar d2 än idag, blir ett par intensiva veckor efter varje ladder reset. efter ungefär en månad tröttnar man då det känns som man är ensam med en svärm av bottar, det enda man ser är: xbaal-547, sbaal-721, diaballz-621, DMZbaal-1342....ja ni fattar nog. alla vanliga spel där faktiskt människor spelar druknar bort i dessa sjuka mängder bottar. nästan så dom borde hyra in någon som sittar och först och främst bannar uppenbara public bottar då dom är värst.
Hoppas dom fixar bort det i remaken.
En till akt---eller 3 vore inte helt fel det heller och att dom sagt håller kvar vid den gamla råa stilen och stämningen.
hoppas dom inte fuckar upp detta. bnet i spelet ska givetvis vara kvar med några justeringar för lättare kommandon. skönt att slippa: /f l eller /f m whisper bla bla bla och allt vad det nu var.

hmm ska man söka tjänstledigt från jobbet redan nu i ett par år och börja spika igen dörren till källaren för total isolering?

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Skrivet av AplAy:

Tillåt mig få presentera WarCraft III: Reforged och ha det så trevligt med mardrömmarna om vad som komma skall med D2 Remake! Jag hoppas dock på att det blir mer som med StarCraft: Remastered. Det fungerade bra som det redan gjorde på sin tid.

Ska väl vara samma studio som remastrade Tony Hawk Pro Skater? Borde inte vara någon fara isåfall, det blev ju väldigt väl mottaget.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av fesoj:

Alltså på något sätt så hoppas jag det faktiskt. Diablo II som det är, är helt ok. Men den lägre delen av mig tycker att det skulle vara så roligt på något sätt, om Diablo-fanbasen igen fick sådant bottenlöst avskräde. Först Diablo Immortal, "dont you have phones?". Och sen WCIII-esque D2 remake. De skulle få PTSD hela vägen tillbaka till stenåldern, vilket i sig själv inte alls är bra, däremot förtjänar Blizzard det efter att ha jönsat så otroligt med Diablo-franchisen i tio år. Den har nästan inget förtroendekapital kvar. De KAN inte göra en WCIII-episod igen. Men ja, något säger mig att det kanske är det vi får se. Det vore även bäst för mig, för är det en seriös oldschool D2-remake så kommer jag fatalt misslyckas med allt jag gör IRL i ett decennium

De har ju sjabblat bort typ allt de har ju, iaf för sånt man kan spela på egen hand. Warcraft är ... nä. Starcraft 2 är bra, men det lär ju aldrig komma en trea. Diablo är blä.

Permalänk
Inaktiv

Gäsp och gäsp. Synd att Blizzard blivit så ointressant på senare år impo. D2 remaster/remake kan vara kul men fortfarande gammal skåpmat.

Permalänk
Medlem

Jag är faktiskt ganska hypad för detta. Lirade Diablo 2 som en dåre tidigt 2000 och inte rört det sedan dess. Men håller fortfarande uppfattningen av att det var ett av de bästa spelen jag spelat.

Förstår inte varför folk tror att detta kommer bli som WC3:re. Det är inte samma studio som gör om spelet, vore väldigt konstigt om dom sköter det på exakt samma sätt.

Permalänk
Medlem

Jag hade gärna sett en remake på D1 också!

Visa signatur

Intel 3550K@4,2GHz, GTX 1060 (I know, old stuff..)

Permalänk
Avstängd
Skrivet av m4gnify:

Ska väl vara samma studio som remastrade Tony Hawk Pro Skater? Borde inte vara någon fara isåfall, det blev ju väldigt väl mottaget.

Spelstudion betvivlar jag inte utan de högre upp beslutsfattarna som ser Diablo II: Remastered + en miljard mikrotransaktioner = $$$ vilket kan påverka delar av spelet.

T.ex., betala mikrotransaktioner för att ens kunna få loota Legendary och Set Items eller kanske för att ens få hosta egna servrar på gamla goda Battle.net?!

Sanna mina ord: 100% garanterat att du måste vara online (dvs., starta spelet via Battle.net appen) för att ens få spela Singleplayer - a la Sim City-fiaskot.

Nu tror jag inte att det går så långt men man vet aldrig. The Power Of $$$ Eyes Should Never Be Underestimated!

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem

Hur var det med källkoden? försvann inte den? eller ska dom bara ändra textutrerna till mer högupplöst?
Jag har tyvärr blivit för gammal för att orka spela Diablo II som jag gjorde förr. Finns ingen ork längre

Visa signatur

Coca Cola missbrukare Förbjuden dryck för mig pga diabetes
AMD älskare
Katt älskare

Permalänk
Medlem
Skrivet av fesoj:

> Lower expectations
> D2 remake

Förstår de inte att D2 remake är ~det högsta spelvärlden kan krönas med för all tid? Om de kan polera onlinesystemet lite (framför allt hålla bottar och dylikt borta, liksom duping) och kanske göra stash-systemet lite mer praktiskt, så är kategorin av "datorspel" färdigställd. Ingen kommer behöva ett RTX3090 då, för man kan grinda sin zealot på en Thinkpad T420.
Därmed är grafikkortsbristen också löst. Mycket faller på plats, och ännu är det bara Februari.

Så länge man kan spella det single player offline så blir det bra.

Har redan lagt ner över 15000 timmar på diablo 2 så en remake kan ju vara trevligt.

Permalänk
Medlem

Körde faktiskt igenom Diablo 1-3 för inte så länge sedan, och 1-2 har sååå mycket bättre stämning och feeling än 3an... Helt olika spel käns det som , man märker verkligen skillnaden när man spelar igenom dem efter varandra.

Visa signatur

13900KS | 32GB 6400 DDR5 | 4090 FE | Samsung G8 Oled
ASUS ROG Strix Z790-F Gaming | Fractal Torrent White | Corsair HX1200

Permalänk
Medlem
Skrivet av Selmalagerlöf:

jag önskar verkligen att det enda dom gör är att fixa alla jävla bottar så man kan lira ladder utan att ha massa bottar överallt, fixa dom jävla dupe exploitsen som är snart 15 år gamla men vägras göra något åt, fixa hacks så inte kritiska stats är client-based (AS, Cast rate osv). Sedan kan jag acceptera en refresh på grafiksidan så det inte behöver köras i 800x600, KANSKE.. KANSKE en shared account stash (kört plugy för mycket för att känna att det är kul med mule gubbar). Något som jag inte hade tyckt är ok är deras jävla besatthet om att allt skall vara enkelt.. att man skall ha 987124987124*10^999999999 damage + liv, autopickup på skit, MTX och dyligt.

jag hoppas på det bästa.. men efter wc3 reforged så förväntar jag mig kattpiss.

Körde alltid diablo 2 med stash program som ATMA så man aldrig någonsin behövde använda mules.

Efter att spf(single player forum) hittade spel förändringen som gjorde att man kunde slå på battlenet exklusiva runewords i single player har jag aldrig satt min fot i MP.

Permalänk
Medlem

Diablo II är en gammal favorit, och senast jag spelade det var när det var nytt, så det vore faktiskt riktigt skoj att köra igenom en remaster. Om den inte är totalt urusel så blir det ett köp!

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Avstängd

jag har varit ett Diablo fan och körde en hel del på 1:an men det var nog 2:an som gick absolut varmast. Har ingen aning om hur många timmar man suttit men det var åtskilliga. Sen kom 3:an och jag köpte det, körde kanske 20 timmar när det kom innan jag helt enkelt ledsnade och sen dess har det legat lådan. Nu har jag inte ens en DVD-spelare i burken så redan där strular det till sig. Var inte alls samma stämning som i 2:an.
Jag kommer inte köpa någon D2 remaster då jag känner att det inte kommer vara samma sak och även om de lyckats göra det snyggare och även lägga till några banor så kommer det inte få mitt intresse att komma tillbaka.
Tyvärr är inte remaster av varken filmer eller spel något som gör mig intresserad utan man vill ha något nytt.

Tyvärr Blizzard, inga pengar från mig denna gång men hoppas spelet blir bra så de som köper det verkligen blir nöjda.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem

jag har lite diablo 2 kärlek kan man säga

ser fram emot diablo 2 remake men har en känsla att jag kommer föredra originalet

Permalänk

Svårt att säga om spelet kommer att kryssa tillräckligt många boxar för att inte bli en besvikelse. Nu har utvecklarna tydligen visat att dom är duktiga på att förfina gamla spel och samtidigt behålla den klassiska spelkänslan, vilket skulle vara en stor fördel till ett så kärt spel som D2. Dock är ju Activision/Blizzard som dom är och kommer säkert hitta något sätt att lämna en dålig smak i munnen på kunderna.

* Always online är givet då allt körs via battlenet idag.
* Någon form av inbyggd betalmodell känns högst sannolikt.
* Tencent
* Snål budget, dålig upper management ala WarCraft Reforged.
* Surprise mechanics.
* Nu får jag sluta innan jag får cancer.

Skrivet av dakke:

jag har lite diablo 2 kärlek kan man säga

fet bild

ser fram emot diablo 2 remake men har en känsla att jag kommer föredra originalet

Shit! Va det där för en monster-htpc?

Visa signatur

OS: Win 10 Home | Chassi: NZXT H440 | PSU: Corsair HX850i plat | Moderkort: ASUS Maximus Hero VIII | CPU: i7 6700k @ 4.5Ghz @ 1.29v | RAM: HyperX Fury 16Gb @ 3000Mhz | GPU: ASUS 1080ti Strix Gaming | Kylning: NZXT Kraken X62 | Fläktar: Fractal Design Venturi x1 AF140, x2 sp140, x3 sp120 | Ljud: ASUS Xonar Xense med Sennheiser PC350Se | Lagring: Crucial M4 64gb, Samsung 850evo 500gb, Seagate Barracuda 1tb | M/K: Corsair M65 Pro gaming rgb & Corsair Strafe RGB | Bildskärm: acer XB270HU

Permalänk
Medlem

D2 fortfarande så jävla kung.
Hade gärna tagit en remake eller remaster på det.

Permalänk
Medlem

Goda nyheter!

Tror inte min fru kommer att tycka om mig när det släpps..

Permalänk
Medlem

kommer ens konto funka på remaster eller måste alla börja om ?

Permalänk
Medlem

vad menar dom med cross progression?... och va har dom gjort med grafiken?!?! ser ju fan ut som ett mobilspel..... -.-

Visa signatur

"Resistance is futile."

- Georg Ohm

Permalänk
Medlem
Skrivet av Selmalagerlöf:

vad menar dom med cross progression?...

Du kan spela på både PC och konsol och dina "saves" synkas.

Lite besviken på att de inte skrev PC... Consoles... And phones!!? /s *tongue in cheek*

Visa signatur

🛜🫀: HP ProDesk 400 G3, i5 6500, 8GB DDR4, Intel X520-DA2
🐳🐧: AMD R5 3600 | Google Coral.ai | ASRock X570D4U-2L2T | Silverstone CS381 | 80GB DDR4 | 8 HDD BTRFS RAID1
⌨️🎮: R9 3900X | RTX 2080 LC | Acer XF270HUA | 96GB @ 3200 | MSI X570 MPG G EDGE WIFI | CORSAIR C70
🎞🎶: LG OLED55C8 | Epson TW3200 | Onkyo TX-NR646 | Infinity Reference 61/51 mk2 | Shield TV V2 | minhembio.com

Permalänk
Medlem

sitter och kollar på blizzcon d2 streamen... tar tillbaka det jag sa om grafiken.... fan det ser ju faktiskt riktigt bra ut... när dom är nere i sewers, forgotten tower ser sjukt jävla bra ut.

Visa signatur

"Resistance is futile."

- Georg Ohm

Permalänk
Medlem

Det är såhär en remake/remaster ska vara! Ja jag kanske är tidigt ute nu, men spelet ser fantastiskt ut i mina ögon! Blizzard har träffat mitt i prick med D2: Resurrected!

Visa signatur

Samsung Odyssey G9 240Hz HDR1000 5120x1440 9900K 5,3GHz 1,335v adaptive Asus Z390-I
Asus RTX 2070 Dual EVO Advanced 8GB G.Skill Trident Z RGB B-Die 3200MHz CL16 2x16GB Samsung 970 Evo 1TB
Seasonic Focus Plus Gold 850W 2 x Dell U2715H Corsair K65 Speed SteelSeries Rival 500 Bose Companion 5
Secretlab TITAN 2020 SoftWeave Corsair H100i RGB Platinum Noctua NF-A12x25 x 4 PnP Neo G Mini GB4: 6869 CB15: 233

Permalänk
Medlem

Projektet ser bra ut, onekligen.

Permalänk

Gäsp. Kan dom sluta släpp remasters versioner på gamla spel och lägga resurser på nya spel tack?
I mina ögon har blizzard verkligen hamnat efter på intressanta titlar på senare år.

Våga göra nytt!

Visa signatur

"On the frontlines there is only one commandment... THOU SHALT KILL"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Blackwizard:

Gäsp. Kan dom sluta släpp remasters versioner på gamla spel och lägga resurser på nya spel tack?
I mina ögon har blizzard verkligen hamnat efter på intressanta titlar på senare år.

Våga göra nytt!

Förstår din tanke, men vi är MÅNGA som längtat efter detta

Visa signatur

Ryzen 7800x3d, Noctua nh-d15, ASUS B650Plus, 32GB DDR5 6000MHz, KFA2 RTX 4080, AW2723DF, Corsair RM850x, Zalman Z9 Iceberg Vit, Logitech G502 Lightspeed, Galaxy S23, Xbox Series X, Triangle Esprit Comete EZ, Triangle Esprit Titus EZ, Triangle Esprit Voce EZ + SVS SB2000 pro drivs av Yamaha RX-V6A, Beyerdynamic - DT 770 PRO 250 Ohm + Røde AI-1, Moza R5, Meta Quest 3.

Permalänk
Medlem
Visa signatur

AMD Ryzen 5800X | Asus B550-F | Sapphire 6700 XT | Lian-Li PC-O11 Dynamic | Lian-Li Galahad AIO | Intel 520 240GB, Intel 530 240GB SSD, Kingston A2000 M.2 1TB | Corsair Vengeance RGB PRO 16GB 3200MHz| Corsair RM 750X |Windows 10|

Permalänk
Medlem
Skrivet av Piteraq:

Goda nyheter!
https://www.youtube.com/watch?v=mDQtrzN6euI

Tror inte min fru kommer att tycka om mig när det släpps..

Ser ut att bli bättre än vad jag har vågats hoppas på.