Snart börjar Meta rulla ut sina generativa AI-tjänster för både företag och privatpersoner på sina sociala medieplattformar. Inför det ska bolaget göra en omfattande policyändring för hur de samlar in data, som träder i kraft den 26 juni. I policyn AI hos Meta förklarar bolaget att de ska samla in data från användare för att träna sina AI-modeller som ska antingen generera text eller bilder.

Informationen från användare som samlas in kommer i huvudsak från inlägg, bilder och bildtexter. Däremot kommer bolaget inte att använda privata meddelanden som du skickar eller tar emot från vänner och familj. Meta ska även samla in data från offentliga källor som de sökt tillstånd för.

AI_hos_Meta_PSA.png

Detta meddelandet har skickats till Facebook-användare för att informera om ändringen.

Om du vill invända mot att din data används för AI hos Meta kan du fylla i en blankett på Facebook. Samtidigt säger Meta i blanketten att de inte kan lova att din förfrågan kommer godkännas, men enligt vilken grund framgår inte.

Blanketten säger även att om din invändning godkänns kommer Meta fortfarande kunna samla in dina uppgifter om de delas i ett inlägg, en bild eller i bildtext som någon annan delar på sina konton.

  • Följ länken för att skicka en invändning.