Permalänk
Medlem

Nytt grafikkort sökes.

Efter en ganska udda incident i veckan har det nog blivit dags för mig att köpa nytt grafikkort, mitt 7800GTX har enligt snubben på JME blivit "överansträngt" av mitt WoW-spelande, eftersom det tydligen inte hade några "spärrar" så det bara körde slut helt enkelt. Så nu är jag på jakt efter ett nytt kort, helst 8800-något med "spärrar" så att det inte dör efter 1,5 års tid. Gärna så prisvärt som möjligt, har inte direkt några djupa kunskaper inom överklockning, men kan alltid lära mig.
Kom gärna med tips och förslag.
Mvh Jona.

Permalänk
Medlem

Spärrar? Överansträngt? vad är det för kvalificerat skitsnack? Grejerna ska ju hålla så du bör få igenom en reklamation om kortet "bara" har 12 mån garanti

Permalänk
Medlem

Tror du det? Han på JME snackade något om att eftersom de har byggt ihop den så var där bara ett års garanti, men jag lämnade in hela datorn på JME för felsökning (vilket gick på 995:- :S) Jag fruktar även att det kan vara något annat än grafikkortet som har pajjat med. För symtomen var typ att jag satt och lirade lite WoW, och helt plötsligt frös allt, musiken dog, så jag stängde av datorn. När jag sen startade den så frös den igen innan den ens kommit till inloggningsskärmen, så höll det på tills jag sen inte fick någon bild alls. Så han i butiken sa åt mig att han var bombsäker på att det var mitt grafikkort.

Permalänk
Medlem

Låter som grafikkortet som är paj ja men prova med ett annat så du är säker men det borde ju JME ha provat? Ett års garanti ja men sen har du idag ytterligare två års reklamation och som det låter så bör den gå igenom så JME får fixa ett nytt grafikkort till dig alt kreditera dig minus ev nytta du kan ha haft av det trasiga grafikkortet.

Går dom inte med på din reklamation så hör av dig till din konsumentvägledare i den kommun du bor i för rådgivning och ev anmälan till ARN.

Permalänk

olirc har rätt.