Silverstone SG-03 + Silverstone NT-06 = SANT

Permalänk
Medlem

Silverstone SG-03 + Silverstone NT-06 = SANT

Hej på er!

Fick igång min nya låda igår kväll, och för er som vill ha en liten, potent och tyst låda kan jag bara rekomendera ovanstående kombination.

NT-06 går precis in under nätagget som man då vänder inåt och använder som processorfläkt. Om man kör med ett tyst kvalitetsagg, så klarar agget av det utan problem. Skulle rekommendera Corsair eller Seasonic.

Till en HTPC räcker den inbyggda grafiken (G35) på mitt moderkort, och då behövs inga fläktar alls, min Q6600 ligger på 38 idle och 64 load (oklockad).

Nu åkte ett 8800GT in i burken också (spelbehovet ryckte) och då behövs det en fläkt nere i fronten, men jag satte dit en Noctua NF-S12-800 (hörs inte) och då håller sig graffets kylfläkt på lågvarv (åtminstånde i en timme).
Men jag ska nog testa med en passiv kylare till graffet senare.

Som sagt, kan varmt rekommendera denna kombination av kylare/chassi, både till HTPC, spelburk och mild OC.

MVH
Swed

[uppdattering]
Har tyvärr inte haft så mycket tid att testa, men brädan verkar lovande. Klockat bra med separat graffe, och är perfekt som HTPC med inbyggda graffen!

Med avstängd inbyggd grafik klockar min Q6600 till ~fsb380, har inte kollat om det är brädan eller prollen som stoppar, men det är på org.volt så jag gissar på prollen. Fsb 370 är tokstabilt med Prime95, CPU-burn och Crysis stab.test och har jag då bara en loadtemp på 59 grader, med "passiv" kylning!

Bioset verkar ha inte så där jättebra minnesinställningar, kör i alla fall 900Mhz i 5-5-5-14 utan problem.

Graffet däremot verkar inget lovande, coren går bara till drygt 700 utan "artifakter" och minnena går knappt att höja alls utan prickar vid belastning. Stockkylnig iof.

Fick också 64-bit Vista istället för 32 som jag hade beställt, men jag tänkte prova i alla fall.
Än så länge är det minst sagt inte smärtfritt med kompabiliteten på drivisar och detta "jä---la" bekräftande med säkerhet, men det kanske går att stänga av!

MVH
Swed

Visa signatur

HP Spectre x360 15"
i7-9750H, 16 GB DDR4-2666, GTX 1650 4 GB, 1 TB SSD.