När php servern är nere... hjälp!

Permalänk
Medlem

När php servern är nere... hjälp!

Hej...
Jag tänker använda min bärbara dator till en apache server då vill jag göra så att när datorn är avstängd så ska det stå på hemsidan Tillfäligt avbrott... hur gör man det? och går det göra det?

Permalänk

I och med att när du stänger av din laptop avslutar du även det program som tillhandahåller sidorna, så blir nog något sådant relativt svårt.

Det enda opålästa jag kan komma och tänka på för tillfället skulle vara att du har en annan dator som står på hela tiden som kontinuerligt kontrollerar laptopens status, och om den är nere hoppar in i dess ställe. Nackdelen med denna lösning skulla vara att laptopen skulle kunna skippas till fördel för den andra burken.

Av nyfikenhet, varför skulle du vilja göra något sådant? Kan du inte lägga ut några hundralappar och köpa en 486:a eller liknande som kan agera server?

Permalänk
Medlem

Precis som Andnil223 säger, så måste du ha exempelvis ett webbhotell, som först tar reda på om sidan på din server kan nås, sedan skickar den besökaren antingen till server-sidan eller till en annan sida på webbhotellet. Det finns säkert nåt gratis webbhotell som du kan använda till det.

Annars kan du lätt för ett par hundringar köpa en dator lämplig att använda som server. Inte alls så dyrt.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Rent teoretiskt borde det inte vara så svårt. Tex www.example.com kollar först din laptop om den är igång, om den inte får svar därifrån pekar den om till ett gratis webhotell.

Sen hur man gör det är en annan sak.

Visa signatur

Jag vill inte diskriminera någon så jag har bestämt mig för att hata er allihopa lika mycket.

Permalänk
Medlem

tex http://no-ip.com har en funktion som om sidan inte kan nås skickar dig till en annan adress

Permalänk

dock inte gratis!

Visa signatur

Citera mig om du vill ha svar...

Permalänk
Medlem

Hmm.. jag tänkte om strömmen gick så skulle de komma upp.. men då skaffar jag nog ett litet billigt webbhotell... vad menar du med 486:a?

Permalänk
Medlem

486, En processorfamilj...
Han menar att du ska köpa en relativt gammal dator for små pengar och sätta upp den som server... Så att du kan stänga av din laptop...

Visa signatur

GCS/GE/GCM d-- s--: a? C+++ UBL+++ P+>++++ L+++(++) E--- W+++ N-(+) o-- w--- O- M++(-) V-- PS PE+++ Y+ PGP- t--- 5-- X-- R- tv- b++ DI++++ D---- G e* h r%(++) y?

Permalänk
Medlem

lägg till ytterligare en A pekare på din domän som pekar på en annan IP med en tillfälligt avbrott-sida. En normal webbläsare kommer prova det första IP nummret först och det andra två tre sekunder senare om det första inte funkar.

Visa signatur

Har du nhGPS? kolla detta.
Fotograferar lite ibland när jag har tid. Annars jobbar jag som fotograf.