Min klocka ställer om sig av sig själv

Permalänk
Medlem

Min klocka ställer om sig av sig själv

Jag har problem med att min windows-klocka ställer om sig av sig själv , flera gånger om dagen! Så fruktansvärt frustrerande för jag förstår verkligen inte hur!

Ibland ställer den t.ex. kanske fram sig kanske 3 minuter... Sen efter två minuter ställer den bak sig 13 minuter. Ibland ställer den fram sig flera timmar och ibland är det bakåt flera timmar.

Så, är det någon som vet vad detta kan bero på?
Jag har inte internet-synkroniseringen på, så det har inte med det att göra.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Du kanske borde ha internet-synnkroniseringen på...?

Annars kanske det är bios-batteriet?

Spyware?

Virus?

Permalänk
Medlem

Jag har testat med internet-synkronisering, men det hjälper inte.

Skulle batteriet verkligen ha någon påverkan på detta?

Spyware tror jag inte att det är, rensar regelbundet.

Men, virus skulle det däremot kunna vara! Är det någon som vet något virus som har denna effekt?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Svårt o säga. Du borde klicka på LOAD DEFAULT SETTINGS på BIOS:et sedan formatera om allting och installera om Windows UTAN INTERNET ANSLUTNING!!! Iaktta sedan om det inträffar samma fel under resten av dagen.

Gör så så vet du exakt vad det beror på.

Permalänk
Medlem

Okej, tack... Men jag orkar verkligen inte formatera just nu. Tänkte bara höra ifall någon här visste vad det beror på eller hur man kan fixa det (om det nu är något virus och om det finns någon patch/etc.)

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Om du använder Ghost efter formateringen så behöver du ALDRIG formatera igen

Ghost är en gudagåva

Permalänk
Hedersmedlem

Ska vi länka till "Sluta formatera"-tråden också eller?

Jag tror inte på batteriet. Eftersom detta händer när datorn är igång så låter det väldigt långsökt med batteriet. Herregud, det kanske finns undantag men nog drivs sådant av nätaggregatets spänning när datorn är igång. Nästan säker på att det gör det när datorn är avstängd fast nätaggregatet (ATX) är igång och VSB (vit kabel) ger ström till mobot.
Oscillatorn kom som en tanke, men det låter konstigt. Processorhastigheten (buss-arna) räknas ju utifrån den väl. Om klockan går bakåt och det vore oscillatorns fel så borde väl bussarna få negativ hastighet? Det är ju liksom inte logiskt möjligt så jag soppar det med.

Enklast att avgöra om det är klockan eller någon annan hårdvara eller något i windows är ju (när du har tid) ställer datorn i BIOS-setupen, vid inställningen för klockan så ser du den, låter den stå några timmar där (eller hur ofta nu klockan i windows ändrar sig) och kolla sen om det är rätt eller inte.

Kan även windows på nått sätt, men troligen något program (virus) som jäklas.
Jag har ett p1mmx moderkort som jag förstört lite så tiden går ca 3-4 gånger så snabbt, i BIOS. Men när windows är igång så lyckas det "tygla" klockan mer så den drar sig inte alls lika snabbt, men lite lite så jag kör med uppdateringen av tiden en gång i timmen.

Mina tankar iaf...

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG