Permalänk
Medlem

Synpunkter - Företagshemsida

Hej på er

Några av er hjälpte mig psykologiskt i beslutet att göra en helt ny sida åt HSB Norrliden, istället för att uppdatera det gamla skräpet. Tre arbetsdagar tog det och sidan ligger nu uppe. Jag tar gärna emot kritik och andra synpunkter/tankar. adressen är
www.hsb-norrliden.nu
Ett par saker bara:
Försök inte ens validera intresseanmälningssidan, ni kommer bara bli ledsna och arga. Jag kopierade formuläret som fanns på den tidigare sidan eftersom det inte fanns tid att göra ett nytt. Koden är förskräcklig (genererad i Frontpage misstänker jag) men fungerar, så det får bli ett senare projekt att snygga upp det.
Jag hade lite problem med ett par grejer. Det första rörde sig om de ankare jag använder på sidan "lägenhetstyper". Om man klickar på någon av länkarna för lägenheterna sker lite olika saker i Explorer och Firefox. I explorer går den till ankaret som hamnar i webläsarfönstrets överkant, med bild och text för respektive lägenhet nedanför. I Firefox däremot verkar det vara lite slumpmässigt var man hamnar. Låter kanske lite luddigt? Ni förstår nog om ni testar. Förresten hände en annan skum grej angående samma ankare. Jag var tvungen att dölja punkterna i den lista som lägenheterna ligger i längst upp, för när jag la ett ankare högst upp i den diven hände många märkliga saker. Punkten på första raden flyttades uppåt/vänster - men de andra punkterna låg som de skulle. Dessutom ärvde textstyckena nån hover från <a>-taggen så det blev totalskumt. Inget allvarligt, men jag hade gärna haft punktlistan kvar.
Och det sista då. Jag har märkt att Firefox reagerar annorlunda på huruvida jag lägger in en bild med enbart <img src="" alt="" /> eller om jag ger bilden någon av klasserna .picturel/.picturer som i princip bara ger float åt vänster eller höger. Om textmassan är mindre än bildens höjd, så överlappar bilden divens nedre kant om det är float på den, men inte annars. Vad beror detta på?

Blev mycket det här, men tack för tålamodet!

Permalänk

Min spontana reaktion på sidan är att den känns tom då den bara tar upp halva sidan och det inte finns någonting förutom vitt längst nere.

Annars så var sidan mycket snygg

Edit: Såg nu att det bara var startsidan i princip som såg tom ut.

Visa signatur

"Apokalypsens fyra Wärschare tågar in" - nienithaur

Permalänk
Medlem

Jao, det beror ju rätt mycket på skärmupplösning, hade jag gjort en helt flytande sida tycker jag att den skulle bli tokstor i någorlunda höga upplösningar. Förresten kanske det bara är jag som nästan aldrig sitter med maximerat webläsarfönster? Till syvende och sist är det kanske också en smakfråga, jag tycker inte att den känns tom, men så gillar jag också renhet och överskådlighet när det har med websidor att göra. Jag håller dock med om att man kan passera en gräns där det "rena" övergår till att bli futtigt.

Permalänk
Medlem

Jag tycker den var tråkig..
Bla pga:

* MASSOR med vitt
* ..och att den är såååå tom, inte på text utan på färg
* de färger som finns är som man säger, urvattnade

Aja.. Bara vad jag tycker.. Och som man brukar säga.. Smaken är som baken..

Permalänk
Medlem

Less is more som det sägs... Tja, jag vet inte, kanske är den lite tom. Själv kan jag inte se, man blir ju lite blind för det man själv gör när man har suttit med det ett tag. Hursomhelst, tack för responsen.

Permalänk
Medlem

Den är i alla fall grymt mycket bättre/finare/sexigare/snyggare/coolare/etc än den gamla version. Du har verkligen lyckats med att stila till den.

Visa signatur

MBP.

Permalänk
Medlem

gillar den faktiskt. den ska väl vara ganska neutral antar jag. många gånger bättre än den gamla.

Permalänk
Medlem

Tackar, jo den förra var inte för grann. Jag som vet vad personen i fråga fick betalt för den har till och med ännu mer fog för den åsikten. Från början hade jag ju bara tänkt uppdatera den gamla, men då hade samvetet hållt mig vaken om nätterna sen...
Som ASTRX säger är en del av tanken att den ska vara just neutral, man kan tänka sig att besökartypen skiftar ganska mycket, allt från student till pensionär (okej, kanske inte, men man ska inte underskatta gamlingarna heller) . Alltså var tanken att designen inte fick bli för nischad utan godtagbar för många olika personers smak. Det finns såklart en risk i att anpassa sig allt för mycket efter den tanken, men personligen tycker jag inte att sidan blev uttryckslös. Nu är det väl kanske inte min sak att uttrycka mig om mitt eget verk på det sättet, men jag tycker att man också kan lägga för stor vikt vid fyndig, överraskande layout. Det finns även en poäng i igenkännandet.

Ingen som har något att säga om mina frågor i ursprungsinlägget?.. Dessutom undrar jag en annan sak, hur kommer det sig att standardlistmarkören är olika i Firefox och Explorer? Punkterna i listan är större i Explorer, men det är fortfarande punkter, inga tomma cirklar.

Permalänk

Svarta linjer överallt, varför?
Jag tycker du borda ta bort i princip varenda en av dem. Använd varierande bakgrundsfärger istället.

Otrolig skillnad mot tidigare!

Visa signatur

Python-IRC på svenska: #python.se