Permalänk
Medlem

Datorn startar inte

jag startar datan och allt låter som det brukar med pip o allt,men på skärmen kommer BIOS inställnings bilden upp..och efter ca 1 minut så stängs datan av..
Provar flera gånger och samma bild men med kortare och kortare tid tills den lägger av.sakta men säkert blir det sämre o sämre
Nu efter ett par timmar så händer det absolut ingenting när man trycker igång den, bara processor fläkten hinner snurra ett par varv och on lampan tänder till sen tvär död..
Det jag har gjort nu är kopplat bort allt( minnen -cd-hd- osv).
En lampa lyser på moderkortet när strömkabeln är i men i övrigt så är det absolut ingenting ..total tystnad..
Hoppas nån kan hjälpa till / KoW

Visa signatur

KoW

Permalänk
Avstängd

Testa med ett annat nätagg, kan vara det som är paj.

I värsta fall är moderkortet kört.

Visa signatur

"Jo men det var exakt det jag menade med att den enda moddningen detta galleriet innehåller är Sanningsmodifikation och photoshoppande :)"

Permalänk
Medlem

Finns det nåt enklare sätt att ta reda på om det är nätagregatet som är slut? Om det nu är agregatet varför startade den överhuvudtaget i början? vad tror ni om det lilla batteriet på moderkortet? (har inget hemma förtillfället) kan det bli sånna här överraskningar om det är slut? ..ska även tillägga att denna dator används inte så ofta nu förtiden, typ en timme i veckan om det har någon betydelse i sammanhanget, men har viktiga filer som behövs.

Nu har jag satt in ett nytt batterie och vid första start försöket hördes det bra med pip o allt ,men kom till bios sidan och den dog efter en stund igen.
så det var inte det.faan.. Nu när jag sätter på strömmen på baksidan så börjar den gasa upp och ner hela tiden och det knäpper i start knappen och lamporna på framsidan blinkar och kommer inge längre än så ..

Visa signatur

KoW

Permalänk
Medlem

låter som nätagget ...

Permalänk

eller temperaturer, den kanske stänger av sig sj, därför blir det kortare tid den e på hela tiden...

kolla så allt sitter där de ska, annars skulle jag flytta hårdisken om det fanns något viktigt...

Visa signatur

"If you are really extreme, you never let informed facts or the scientific method hold you back from your journey to the wrong answer." (jayhall0315)
Celeron 352 @ 7822.8mhz 50k Vantage 40k 3Dmark06

Permalänk
Medlem

ytterliggare ett par timmars felsökande! den står inte o gasar upp och ner längre. Det jag har gjort nu är
-Nollställt BIOS med jumpring proceduren = inget bättre.
-Satt in ett gem i det gröna och ett av dom svarta på ATX kontakten och då snurrar fläkten i nätaggregatet igång, så som jag har fattat det så är det inget fel på det då?
som det är nu kommer jag som längst till sidan med bios inställningarna ca 10 sekunder och sedan stängs den av.

Visa signatur

KoW