Philips HUE vs Ikea trådlöst om man är ute efter ljusstarka vita ambience lampor?

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av askan:

Ursäkta en dum fråga, men stoppar man Conbee i sin router då? Jag kollade upp Home Assistant men verkade för avancerat för mig. Homey verkade mer användarvänlig för en nybörjare.
Köpte en rörelsedetektor från Ikea men den ska jag ändå sätta under en säng och para med en enstaka nattlampa till sonen så han får lyse när han vaknar på natten. I fortsättningen tänker jag köpa Hues detektor.

Finns inga dumma frågor. Conbee behöver en dator. Jag kör den på min synology NAS, men som vissa säger. Home Assistant är bökigt. Vet inte om Homey är enklare, men börja med Hue och kör där. Det är endast Philips lampor och enheter som kommer synas i Homekit.

Permalänk
Medlem
Skrivet av nu1mlock:

Det beror väl på vilka armaturer du har, men så länge lampan inte hänger fritt så är det nog lugnt. Jag har haft en E27 Innr RGB-lampa i en Hue utomhusarmatur och en Hue Outdoor Lamp (lampan som skickas med armaturen, troligen vanliga "White") i en annan utomhusarmatur i några år utan problem.

Det är säkert så att de inte vill ta ansvar för glödlamporna när folk stoppar dem i vad som helst för armaturer, eller kanske hänger dem naket fritt utomhus. Kommer köpa och prova, men hittar ingen så stark som jag egentligen skulle vilja ha.