SMTP hos Bostream, fungerar inte längre?

Permalänk
Medlem

SMTP hos Bostream, fungerar inte längre?

Bostreams SMTP-server mailrelay.bostream.com verkar inte fungera längre? De senaste dagarna har jag inte kunnat skicka e-post. Någon som vet vad som har ändrats? Jag har skickat samma fråga till Bostream men förväntar mig inget svar närmaste veckorna ; )

Jag har x-stream. Har någon samma problem eller vet vad de ändrat? Vad ska man använda för SMTP nu? Det finns en som heter relay.bostream.com eller ngt liknande som ska användas för de som har i-stream (enligt deras hemsida). Fast då ska man logga in med Bostreams i-streamuppgifter.

Lite surt är det eftersom det är ISP:erna själva som hindrar att man använder annat än just deras SMTP.

Permalänk
Medlem

xstream ska mig veterligen inte ha några portar blockade så du behöver ingen relayserver om du inte vill. Relayservrarna på xstream och screamnätet är främst för folk som tex vill ha kvar sin tele2 adress men kan då inte maila via tele2's smtpservrar då dom inte sitter på tele2's nät (nu har dock många isper såsom tele2 ordnat att man visst kan maila även om man inte sitter på deras nät mot att man kryssar i så ens epostklient skickar username och password samtidigt till deras smtpservrar).

Permalänk
Medlem

Jag fick svar från Bostream och de sa att de inte hade ändrat något...förutom att de hade haft strul förra veckan...som uppenbarligen ledde till att inte jag kunnat skicka mail.

Tidigare har det (för mig) fungerat att ha verifiering på, sedan förra veckan fungerar inte det längre.
"Se till att ditt epostprogram inte är inställt på utgående server kräver verifiering."

Precis som du skriver Apachez har inte Bostream spärrat port 25.
"Vi har i dag inte spärrat port 25."

Däremot har jag tidigare fått mail som studsat mot de ISP:er som har spärrat t ex Telia pga av att jag inte använt min ISP:s SMTP utan någon annan. De som skickat tillbaka mailet har då sagt att det beror på att jag måste använda min ISP:s SMTP-server oavsett vilken e-postadress jag vill skriva från. Stämmer detta?

Permalänk
Medlem

Att mail studsar med sådant felmeddelande inträffar när man använder sig av relayservrar.

En av många "verifieringar" en mottagande server kan ha är att bla utföra en "motringning". Dvs om du skickar epost med avsändaren foo@bar.org så kommer mottagande server fråga sina dnser vilka mx record (mail exchanger) som finns för bar.org. Då får den tex till svar mail.bar.org. Om avsändaren inte skickat mailet via mail.bar.org utan relay.telia.com så kommer mailet i bästa fall studsa, i värsta fall ur din synvinkel kommer mailet bara tas emot men kommer aldrig nå mottagaren då den slängs.

God sed är att epostsystemen "skall" skicka felmeddelanden tillbaks, men med tanke på senaste årens epostvirus som fejkar avsändaren så har många stängt av vissa av dessa "felrapporter" då dom endast leder till att ännu fler besväras och drabbas av virusmailen.

Permalänk
Medlem

Jahopp... nu har jag också problem att skicka mail via mailrelay.bostream.com...

Jag har Xstream+ och sedan 2005-01-12 så fungerar det i stort sett inte att skicka mail. Jag har inte ändrat några inställningar eller liknande, jag får ett felmeddelande i stil med "connection aborted due to timeout or other failure (10053)"

Jag använder Eudora som mailprogram, har (nästan) aldrig strulat tidigare och då har jag använt Eudora som mailklient sen 1996...

Pingade mailrelay.bostream.com och märkte då att smtp.bredband.net "svarade" vilket iofs är föga förvånande eftersom BoStream numera ägs av BBB. Har testat att byta ut mailrelay.bostream.com mot smtp.bredband.net i mina inställningar men det hjälpte inte.

Det knepiga är att jag kan maila till en adress som ligger på "adress@mail.com" men det tar lååångt tid och jag har inte lyckats få iväg något mail till någon annan adress!? Har testat till home.se, hotmail.com + många fler...

Någon mer som har Xstream+ och ovanstående problem?

*edit*
Testade precis att maila lite nu ikväll och nu verkar det fungera igen, hoppas att det bara va nåt skumt tillfälligt (2 dagars) strul.

*edit igen*
Det strular på nytt!

Har letat info, läst protokoll-loggar, telnet:at mot mailservern och testat olika konfigurationer. Har förmodligen hittat "felet/problemet" även om det är skumt. Läs mer här:

http://www.tbg.nu/cgi-bin/news_show.cgi?db=52393&id=14

*edit för tredje och sista (?) gången*

Jag har löst det!!!

Lösningen finns i följande tråd hos TBG:
http://www.tbg.nu/cgi-bin/news_show.cgi?db=52393&id=19

Visa signatur

Desktop: MSI K8N NEO2 Platinum-54G | AMD64 Winchester 3000+ "CnQ" | Corsair Value S. PC3200 1024MB | Radeon X800 XT 256 | Nexus 4090 400W | WD Raptor 36GB + WD Caviar SE WD2000JD (200GB)
Laptop: Asus Zenbook U500VZ (CN046H) | Intel i7 3612QM | 8GB DDR3-1600 | NVIDIA GeForce GT 650M 2048 MB | 256 GB SSD (2 x 128 GB SSD - RAID 0)