Permalänk
Medlem

Kommer inte in i windows XP

Jag har ett stort problem med att komma in i datorn. Problem Windows XP fryser vid uppstart, även under installation av XP. (Första uppstarten)

Jag har testat en hel del redan. Jag har ett gammalt moderkort som inte går att boota upp från CD eller ens går att ladda in drivrutiner för cd i dos. Detta innebär att jag måste köra WinXP från startdisketter och sedan cd.

Anledningen till första kraschen var byte av chassi. Dessutom satte jag in ett nytt grafikkort. I övrigt har jag byggt på mitt moderkort med nätverkskort, ide pata kontrollerkort, och ett kort med usb-utgångar.

Jag vet, det är gammalt och påbyggt, men jag har-börjat med att byta ut lådan. Jag har testat alla mina hdd:ar bytt till gamla grafikkortet tagit bort usb-kortet flyttat kontrollerkortet, funderat på win 98se, men jag har varken FAT32 eller fungerande cd i dos.

Min CMOS flashade jag för ett tag sedan så det är den senaste. Kan komponenter har skadats vid chassibytet, kanske rent av moderkortet? Kan mobo:t dissat det nya nätagget sonata II SmartPower 2.0. Vad kan vara fel?

Ska jag ta bort alla onödiga kort och testa då, eller ska jag ändå ta det gamla grafikkortet, Ska jag testa att köra utan mitt kontrollerkort och ta det från moderkortet, eller kanska jag till och med måste bygla om någonting.

Kan datorn frysa på det sättet som det gör just innan den ska in i installationsprogrammet om man fått en statisk urladdning, eller kan det vara grafikkortet som inte kan hanteras.

Det verkar som sagt vara oberoende vilken hårddisk jag använder och vilken kabel till HHD:n. Kanske det är biosen som spökar i alla fall, kanske det måste ändras i BIOS med AGP-kortet, då jag tidigare hade ett 2x 4x-kort medan jag nu har ett 2x 4x 8x-kort i min 2x AGP-slot. (Ja, jag ska byta ryggraden, men lite senare, just nu vill jag bara att det ska funka.)

Är det kanske Windows som ryter till och säger att den inte känner igenom alla mina komponentbyten, och tycker inte att det är samma dator längre? Jag blir skrynklig i hjärnan, vad är problemet? Tacksam för hjälp.

Uppdatering: Jag vet inte om så många läser den här tråden eftersom den är så långt bak, men jag har nu i alla fall kommit fram till problemet. Nu är det en lättare del som jag har som fråga.

Då datorn startades upp så körde den inte alltid i gång, alla komponenterna snurrade, men ingen bild. Kraschen vid uppstart av Windows XP, och nu det mest kompromenterande felet. Jag testade att flasha biosen, men den den sa bara "ERROR! Can't open System BIOS's Hook!" Ahaaa, tänkte jag, det ÄR bios, eftersom inga komponenter är trasiga, så nu är frågan, ska jag ge det en möjlighet att t ex nollställa CMOS och test lite med det, eller är det bara att logga in på närmaste Webbbutik och köpa nytt MoBo?

Lite nyfiken är jag dock, vad är det som gör "aflash.exe" att meddelada detta problem?

Visa signatur

SanDiego 3700+|Epox 9NPA+ Ultra|1GB|HDD WD 36GB|SonataII450w
DV6184|C2DT5600|1GB|120GB|GeForceGo7400
P910i