Permalänk
Medlem

fryslagg!

tjena underbara sweclockers.

har fått mig ett problem på halsen. det är så att min dator har börjat få fryslagg emellanåt på internet spel som World of warcraft och battlefield 2. datorn liksom bara stannar upp, mus pekaren går inte att röra på sig men ljudet fortsätter en liten stund innan det stänger av, bilden stannar till och efter typ 20 sec, så kommer datorn igång igen, först hände det med world of warcraft och där hände det ungefär 2 gången om dagen.

sen idag när jag skulle spela en match i bf2 så mitt i matchen fick jag ett fryslagg igen (första gången i bf2) och jag flög ur servern och när jag gjorde det så funka datorn underbart igen och jag kunde logga in och spela igen utan problem i 2 timmar. sen när jag stängde ner spelet så gick ventrilo pingen upp till över 1600 i ping och datorn började lagga sönder, alltså musen stannade och tja allt var galet stille tills pingen gick ner till 16 igen, då började datorn agera normalt igen.

som jag börjat tro så är de nätverks kortet som är kört, har inte haft tillfälle att testa det i en annan dator och har inte tillfälle heller, det är ett noname, typ ett sånt för 120 spänn, alltså rent skit, så är de några som haft liknande problem eller har lösning eller förslag på vad jag kan göra för att rätta till detta problem?

Abit ic-7
3ghz HT
MSI 6800ultra
450W antec smart power(den man får till antec sonata2)
audigy 2 ZS
2 hdd
1 cd läsare
2x512 ddr pc3200 twinmos

kan tillägga att temperaturerna stämmer, core på gpu 55 fulload ambient 45

cpu ungefär 40-55

det är kallt i burken också :D.

har gjort en omformatering i hopp om att lösa det, satt in nya drivisar till allt. satte till och med in sp2 som jag var helt emot innan.

vill helst höra expertis frågor innan jag blir tvungen o gå in o rota och ta ut minnen, kolla sladdar och sånt för det är en ren pain in the ass att hålla på med.

Visa signatur

inget intressant att skriva här

Permalänk

ang. ditt fryslagg i BF2 beror det troligtvis på att du behöver 1 gig ram till, BF2 kräver minst 1.3 gig för att flyta på utan hack.

Visa signatur

Antec P180, Neopower480 IntelD865PERL 3.20E@3333MHz, 2GB HyperX (Dual), X850XT PE(AGP),Audigy 2 ZS, [Raptor,Seagate,Samsung HDD]Samsung 913N, 100mbit fiber
XP,ZoneAlarm,O&O Defrag,Gevalia

Permalänk
Medlem

Fryslagg

alltså jag är ganska insatt och jag vet, enda du behöver göra är att ställa ner texture quality till medium för att slippa att bf2 kör på hdd för extra minne. det har flytit på i 2 månader innan så varför ska det bli såhär och jag vill poängtera också att det händer i fler spel.

glömde också att säga att första gången detta hände fick jag en blå skärm men det stod inget för jag hadde inte aktiverat så att jag kunde se det utan datorn startade om efter blackscreenen. dock när jag startade up datorn igen så i windows fick jag ett meddelande att datorn återställts efter ett allvarligt problem. att någon drivrutin hadde slutat fungera eller liknande. dock kunde den inte visa vilken "drivrutin" och sen kom det gamla vanliga, och datorn mådde prima. tills det började hända igår.

Visa signatur

inget intressant att skriva här

Permalänk
Medlem

Jag har samma problem med mitt:
Har en 6800 Ultra ,2 Gb Ram, MSI K8N Neo 2 platinum 3500+
Alltså en dator som är högt över det som anges i spelet men får också fryslagg i BF2 och i CS Source. Har provat med allt men utan resultat.
Visa säger stäng av Fast Write i BIOS utan att det hjälpte mig.
Tänker därför beställa ett nytt moderkort eftersom vissa påstor att MSI chipset inte gåt bra ihop med 6800 Ultra.

EDIT: har just nu under tiden jag skrev detta uppdaterat BIOS till VGA kortet genom MSI + ominstallerat drivisarna till Graffekortet + uppdaterat biosen till moderkortet. Än så länge är spelet igång utan fryslagg. Jag postar om resultatet.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jag har ett liknade problem. Fast mycket värre då.
Här om dan satt jag o surfade och helt plötsligt så stanna datorn helt, efter 10-20 sek börja processor fläkten låta som fan. Kunde inte göra mycke annat än att bara stänga av. De funkade fint i ca. en vecka sen kom det igen, men nu händer de hela tiden. Jag har formaterat installerat nya drivers men problemet kvarstår. Någon som vet vad det kan vara för fel?

Visa signatur

|golden rubbers in these denim pockets

Permalänk
Medlem

har fått 3 st. fryslagg kortare dock så det ser ut som att jag får ta det nya moderkortet som jag får idag o testa.

Visa signatur
Permalänk
Avstängd

Testa och kör lite single player spel så du vet om det kan vara nätverkskortet eller inte

Visa signatur

#1. Amd64 Athlon 3700+► PNY GeForce 7800GT ► Kingston 2x512 mb►Asus A8N-E ► WD Caviar 200GB ► <6781p 3Dmark05 oklockat>
#2. P4 2ghz, 768 mb ram, GeForce 3 TI 500
#3. P4 2ghz, 256 mb ram, GeForce mx440

Permalänk

Nu vet jag inte om detta kommer att hjälpa er men... Jag hadde liknande problem för ett tag sedan när jag spelade. Det löste jag genom att defragmentera hårddisken.

Visa signatur

450D / 50D, 30 1.4, 50 1.8, 90 2.8, 70-200 4 IS

Permalänk
Medlem

tack för svar :-), jo jag tänkte spela lite quake 4 som jag införskaffat "lagligt" och lira hela dan singleplayer. men jag har aldrig varit med om att ett nätverkskort laggade sönder datorn så mycket hehe men det e inte så värst mycket problem man har, brukar ju ha koll på saker och ting och 2 fryslagg om dagen är endå fortfarande 2 för mycket. har ju inga andra problem än just detta och defraggade gjorde jag efter jag installerat allt efter en fin omformatering. och allt är gamla saker detta, alltså 1 år gammalt, allt utom grafikkortet som jag fick reklamerat då mitt 6800GT var sönder.

tyvärr har jag inga lösningar till era problem

Visa signatur

inget intressant att skriva här

Permalänk
Medlem

Så mitt nya moderkort är installerat o klart och har testat att spela både CSS och BF" och det gick utmärkt inget fryslagg.
Så jag tror det är något med moderkortet och att det ej går så bra ihop med 6800 Ultra

Visa signatur
Permalänk
Medlem

spelade quake 4 hela dagen förrigår och igår utan ett enda fryslagg, det flöt så underbart utan några som helst fryslagg. satte igång WoW och spelade det perfekt tills kanske efter en timme så fick jag det vanliga fryslagget. man märker att först dör musen och bilden stannar, man hör fortfarande ljud m.m sen så dör ljudet en efter en, alltså hadde winamp igång så den dog först sen dog spel ljuden sen var allt stilla så efter 5 sek så gick allt igång igen precis som inget hadde hänt, alltså allt gick underbart igen och hadde inte problem senare. antingen är det moderkortet eller mitt nätverks kort som är kört på något sätt för datorn funkar bra i offline spel men inte online

Visa signatur

inget intressant att skriva här

Permalänk
Medlem

Som sagt samma va för mig funkade offline men icke online. Bytte nätverkskort, minnen, olika drivrutiner men det som hjälpte va att byta moderkort.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

nej men jag vill fan inte byta mitt moderkort >_<, att köpa ett socket 478 just nu är som att slänga pengar ut genom fönstret och jag har ett 6800 ultra agp så det blir svårt för mig -_-, några tips eller råd btw? är ju student fortfarande och pengar är en lyxvara för mig.

Visa signatur

inget intressant att skriva här

Permalänk
Medlem

Om det är det enda alternativet så...
Jag bytte mitt som sagt förra veckan och har spelat under helgen utan problem.
Det kanske finns en annan lösning men jag orkar inte ta reda på den, det enklaste för mig var att bytta moderkortet.

Visa signatur