Mediaspelare A95X "hardware acceleration" + VLC-filmuppspelare ger defekt bild

Permalänk

Mediaspelare A95X "hardware acceleration" + VLC-filmuppspelare ger defekt bild

Jag har en kinesisk mediaspelare, A95X r3. Den har funkar bra i ett år, men har märkt att vissa filmer inte går att spela upp på ett bra sätt. Jag måste ha hårdvaru-acceleratorn aktiv, annars hackar filmerna för mycket. Men när den är aktiv, så blir vissa filmer defekta - bilden blir gul och svart och bilden blir bubbel. Jag har inte kunnat se om detta har med något visst videoformat att göra eller ej.

Jag hade inte detta problem tidigare, utan detta uppkom i samband med uppdatering av den kända VLC appen(som är en filmuppspelare). Byter jag filmuppspelare så försvinner problemet. Problemet är alltså VLC-appen.
Jag vill helst anväda VLC-appen, för den är för mig oslagbar i övrigt.

Någon som haft samma problem och vet hur man löser det? ..jag har testat de flesta inställningarna både i appen och i A95X för att klura ut vad som felar men utan framgång.

Permalänk
Medlem

Billig kinesisk spelare med troligen gammal androidversion och VLC, det klart att det blir problem.
Ta reda på vilken processor det sitter i den (troligen Amlogic 905 nånting) och kolla om du kan hitta en fungerande LibreELEC som kör Kodi.
https://forum.libreelec.tv/thread/22564-official-le-test-imag...

Visa signatur

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, Samsung 870 EVO 500GB, Toshiba N300 2x10TB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& 16 enkortsdatorer med div användningsområden). Har ett "par" andra stationära datorer åxå. LG OLED 65CX. Shield 2019 Pro.