Permalänk
Medlem

En liten notis som sällan nämns men som man borde ha i åtanke.

IPS mäter nästan alltid sin MS i b2b (black 2 black), medan TN mäter i g2g (grey 2 grey). Det gör en rätt stor skillnad i ms, så låt er inte luras att tro att en IPS är seg bara för att det står 6 ms b2b, väldigt förenklat kan man säga att b2b ms är snabbare än g2g ms. Så en IPS med 6 ms är alltså inte alls så segt som det låter.

Visa signatur

* ATI Radeon HD 5850 1GB * ATX Intel P55 (P7P55D PRO) * Corsair XMS3 4096MB DDR3 PC3-10666 1333MHz * Corsair (PSU) 650W TX ATX * Antec Three Hundred * Intel Core i5 750 2,66GHz * Samsung Spinpoint F3 1TB 7200RPM / 32MB Cache * OCZ Vertex 2, 64 GB *

Permalänk
Medlem
Skrivet av feesk:

En liten notis som sällan nämns men som man borde ha i åtanke.

IPS mäter nästan alltid sin MS i b2b (black 2 black), medan TN mäter i g2g (grey 2 grey). Det gör en rätt stor skillnad i ms, så låt er inte luras att tro att en IPS är seg bara för att det står 6 ms b2b, väldigt förenklat kan man säga att b2b ms är snabbare än g2g ms. Så en IPS med 6 ms är alltså inte alls så segt som det låter.

Har du rätt i.

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk

Fått skärmen nu, och hittills tycker jag om den väldigt mycket!
Ett minus (i början i alla fall) var att det bara fanns HDMI-till-DVI och en VGA kabel. Fick bara "No VGA detected" osv, även med HDMI-till-DVI kabeln, fast till slut hittade jag en knapp som tydligen shiftade så att den använde sig av HDMI:n istället. Problem solved. Tyckte bara det var lite knepigt att det inte stod något om det i manualen. Jag stötte på det i en recension... (eller så är jag inte uppmärksam.)

Jag märker stor skillnad på betraktningsvinklarna, absolut. Särskilt runt kanterna har jag märkt skillnad(som sagt, betrakningsvinklar). Är oerhört nöjd att inte längre se ändringar(mörkare, ljusare osv)!

Leker just nu med inställningarna i och för sig. Den är förbannat ljus default, fast tycks inte riktigt hitta ett bra sätt att testa den på heller så försöker bara gå efter vad jag finner är bekvämt. Osäker hur detta med Brightness fungerar, om det bara är jag som ska finna det behagligt eller om det finns något mer bakom det. Contrast fick jag rätt på i alla fall.

Märkt att en del klagar på att knapparna inte reagerar ofta. Tja, det händer att de inte reagerar, men det är inget jag direkt klagar över. Ibland får man trycka en eller två gånger(touch), fast fungerar oftast om du bara rör vid ett annat ställe, typ lite längre ner eller upp. Inga problem enligt mig, såvida man inte är riktigt petig och kräver att det ska reagera direkt, annars blir man förbannad.

Även läst att vissa finner den ostadig. Det kanske bara är mitt bord som inte är rangligt, men den sitter bra där den står. Drämde näven i bordet och skakade det lite nyss bara för att ge det ett försök, att skaka på skärmen lite, men den ville inte röra på sig. Osäker hur rangliga bord folk har?

Jag har i och för sig inte mycket att jämföra med, varken andra IPS eller TN skärmar än min gamla(som ändå presterar rätt bra tydligen). Det är en förbättring, absolut, och snygg är den verkligen enligt mig. Är väldigt glad över hur platt den är(1/3 av min gamla).

Kan väl försöka ta emot frågor om det finns någon. Annars - jag tar gärna emot hjälp om hur man kalibrerar för hand eller så. Har inte tillgång till någon grunka som vissa tycks använda sig utav för att göra jobbet.

Edit: Just det, ett till minus är nog backlight bleeding i de nedre hörnen. Inget som påverkar mig personligen, har inte tänkt på det alls när jag spelat eller kollat på en serie(Battlestar Galactica i detta fallet, relativt mörk serie). Märker det om jag har en helsvart bild och kolllar på det givetvis, för att det är det jag kollar efter.

Och angående responstiden. Det var som fan, den presterar bättre än min förra verkar det som. Klagar inte över det.

Edit 2: I recensionen på tftcentral säger han att han inte märker något med ASCR i Theatre Mode och Game Mode. Skärmen har ett "Splendid Demo" som delar skärmen med Splendid avstängd och den andra halvan på, så det är lätt att se skillnaderna. Med ASCR på märker jag stora förändringar med den påslaget och av... Kanske bara är mina inställningar som är knäppa men trivs mycket mer med den påslagen. (testar förtillfället olika spel)

Permalänk
Medlem

Okalibrerad LG Flatron E2260 (Tycker den är ren skit och efter att ha läst lite om den så är de flesta överäns med mig. DeltaE Score på över 7...)

Har läst hela tråden då jag är ute efter en skärm och kan säga att det har hjälp mig en hel del, Tusen tack!

Permalänk
Avstängd

Your score: 7
LG 2363D (TN), tröttnade dock på sista så fokuserade inte direkt ;>

Detta testet säger ju dock inte ett skvatt, har du dåligt färgseende så kan du omöjligt få bra ;>
Enda som kan mäta är en hårdvaru kalibrator.

Permalänk

Har lekt runt med inställningarna och prövat ASCR(eller vad det nu hette) lite till, och kom fram till att standard är nog det bästa alternativet trots allt. ACSR är spexigt i spel, visst, fast om det är natt eller banor med mycket snö så blir det VÄLDIGT mycket blått på skärmen. Det ser inte dåligt ut, men när du jämför det med standard(inte default för min del) sida vid sida så ser Standard mycket mer naturligt ut. Enligt testet OnlineIQ syns inte skillnader mellan många nyanser heller med ACSR påslaget. I alla fall:

Gjorde onlineIQ challenge:n med färgerna.
Standard(Mode) inställningar, Brightness: 70, Contrast: 84
Default(Standard mode) är 100/80.
GPU: Gamma: =0.90. Contrast: 99 - 1 steg under default
Your Score: 0. (Perfect Color Acuity.) Klagar inte.

Permalänk
Medlem

Luciphear:
1. Så hur fungerar den i spel? Har sett att du skrivit redan att responstiden är bra, men betyder det alltså att du kan köra något t.ex. snabbt FPS spel eller film utan någon ghosting/eftersläpning? Har du testat att titta på någon halvlångsam "panorerande" scen (gå sakta från en sida till en annan)? Är det likvärdigt med en "traditionell" LCD skärm?

2. Har du lyckats lösa "problemet" med att skärmen är väldigt ljus default? Om du sänker ljusnivån till "acceptabelt" så att du t.ex. kan läsa i detta forum med ljusa färger m.m., är det då med samma inställningar ändå okej bild/kontrast o.s.v. i spel och filmer? Eller blir det svårt att urskilja saker i mörka scener? Eller finns det profiler man snabbt kan skifta mellan för t.ex. spel och internetläsning?

Visa signatur

Nya: P180 - Scythe 120mm - ADDA 80mm + Hiper Type-R Blue 580W (RMA) nu Tagan 600W Dual Engine + P5WDH + E6600 - Noctua NH-12 - Scythe 120mm + A-Data 6400 2048MB + Asus 7950GX2 (RMA) nu Gainward 8800GTS + Samsung SP2504C (RMA) nu HD250HJ + HD401LJ + HD501LJ
Stock: 3dmark 01: 40000 03: 31000 05: 13000 06: 8000 SuperPI: 21s

Permalänk

Kör Battlefield 3 Betan för tillfället. Det är nog det snabbaste spelet jag körd hittills. Med TraceFree(inställning på skärmen) på 40 så märker jag ingen ghosting överhuvudtaget. Inte heller i film. Jag har inte prövat någon annan inställning än 40 för TraceFree. Som sagt har jag inte erfarenhet från någon annan skärm än en relativt gammal 20" Samsung 2053 BW, vilket var mycket bra, men denna presterar utan tvekan över den.

Och ja, löste problemet. Default ligger brightness på 100. Sänkt till 70 nu. 50 fungerar också fast jag blev van och trivdes bättre vid 70. Sen är det bara att följa några kalibreringstest(http://www.lagom.nl/lcd-test/) och allt är perfekt. Kontrast osv är som sagt perfekt. Är inte det minsta svårt att urskilja saker i mörka scener.

Det finns profiler du kan konfigurera ja. (Scenery, Standard, Theater, Game, Night View, sRGB mode)
Jag kör på Standard som jag själv konfigurerat för tillfället. Har fått Theater och Game att se riktigt bra ut i film och spel också, men råkade resetta de då jag pillade(rent klanteri av mig, inget som är lätt hänt). Nu kör jag på standard, som enligt testet(hemsidan ovan) ger bäst resultat. Närmst realistiskt resultat i spel och film också.

Allt som allt - nöjd. Oerhört nöjd!

Permalänk
Medlem

Luciphear:
Okej, låter ju väldigt bra att ögonen inte behöver tyna bort av att titta på för starkt ljus vid vita scener. Tack för svaren. Får väl hålla tummarna för att andra IPS skärmar fungerar på liknande sätt med konfigurerbara profiler att switcha mellan när jag väl köper en.

Visa signatur

Nya: P180 - Scythe 120mm - ADDA 80mm + Hiper Type-R Blue 580W (RMA) nu Tagan 600W Dual Engine + P5WDH + E6600 - Noctua NH-12 - Scythe 120mm + A-Data 6400 2048MB + Asus 7950GX2 (RMA) nu Gainward 8800GTS + Samsung SP2504C (RMA) nu HD250HJ + HD401LJ + HD501LJ
Stock: 3dmark 01: 40000 03: 31000 05: 13000 06: 8000 SuperPI: 21s