Permalänk
Medlem

google certifikat android

Tjena är väldigt sugen på att studera till apputvecklare men har inte tid och råd att läsa en utbildning på 2 år men såg att google erbjuder utbildning gratis förutom examen som kostar 147 dollar.
man lär sig använda kotlin språket.

jag undrar bara är det någon som provat detta och är det någon som fått jobb efter ?

Permalänk
Medlem

Jag har kommit en bit, men fastnade. Ska väl försöka igen så småningom, är som sagt gratis.

Kan nämna två saker: hemsidan verkar buggig på det sätt att jag var tvungen att logga in igen stup i ett, annars visades inte korrekt status för var jag var i kursen. Kanske relaterat till att jag är inloggad på två konton för Gmail. Lite krångligt att navigera också.

Konstig import av exempelkod: du får instruktioner för hur du importerar deras exempelkod från Github till Android Studio, men det vägrade att fungera för mig. Koden kom in, men gick inte att köra. Som tur var fungerade iaf New > Project from Version Control.

Permalänk

Det finns hur många som helst olika gratiskurser att gå på Internet idag och många av dem är riktigt bra.

Generellt tycker jag dock många underskattar vilka krav som ställs på att jobba heltid inom IT.
Inom de flesta jobb vare sig man vill bli snickare, kock, bilmekaniker, systemutvecklare etc. Så kan man gå någon enkel webkurs, men att därifrån få ett arbete är ett stort steg. När vi pratar om enklare kurser så är det ofta inte de som avgör ifall man får ett arbete.
Den som ville bli en kock och gick en kortare enklare kockutbildning, var allt bra på att laga mat innan. Den som ville bli systemutvecklare kunde allt programmera innan denna korta utbildning eller såklart fortsatte med likande studier efteråt.

Så med det sagt Google utbildningen är säkert superbra för den som vill lära sig programmera, kan programmera men vill lära sig programmera androidenheter och många flera personer. För den som vill ha arbete så är denna utbildning bara en liten del av det hela. Men utbildningen kan vara en bra start.

Permalänk
Medlem

Det finns en hel drös med kurser kring Android-utveckling att gå på distans på svenska universitet.
Jag gick själv en för några år sedan på Linnéuniversitetet och den var bra. Funkade fint att köra på 25% samtidigt som jag jobbade.
https://www.studera.nu/jamfor-utbildning/?q=android