Hur ofta byter ni mobiltelefon?

Permalänk
Medlem

Jag skjuter på det så länge jag kan just nu, vill inte att min kära Huawei P20 Pro ska dö Vad kan någonsin ersätta en sådan pärla!!

Permalänk
Medlem

Ungefär vartannat år, då brukar batteriet bli slött. Den dag det blir enklare att byta batteri själv kommer livslängden säkert bli 4-5 år. Ser väldigt få fördelar med en några år nyare telefon numera.

Visa signatur

Modermodem från ONOFF och bildskärmsutrustning från Electrolux. US Robotics 28.8K telefonuppringd internetförbindelse. Har en förkärlek för tysk tjejpop.

Permalänk
Medlem

Tekniken har ju inte utvecklats i samma takt i säg senaste tio åren mot de fem första åren med smartphones. Ändå så hade jag min Nexus 5 i nästan fem år, och min Samsung S8 (lilla) i drygt 4 år också. Innan det var det lite kortare tider mellan. Inte behövt byta batteri eller något annat under tiden. Nexus 5 började dock gå sönder mest överallt, trådlös laddning gav upp efter kanske tre år, men chassit glappade, och när sladdladdningen krånglade också var det dags att byta. Batteriet var aldrig bäst i den modellen, men klarade lätt en dag hela livet ut

Nu måste jag byta redan efter två år, då jobbet sponsrat med en telefon som är kass, S20 FE. Den får gå tillbaks och vara testtelefon - jag jobbar med telefoni och har två abonnemang för att kunna testa olika saker

Hur kan S20 FE vara sämre, som är tre år nyare än S8? S8 var premium och FE mellansegment förvisso, men att kamera, batteritid, skärm och byggkvalité ha gått ner sig. Sämre kvalité i ett chassi med ca 2x volymen

Ville köpa nya Iphone 14 mini, men får se hur jag gör nu!

Permalänk
Medlem

Har varierat och jag minns inte hur länge jag haft tidigare telefoner. Men nuvarande är över 5 år och ska bytas ut nu i höst så jag valde mer sällan än 5 år.

Så får vi se hur länge nästa mobil får vara med innan den ersätts. Jag byter i regel när de tekniskt ligger för långt efter alternativt om de går sönder på något vis så jag har ingen satt regel att var 3e år byter.

Nuvarande börjar bli till åren och hänger med sämre helt enkelt, till den grad att det börjar bli drygt, framförallt sista året nu har jag märkt av lite dryg seghet osv. Så det är dags för byte pga första orsaken. För hel är den ännu, lite sliten men allt fungerar fint.

Visa signatur

| AMD Ryzen 7 5800X3D | Noctua NH-U12A | Gigabyte X570 Aorus Pro | Powercolor Radeon RX 6900XT Red Devil | 16GB G.Skill Trident Z@3600 CL15 | Gigabyte Aorus 2TB M.2 NVMe SSD | Fractal Design Ion+ Platinum 860W | Fractal Design Meshify S2 Blackout | Corsair K70 | Logitech G502 | Alienware AW3423DWF |

Permalänk
Medlem

Minns att jag för några år sedan bytte lur lika ofta som strumpor typ. Insåg sedan att det är rätt onödigt, samma skit i olika förpackning.

Hade min 1+7Pro i nära på 3 år innan batteriet helt enkelt blev så dåligt att jag knappt kunde gå ut med skräpet utan att ta med laddaren. Köpte då en iPhone 13 Pro Max då jag gärna ville pröva på iOS också. Kommer nog ha denna minst lika länge såvida inget oförutsett inträffar.

Permalänk
Medlem

Fick min nuvarande jobbtelefon Huawei Y6 II compact i januari 2017. Inte har det ännu varit något tal om att byta ut den.

Permalänk
Medlem

Har varit var tredje till var fjärde tidigare men iom jobbyte har det blivit två telefoner på 2 år det senaste.
Nu med nyheten om Pixel 6 ev. till Sverige så skulle jag önska en ny telefon redan i år.. får se hur batteritid m.m. står sig mot 11T Pro.. Men kan sannolikt vänta till 7an släpps..

Visa signatur

🛜🫀: HP ProDesk 400 G3, i5 6500, 8GB DDR4, Intel X520-DA2
🐳🐧: AMD R5 3600 | Google Coral.ai | ASRock X570D4U-2L2T | Silverstone CS381 | 80GB DDR4 | 8 HDD BTRFS RAID1
⌨️🎮: R9 3900X | RTX 2080 LC | Acer XF270HUA | 96GB @ 3200 | MSI X570 MPG G EDGE WIFI | CORSAIR C70
🎞🎶: LG OLED55C8 | Epson TW3200 | Onkyo TX-NR646 | Infinity Reference 61/51 mk2 | Shield TV V2 | minhembio.com

Permalänk
Medlem

Byter mobil när jag verkligen måste, alla mina gamla mobiler har i princip nästan ramlat ihop av sig själv, försöker lida mig igenom dåliga batteri och annat.

Har noll intresse av mobiler, höll kvar ganska länge i min gamla knappmobil tills folk på jobbet började gnälla på mig..

Får mobil via jobbet vartannat år om jag vill, men brukar sluta med 4-5 år innan jag byter (skickade faktiskt en beställning på ny mobil i veckan då jag inte kan använda hörlurar längre på min nuvarande)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Galvanizer:

Har en jobbtelefon, men då det är en iPhone så har den blivit liggande i skåpet på jobbet.

Använder istället min privata mobil med två simkort.

Inget problem eftersom jobbnumret endast är nåbart under arbetstid.

Helt klart synd att den bara ligger orörd. Var säkerligen värt en del som ny.

Off topic. Jag har köpt en Iphone 12 till sonen (6) i present. Hoppas att han kommer uppskatta den i varje fall.

Permalänk
Medlem

Denna fråga känns felformulerad, för vem byter egentligen telefon för att den är X månader eller Y år gammal? För egen del byter jag telefon när det känns som att det finns något som är tillräckligt mycket bättre än det jag har till vad som känns som en någorlunda rimlig kostnad eller om mot förmodan den telefon jag har skulle gått sönder eller liknande. Om det sen gått ett år eller tre år spelar mindre roll. Möjligtvis kan jag tänka mig att de med bindningstid och subventionerade telefoner tenderar att byta i samband med att dessa kontrakt går ut, men då är det väl även svaret på frågan "när kontraktet på nuvarande går ut".

En bättre formulerad fråga skulle kanske vara "Vad gör att du byter telefon?"

Permalänk
Medlem

Jag byter när telefonen börjar fungera sämre eller då de nya modellerna har blivit så pass mycket bättre att det gör det värt att uppgradera. Min iPhone X från 2017 både ser ut som och känns som ny efter ett batteribyte så trots att den är 5 år gammal är det inte dags än.

Visa signatur

ASUS K7M, AMD Athlon 1000 MHz Slot A, 3dfx Voodoo5 5500 64 MB AGP, 512 MB SDRAM @ CL 2-2-2-5, Cooler Master ATC-100-SX Aluminum Mid Tower.

Permalänk
Redaktion
Redaktör

Tidigare har jag bytt när det kommit en ny enhet som verkligen känns som den bringar något nytt till bordet.
Detta har resulterat i att det blivit allt ifrån vartannat år till två gånger vissa år. Samtidigt är jag inte heller bunden till det ena eller andra operativsystemet så har testat mig fram mellan tillverkarna.
Dock så kommer jag nu hålla mig till samma telefon i minst 2 år.

Permalänk
Bussovi_ by XHI

Ca varje 3e år. Men känns som att utvecklingen av dagens telefoner inte kommer gå framåt i någon större takt så behovet av en ny lär väl inte finnas förrän jag haft nuvarande i säkert fem år. Men vi får se!

Visa signatur

Halo kompis!

Permalänk
Medlem

Vi byter var fjärde år men plockar ut en ny iPhone/iPhone Pro vartannat år och den med äldst lur får den, i år är det sambons tur, vi kör ett abonnemang med obegränsad surf och har 3 extraanvändare (Jag, Sambo, äldsta dottern och farfar), notan slutar på drygt en tusenlapp för alla och en ny lur, gissar att det blir någon hundring mer i år.

Visa signatur

Fractal Design Define S - Asus Prime X570-P - AMD Ryzen 9 3950X - Corsair Hydro H115i PRO - Gainward RTX 4090 - Corsair 64GB (4x16GB) DDR4 3200MHz - Corsair RM1000x - Samsung 970 EVO Plus 1TB x2 - massor av mekaniska lagringsdiskar.

Är här dagligen men skriver inte så mycket...

Permalänk
Medlem

Byter när den går sönder, hittils har den hållit i lite över 4 år men den är fortfarande nästan lika bra som när den var ny.

Visa signatur

Desktop: AMD Ryzen 7 3700X / 48GB RAM / RX 6600 XT / 2TB SSD / Arch Linux
Server: Intel(R) i5-7400T / 32GB RAM / 21TB HDD / Proxmox

Permalänk
Medlem

Så sällan man kan är mitt svar. Har använt telefon ifrån arbetsgivare i 11 år... sista privata jag köpte var en Honor 8. Har blivit 5 telefoner på 11 år, men då har jag bytt för att de farit i golvet en gång, och 3 gånger för att jag bytt arbetsgivare.

Det är gött med nya bättre telefoner, men det varar seriöst i 1 vecka sen är det samma lika. Visst, de är lite snabbare, tar lite bättre kort, men för mig spelar det noll roll. Största steget var när man fick en OLED-skärm.

Visa signatur

DATOR i bruk: ASUS ROG STRIX B550-F Gaming, Ryzen 7 5900X. 4x16 GB Ballistix MAX RGB @ 3800 MT/s 16-17-18-34-51 (1T)/~58 ns. MSI RTX 4090 Ventus x3. Samsung 980 Pro 1 TB. EK AIO Elite 360.
DATOR 2011 års modell: Underbara Sandy Bridge, i7 2600K@4,7 GHz på ett P67 Sabertooth-bräde. Radeon HD 7770

Permalänk
Medlem

Jag byter när jag måste.
Hade en 3310 tills jag råkade tappa den i Mälaren. Då blev det en iPhone 4s i några år tills den gick sönder.
Har nu en iPhone 6s. Den börjar väl på att kännas lite trög, men den duger. Kasst batteri, förstås. Håller max ett dygn vid minimal användning.

Permalänk
Medlem

Har inte blivit ett köp av ny mobil för egen slant sedan 2014. Tar en ny mobil via jobbet vartannat år, även abonnemang via jobbet.

Förstår mig inte på personer som betalar flera hundralappar i månaden för mobil+abonnemang om man kan få det gratis via jobbet.

Permalänk
Sötast

Undrar om inte smartphone cyklen kommer upphöra snart?

När man hade dumtelefon så hade man inte jättestort incitament av att byta mobil direkt... Sedan kom smartphones och de utvecklades enormt år för år och har faktiskt haft ett ganska stort värde i att bytas ut.

Men nu då? Om man faktiskt kunnat utföra realistiska blindtester, vad är det då för skillnad på iphone 12, 13 ,14 eller samsung s10, s20, s21?

Känns som att uppgraderingsmanin borde dö ut till slut?

Jag själv har varit skyldig till att byta varannat år då abonnemang helt enkelt har en löptid på 24 mån.
Senare tiden har jag blivit oerhört ointresserad av mobiler då de i min mening stagnerade för 5+ år sedan så nu låter jag jobbet sköta det. Så blir var 36e månad jag får den senaste samsung mobilen.

Skrivet av Bobiri:

Har inte blivit ett köp av ny mobil för egen slant sedan 2014. Tar en ny mobil via jobbet vartannat år, även abonnemang via jobbet.

Förstår mig inte på personer som betalar flera hundralappar i månaden för mobil+abonnemang om man kan få det gratis via jobbet.

Finns ju en pytteliten chans att kanske inte alla har jobb där man får gratis mobil....

Permalänk
Medlem

Jag byter var tredje år ungefär, ibland t o m var fjärde. Nu när barnen blivit större så får de ärva mobilerna. Passar på att göra ett batteribyte då. En iphone håller då i ca 6 år i familjen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Allexz:

Finns ju en pytteliten chans att kanske inte alla har jobb där man får gratis mobil....

Jag menar ju självklart de jobb där de erbjuds en mobil. Självklart förstår jag att alla inte har den möjligheten.

Men jag läser några på tråden här, och känner även folk som får sprillans nya mobiler och låter de ruttna i något skåp på jobbet och köper egen för 10000kr+.

Permalänk
Medlem

Brukar köra tills det rasar - men brukar vara 2-3 år. Sen har det historiskt sett blivit skärmhaverier. Viljan att ha nåt nytt och det tveksamma värdet i att byta skärm brukar leda till byte av lur. Min OP8 har precis passerat 2 år nu, och ser lite luggsliten ut - men fungerar perfekt - så hoppas den håller nått år till. Kollat runt men finns inte mycket som lockar i dagsläget tyvärr när det gäller uppgradering. Behöver inget snabbare eller bättre telefon egentligen. Utvecklingen har ju liksom stagnerat lite.

Visa signatur

O11D Evo | Aorus Z790 Elite AX | 13600K | Kingston 5200 CL40 32GB DDR5 | Galahad 360 | 7900 XTX Nitro+ | Kingston Fury Renegade 1TB & 2TB NVMe | 2 x 860 EVO 1TB @ RAID0 | Ironwolf 8TB | Asus PB278QR & VG27WQ1B

HP Microserver Gen8 1610 | Samsung 840 120GB | 2x WD RED 1TB RAID 1 | 1x WD RED 2TB | 1x WD Green 1TB

Permalänk
Skrivet av Chromatic:

Jag skjuter på det så länge jag kan just nu, vill inte att min kära Huawei P20 Pro ska dö Vad kan någonsin ersätta en sådan pärla!!

Sambon har en p20 lite. Oförskämt fräsh än idag. Känns rapp, bra skärm, helt ok kamera. Håller i den ordentligt. Och hon bara kör på, stänger aldrig något, kopiösa mängder flikar i webbläsaren, storytel, 2 spel i bakgrunden.

Någon som kör fairphone som nyttjat möjligheten att uppgradera kameran och liknande. Det gick iaf i en av de äldre att byta ut kameran till den ifrån en nyare modell. Uppgradera helt enkelt.

Visa signatur

På tok för många datorer för att skriva här

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bobiri:

Jag menar ju självklart de jobb där de erbjuds en mobil. Självklart förstår jag att alla inte har den möjligheten.

Men jag läser några på tråden här, och känner även folk som får sprillans nya mobiler och låter de ruttna i något skåp på jobbet och köper egen för 10000kr+.

Man kanske inte gillar den telefonen man får från jobbet? T.ex. om jag skulle få en iPhone från jobbet skulle inte jag använda den mer än i jobbet då jag inte gillar iOS

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 7 5700X Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Permalänk
Medlem

Jag är lite förvånad ändå att folk inte byter oftare, speciellt då många kör telefoner som slutar få uppdateringar relativt snart.
Om man räknar bort iPhone så borde det ju vara bristen på support från tillverkaren med säkerhetsuppdateringar som borde göra att man byter telefon tänker jag.

Sen det där med att få mobil från jobbet, vill man verkligen blanda företagsinformation med privat information?

Permalänk
Skrivet av Bobiri:

Jag menar ju självklart de jobb där de erbjuds en mobil. Självklart förstår jag att alla inte har den möjligheten.

Men jag läser några på tråden här, och känner även folk som får sprillans nya mobiler och låter de ruttna i något skåp på jobbet och köper egen för 10000kr+.

Jag stänger av jobbmobil och lägger undan den direkt när arbetsdagen slutar. På tok för dålig självdiciplin för att inte kolla jobbmail och indirekt jobba extra gratis.
Däremot tycker jag 4000 är en smärtgräns privat. (Fick en s21 av jobbet nu dock, känns lite märkligt att den bara ligger förutom något samtal och något teams-möte)

Visa signatur

På tok för många datorer för att skriva här

Permalänk

Bytte ut min Samsung Galaxy S7 efter fyra år och ett par månader. Då hade jag stört mig i ett par år på hur dåligt batteriet blivit. Samt att jag var fast med Android 8.

Jag trivs mycket bättre med min iPhone 13. Den kan bli den telefon jag har absolut längst för att batteriet håller sig fräscht längre på Apple än Samsung. Samt att jag under flera år kommer få senaste iOS. Det känns mycket mer hållbart långsiktigt.

Väntar bara på att bank-id slutar fungera på Android 8. Då får min fru använda sin surfplatta för det ändamålet istället.

Jag har bytt telefon i snitt var tredje år när batteriet tagit slut.

Visa signatur

Citera mig - annars kan svar utebli i trådar jag inte själv skapat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av reverend benny:

Jag är lite förvånad ändå att folk inte byter oftare, speciellt då många kör telefoner som slutar få uppdateringar relativt snart.
Om man räknar bort iPhone så borde det ju vara bristen på support från tillverkaren med säkerhetsuppdateringar som borde göra att man byter telefon tänker jag.

Sen det där med att få mobil från jobbet, vill man verkligen blanda företagsinformation med privat information?

Min Samsung S8 med Android 9 fick en säkerhetsuppdatering för några månader sen. Fem år efter att den släpptes.

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte X570 Aorus Master | CPU: AMD Ryzen R9 5900X | CPU-kylare: Noctua NH-D15 chromax.black | RAM: Corsair Vengeance LPX 64 GB (4x16) DDR4-3600 CL18 | GPU: Gigabyte RTX 4080 Eagle OC | SSD: 2 x Samsung 970 EVO Plus 1 TB NVMe + Kingston A400 480 GB + Samsung QVO860 1 TB | PSU: EVGA SuperNOVA G2 1000 W Gold | Chassi: Lian Li O11 Dynamic XL | Skärm: BenQ PD3200U @ 3840x2160 + ASUS ROG Strix XG32VQ @ 2560x1440 | Tangentbord: Corsair K68 RGB Cherry MX Red | Mus: Logitech MX Master 2S

Permalänk
Medlem

När den går sönder, är så pass seg att det knappt går att öppna appar längre, eller om batteritiden är usel. Brukar vara när den går sönder dock, efter 3-4 år.

Permalänk
Medlem

Haft 3 mobiler i hela mitt liv jag e 45+ idag och köper maxpris 5000kr för en telefon
Brukar inte prata så mycket skit så dom slits inte så hårt

Visa signatur

/3900x/i7 4790k/3400g/xeon 5670 x2 32gb ram...EVGA GeForce GTX 1070ti/3070 8GB SC ACX...evga supernova 850w g2
Corsair 200r...noctuna ub9