Permalänk
Medlem

Tysta en Pentium II

Hej, jag har en liten dator hemma hos mig som står och serverar information åt mig. Den har en Intel Pentium II processor. (Följande utseende ungefär: http://www.pc-handel.nl/images/p2400.gif) Jag har funderat på hur man kan få den att låta mindre.

Jag undrar om det finns något sätt att tysta ner denna hemska fläkten. Kan man eventuellt byta kylningen eller köra utan kylning? Någon som har erfarenhet av att tysta ner en P2 eller fixat alternativ kylning? Finns det att köpa?

MVH

Visa signatur

MVH Nils. Citera om du vill ha svar.

Permalänk
Medlem

Fläktcontroller?

Permalänk

Är det en Klamath eller en Deschutes? De senare brukar gå att kyla passivt genom att helt enkelt ta bort fläkten... Annars får du väl smälla dit en 80mm-fläkt på 5V.

Visa signatur

your lichen-covered corpuscles are filthy to my fist
infection is your finest flower mildewed in the mist

Permalänk
Medlem

Har du ingen gammal kylare hemma, t.ex. någon boxad kylare eller liknande. Borde väl gå att modda på för att sedan köra passivt. Finns väl inte skruvhål, så du får väl kanske limma fast med Arctic Silver epoxy eller liknande. Vet inte riktigt hur moderkortet ser ut iof, men det borde väl gå, så länge det inte blir för tungt

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Ta bort fläkten och all onödig plast runt kylflänsen, sen tar du en 80-120mm fläkt och riktar på den.. det borde fungera och är bra mycket tystare!

Visa signatur

Min dator äger mig. True story.

Permalänk
Medlem

Tack för alla svar! Jag ska testa skala av fläkten lite och se hur den går utan fläkt

Visa signatur

MVH Nils. Citera om du vill ha svar.