Permalänk
Medlem

SATA boot med NF7-s

När jag försöker boota med SATA-adaptern på en ide-disk så vill det sig inte. Den hänger sig när Verifiering dmi pool data visas.
SATA-boot är inställt i BIOS och disken byglad som master.(skall disken vara byglad som master?). Vad är fel? Paj adapter?

Permalänk
Medlem

Kör oxå adapter SATA.

Innan jag började så hade jag glappkontakt i Abits ATA kabeln så det blev till att köpa en ny.

Sedan installerade jag drivrutinerna på de andra diskarnas OS för att dessa skall kunna hantera SATA disken.

Efter partitionering och formatering installerade jag nytt OS på SATA disken med F6 och drivrutinerna på diskett - precis enligt alla regler.

Sedan testade jag bootning efter inställning i BIOS.

Funkar hyfsat - ibland hittar inte BIOS SATA disken och då får man stänga av allt och pilla på kontakterna fram och tillbaka och vips så funkar det ett tag igen.

Hittills tycker jag SATA är överreklamerat ur prestandasynpunkt - något mindre CPU belastning, ca 20% snabbare överföringar än PATA, smidigare kablar men dyrare diskar. Dessutom finns inte SATA 1.1 implementerat enligt specen ännu vilket är en uppenbar miss.

Permalänk
Medlem

Jookeer> Kolla så att det inte är så att sata disken inte hinner spinna upp innan den detectas. Har själv haft ett sådant problem i den dator.

Gamers> Kolla så du har inaktiverat Floppy stödet om du inte har någon diskettstation ansluten. Detta brukar ge hängning vid DMI checken.

Ta annars och formatera disken i en annan dator. Ibland kan boottabeller mm bli konstiga och ge samma resultat.

Visa signatur

" Ingen kommer ihåg en fegis "

Permalänk
Medlem

Tack, får pröva med det.