Permalänk
Medlem

X1800 problem! Hjälp

Halloj, har en dator med AMD X2 3800+, Sapphire X1800, 1536 ram m.m
den är ca 2år gammal och köpt från komplett.. i början så funkade allting perfekt kunde pela doom3 och HL2 osv utan problem men på senare dagar så har grafikortet blivit minst sagt underligt.

Jag vet inte vad jag gjort(kan ha kommit efter nya drivisar) men nu så klarar inte datorn av att spela NÅTT spel med AA på, samt att jag får utdragna "streck" på skärmen från olika föremål i spelen.

I t.ex Stalker och FEAR så kan man spela ett tag men sen så fryser spelet till, skärmen blir svart och grafikortet "surrar till" sen kommer det antingen upp en VPU recovory eller så låser sig datorn sig helt. Att tillägga är även att samma problem uppstår även när jag stängt av AA i WoW när det ligger minimerat och jag t.ex söker på internet osv MEN inte när spelet är "maximerat" och man spelar.

WoW funkar som sagt om jag har alla inställningar på minimum o AI o AA helt avstängt från ATI CC.. men "strecken" finns fortfarande där, dock kan sträcken försvinna när man ändrar från 32 till 16bitars färg sen kommer dom tillbaka efter nån timma o då kan man ändra tillbaka och hålla på så.. verkligen jätte konsigt.

Jag har testat omega drivisar, nyaste+gammla från ATI, formatera datorn, dammsuga den, har även kollat tempen och allting verkar lugnt(kortet är "upplåst" av ATI tool grejjen men ej klockat).. så min slutsats är förmodligen nått fel med mjukvaran?

Kom gärna med tips o förslag! har funderat på att "resetta" grafikkortet men vet inte riktigt hur man gör.

Ber om ursäkt för ev. stavfel etc.

Visa signatur

Core i5 3570k | P8Z77-V PRO | Noctua DH-14 | Radeon HD6970 | 2x4GB 1600mhz Kingston HyperX Grey | Fractal Design R4 | Intel 320 SSD 120gb