Permalänk
Medlem

Långsam Mac Mini

Hej hopp!

Sommaren 2012 (lite drygt 2 år sen) köpte jag en Mac Mini för att använda som HTPC. Det första jag gjorde var att uppgradera till 8GB ram på den, dock fick den ingen SSD (den har alltså en mekanisk hårddisk (2.5", 5400rpm) på 500GB. Processorn är en 2.3GHz Dual-Core Intel Core i5.

Hur som helst, den har för det mesta fungerat bra, förutom ett problem: över tid blir den så inni helvetes långsam att den knappt går att använda. Detta kulminerade för ungefär ett år sen när den till slut vägrade att boota överhuvudtaget. En ominstallation av OS X gjorde susen, och efter det gick den som tåget igen. Nu närmar den sig den punkten igen, till slut tvingar varenda grej man gör (t.o.m. enkla bashkommandon som 'df -h' eller 'ls') fram den ökända badbollen och hela systemet blir oresponsivt. Eftersom att datorn blir så oresponsiv så är det även svårt att ta fram Activity Monitor för att kolla vad det är som hoggar systemresurserna.

Förutom att användas som HTPC så agerar den även seedbox (jag kör torrent på den), och har den uppkopplad till min NAS där all min media ligger (mountad via AFP).

Min magkänsla säger mig att detta har något med filsystemet/hårddisken att göra, men jag vet inte vars jag ska börja leta efter orsaken till problemet. Någon som har några idéer?

MVH
Wishie

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Liten bump av den här tråden... Tänkte att jag skulle komma med lösningen ifall någon annan hittar den här tråden.

Problemet var hårddisken, troligtvis höll den på att ge upp eller hade andra problem, jag vet inte. Jag bytte iaf till en SSD och problemet är som bortblåsta!