Program som blockar DNS

Permalänk
Medlem

Program som blockar DNS

Hej!
Jag skulle vilja ha ett program som kan blocka olika DNS.
Jag ska nämligen ha ett lan där det kommer finnas internet, och då vill jag inte att folk ska in på vissa sidor (t.ex Lunarstorm ).
Nån som vet om nåt sånt program?

MVH

Visa signatur

MSI K9N SLI Platinum - A64 X2 5600+ @ 3 GHz - 4GB Corsair XMS2-6400 4-4-4-12 - MSI GeForce 8800GTS 320MB OC - Aspire 520W

Permalänk
Medlem

Surfcontrol, det är ruskigt bra... dock väldigt krävande då det spoofar paket i realtid. Dom har en testversion som du kan köra med.

http://www.surfcontrol.com/

Det är inte en proxy/router utan den ligger i något segment på nätet och lyssnar/scannar på http-requests, om det är en match mot en förbjuden sida (eller förbjudet innehåll, detta är content filtering) så skickar surfcontrol ut ett fejkat svarspaket till den burken. När det riktiga paketet kommer intrillandes så tackar och bockar IP-stacken på den datorn och säjer "tack, men nej tack... jag har redan fått det paketet, det kastar vi" - personen i fråga kan få upp valfri sida som exempelvis säjer "page blocked".

Tricket är att du antingen får sätta surfcontrol på en hub ihop med fw, eller releya (sorry, fulsvenskt) trafiken till den porten.

Tidsmässigt tar det ca 20minuter - 1h från låda till att det är igång och stoppar trafik. Det kan vara rätt skönt att ha några timmar tillgodo att labba med.

/G

//edit
Man kan ställa väldigt komplicerade regler, datorer, tider, protokoll, content... detta går att mixa så man kan få en regel som säjer "alla får surfa på lunarstorm, men enbart 20 minuter, sedan är det kört" (som credits ungefär) eller "varje hel timme får man surfa på lunarstorm, men bara från dom datorerna som har IP som börjar på 10.100.*.*" eller "alla får surfa, fritt men bara på rasten" En klassiker (IRL) är att strypa porr, underground, chats och jobbsökeri. Det sistnämnda är en klassiker, chefen vill inte att de anställda sitter och surfar på platsbanken på betald arbetstid.

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T