Ett vanligt förekommande problem för alla som har tv-apparat är att fjärrkontrollen är som spårlöst försvunnen just när den behövs. En del är noga med att alltid placera den på precis rätt plats, men många lägger den på soffbordet, i soffan bredvid sig eller någon annanstans inom armlängds avstånd. Det är inte så konstigt om den faller ned mellan två soffkuddar eller hamnar under en tidning.

Google har en lösning på gång, åtminstone för vissa modeller av mediaspelaren Google TV. Android Authority rapporterar att en betaversion av Android 14 för tv som Google släppte under I/O-konferensen förra veckan innehåller en ”hitta min fjärkontroll”-funktion. En textsträng i koden till betaversionen avslöjar hur den fungerar:

Din Google TV har en knapp på framsidan som du kan trycka på för att spela upp ett ljud på din fjärrkontroll i 30 sekunder. Det här fungerar bara med utvalda Google TV-fjärrkontroller. Tryck på valfri knapp på fjärrkontrollen för att stoppa ljudet.

Samma meddelande har även dykt upp i en Google TV-box Walmart nyligen lanserade. Den fungerar redan och utöver en ljudsignal blinkar en lysdiod på fjärrkontrollen, skriver AFTV News.