Permalänk

Speldator ~11k

Har länge haft planer på att skaffa en stationär dator efter att ha kört spel på laptops sedan 2009. Då jag ju länge kört uteslutande laptops, och inte heller behövt fundera över komponenter och liknande så är jag ganska dålig på vad som gäller idag. Har försökt läsa på lite via andra forumposts här och kommit fram till ett system som jag tycker ser ut att vara helt okej.

Prisklassen är runt 11k. Hundralappar hit eller dit kan naturligtvis offras för en stor prestandahöjning.

Jag har byggt mitt system på komplett då jag haft bra erfarenheter från dem tidigare, men har inga problem att köpa från andra sidor ifall de verkar pålitliga.
http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=106392...

Tacksam för åsikter på systemet!

Edit 1
-Nytt Nätagg.

http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=106392...

Permalänk

Hade inte rekommenderat ett CM-nätagg. De har haft stora problem. Hade köpt http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=585833 istället.

I övrigt ser det mycket bra ut.

Permalänk

Tack Alexanderchr. Lade in en edit på det. Räcker 650W till det systemet då? Jag är som sagt var inte så kunnig, men har sett att många andra system i samma prisklass har upp emot 800W ibland.

Permalänk

Uppdaterat igen. Fortfarande osäker på om nätaggregatet skulle räcka. Någon som har åsikter om vad som kan förbättras?

http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=106392...

Permalänk
Medlem

Du behöver inget 750W agg. Strömförbrukniningen för Kepler i Sweclockers test

Ett mer rimligt nätagg tror jag detta är.

Sen tjänar du väldigt lite på snabbare minne med SB-processorer. Såvida du inte ska köra mycket beräkningar (typ fysiksimuleringar och sånt) så är det bättre att betala lite mindre för 1600Mhz minnen (alternativt köpa 16GB RAM).

Sen skrev jag samma i en annan tråd. Om du köper en upplåst processor bör du investera lite i en vettig CPU-kylare. Med standardkylaren kommer din möjlighet att överklocka vara kraftigt begränsad vilket innebär att du har slösat pengar på en upplåst processor som du sedan inte kan utnyttja.