Varför kan vi inte förbjuda Nyårsraketer?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Valonen:

Min hund led fruktansvärt av alla raketer, fick diarréer som varade i dagar och låg bara och skakade. Gick inte att få kontakt med henne i det tillståndet.

Har inget emot raketerna, vi drog ut på landet för att försöka undvika dem. Dock är problemet att folk skjuter lite då och då, vilket gjorde att det var ett lotteri om en promenad skulle gå bra.

Kör bil, åk längs med motorvägar mellan städer. En vän körde 6h mellan 19 och 01 på ödsliga motorvägar, va nästan inget smällande alls och musiken i bilen med lagom volym dränkte ljudet. Den skottkärra hunden klarade sig undan rädsla den natten. Hundhotell erbjuder övernattningar många ställe långt från nyårssmällande.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 5 1600, Gigabyte 1070, MSI B350M MORTAR, Crucial 16GB, Samsung EVO 500GB, Define Mini C, Corsair RM550x (╯°□°)╯​︵ ┻━┻

Permalänk
Inaktiv

Det borde väl bara va att sätta åldersgräns på alla fyrverkerier, alla som är 18 får köpa, förutsatt att man handlar för en större summa, säg att man måste vara 30 år gammal för att köpa fyrverkerier för under 1000:-

Det är ju bara fattiga sysslolösa ungdomar som skjuter smällare på folk, har dom inte råd och deras föräldrar inte köper så är det ju lugnt.

Permalänk
Medlem

Tycker det är fascinerande att se på nyårsafton. Men ja, vad är det för fel på dagens ungdomar? Måste de sabba Sverige?

Visa signatur

Dator 1: | i9 9900k | MSI RTX 4080 Ventus 3x OC | ASUS ROG STRIX Z390-F Gaming | Corsair LPX DDR4 32 GB 3200Mhz | FD define S | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung 980 NVMe M.2 1TB | Noctua NH-U12S | Corsair RM750x 750W | Windows 11
Skärm 1: ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q 1440p @ 165Hz/IPS/G-Sync
Skärm 2: ASUS 27" TUF VG27AQ1A 1440p @ 170Hz/IPS/G-Sync/HDR

Permalänk
Medlem
Skrivet av Valonen:

Min hund led fruktansvärt av alla raketer, fick diarréer som varade i dagar och låg bara och skakade. Gick inte att få kontakt med henne i det tillståndet.

Har inget emot raketerna, vi drog ut på landet för att försöka undvika dem. Dock är problemet att folk skjuter lite då och då, vilket gjorde att det var ett lotteri om en promenad skulle gå bra.

Åk till Arlanda eller annan valfri flygplats

Visa signatur

Dator 1: | i9 9900k | MSI RTX 4080 Ventus 3x OC | ASUS ROG STRIX Z390-F Gaming | Corsair LPX DDR4 32 GB 3200Mhz | FD define S | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung 980 NVMe M.2 1TB | Noctua NH-U12S | Corsair RM750x 750W | Windows 11
Skärm 1: ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q 1440p @ 165Hz/IPS/G-Sync
Skärm 2: ASUS 27" TUF VG27AQ1A 1440p @ 170Hz/IPS/G-Sync/HDR

Permalänk
Medlem

Sedan en sisådär 10-15 år tillbaka har jag tagit en bunt sedlar och fjuttat eld på dem istället.

Precis lika onödigt som fyrverkerier.

Permalänk
Medlem

Snälla ni som tänker ge er ut och snälla imorgon, eller när som helst för den delen..... ha djuren i åtanke.
Som en annan skrev förut så är det knappast djurens fel att dom inte kan koppla bort den rädsla som uppstår, och visst det går att träna till att få bort det hos dom flesta djur.
Vad man ska ha i åtanke då är att det kan ta flera år innan man ser resultat, ibland aldrig tyvärr.

Vet flera som blivit drabbade. Hästar, får, hundar, katter, kaniner osv. En del av dom blivit så skrämda att dom avlidit. Det är rätt hemskt och fruktansvärt öde för oskyldiga djur.
Ha detta i åtanke.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem
Skrivet av -=Mr_B=-:

Och eftersom ni insåg att det här var ett problem, redan efter det första ny-året, så tog ni så klart kontakt med en brukshundsklubb, och fick hjälp med att träna jycken, så att den slapp vara rädd efter det?

Då skotträning inte hjälpte så är alternativen ganska få, du skriver som att det är en hjälp som alltid åtgärdar problemet och så ser det inte ut.

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500 RGB SE / Systemdisk Samsung 980 PRO SSD: Samsung 850 PRO 250GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: Ryzen 7 3800X @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: MSI 3080Ti SUPRIM X / PSU: Corsair RM1200i / MB: ASUS X470-f Gaming / RAM: HyperX Fury 2x16GB 3600 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G903 / TB: Logitech G915 TKL Wireless / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-9, Blue Yeti , Sennheiser HD660S, Skärm: Acer Predator X34P @3440x1440 UltraWide

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wh1spY:

Vi kan inte hålla på att förbjuda grejer för att vissa missköter sig.
Hårdare straff vid brott än enda lösningen. Inför dödsstraff, billigt och bra.

Håller med om det första men bror självklart i vilken kontext man lägger det i.

Om jag tolkar det rätt så ska det vara dödsstraff på att skjuta en raket emot utryckningspersonal? Seriöst? Vad sägs om ett par års fängelse istället? För om du vill avliva folk som de gör i USA kommer det att kosta miljarder. Och då finns det dyrare sätt att bli dödad på i USA. Vill minnas att gasning var dyrare pga av hur sällan det användes och att bara en eller två kunde avlivas åt gången.
Så länge du inte föreslår att vi skjuter eller hänger de kriminella så blir det ganska dyrt. Men då har vi inte kollat på de politiska påverkningarna av att Sverige skulle införa dödsstraff. Förutom länder som USA, Kina och muslimska och afrikanska-länder så är det svårt att hitta några länder som är okej med dödsstraff eller där dödsstraff är vanligt. Så i alla andra länder kommer Sveriges införande av dödsstraff ses som omänskligt och ett rejält steg bakåt för vårt land. De kommer troligen inte vilja ha allt för mycket att göra med oss och det hade smutsat ner våra företag som IKEA och Volvo bland annat. Vilket hade lett till sämre försäljning och därav sämre inkomster till staten i längden.
Tittar vi på hur våldsbrotten ser ut i länder med dödsstraff så ser man en trend att dödsstraff leder till en betydligt mer aggressiv kriminalitet. Lite som att om polisen tar på sig mer vapen så gör de kriminella samma sak. Vilket leder till mer och grövre våld.
Tar man en titt på vilka länder som har dödsstraff så ser man att de alla är relativt lågutbildade med kanske USA som skillnad men tittar man på kriminella i alla länder så ser man att de är de med dålig utbildning som begår flest mord då de ofta finns ett ekonomiskt- eller gäng-motiv.
Att istället utbilda dessa och sedan se till att de kan få ett vettigt jobb och bostad är nyckeln till att minska brott och tittar man på vad det kostar att döda en människa så är det oftast billigare. Speciellt när man lägger in att personen måste ha gått i grundskola oavsett vad och om personen får ett par års bra fängelse med rehabilitering så kan personen komma ut i arbetslivet igen och generera pengar till staten så att staten kan utbilda andra och det inte återupprepas.

Mitt rant utgår ju ifrån att du inte tar och skjuter dem med din privata hagelbössa och står för kulan själv. Klart att vi fortfarande hade haft en administrativ avgift men det kan nog bli billigare. Fast då ska man tåla att ta död på en annan människa vilket förvånansvärt få kan göra utan att få någon form av PTSD eller ångest efteråt. De som ger den dödliga dosen i USA är ofta vanliga människor men man märker att de är folk som tål det lite bättre och att det även tar på dem.

Frågar du mig personligen så är dödsstraff också en enkel väg ut för den kriminella. Jag är atheist och tror därmed bara att man slutar existera men det gör bara att det känns otillräkneligt som straff för mig och vi tjänar inget på döda människor. Det är döda resurser i de flesta fall.
Ska man göra något så ska man inte införa dödsstraff utan förlänga strafftiden och förbättra fängelser så att de kriminella får jobb efteråt och inte återvänder till kriminalitet igen.

EDIT: Tänkte kolla upp en källa på att dödsstraff är dyrare, men hittar ingen källa som jag känner är objektiv nog men det är beräknat på diverse sidor att dödsstraff är 2-10gånger dyrare.

Visa signatur

Citera för svar!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av GilbertG:

Ja, nyliberalismen står sig stark på Swec.
Kostar alldeles för mycket att hålla efter raketmarodörer. Sen får vi inte glömma kostnaderna för alla olyckor heller, både själva vården och förlusterna för samhället. Och så miljöförstöringen. Raketer tillför inget, vi kan hitta på nåt annat sätt att fira. Med 7 miljarder människor på jorden finns det inte utrymme för allas önskningar. Allmänheten lider av raketer, inte att inte få ha det, ungefär som rökning. Pyroteknik ska inte hanteras av allmänheten.

Allmänheten lider också av att folk drar upp vägpinnar och slår dem runt sig på fyllan också.. För att inte snacka om Alkoholen.. Folk som inte förstår att man inte kan bete sig på fyllan beljar i sig alkohol och går ut och beter sig arslen på stan. Ska vi inte förbjuda alkohol också? Den tillför egentligen inte samhället något.. Eller så får man inse att det handlar om prioriteringar. Nog många kan hantera raketer och pyroteknik så väl att det inte finns någon anledning att förbjuda skiten. Däremot så gör man sitt och starkt reglerar försäljning av den.

Skrivet av Vingman:

Synd att polisenchefen anser att det är okej att skjuta raketer mot ambulansen.

Detta skulle gå att stoppa på en kväll. Bara att skicka in insatsstyrkan, fungerar inte det så är det militären som gäller.

Som det ser ut idag så är det inte polisen som bestämmer i vissa områden.

Japp. Sänd in militären.. Att det bryter mot svensk grundlag ska vi skita i.. Enbart för att ett par idioter inte kan bete sig. Låter ju logiskt eller hur?

Skrivet av Dekkan:

Alkohol och explosioner är ju toppen!
Fungerar ungefär likabra som skjutvapen och alkohol (eller iq fiskmåsar) se USA. De motiverar ungefär likadant som er när man vill förbjuda vapen.

"Varför kan inte folk bete sig osv".. vilka nötter...

Lär er att det alltid kommer finnas sånt folk.
Har sett bilder från akutmottagningar på folk som skadat sig rejält med sånt. Bort sprängda ögon/fingrar.. Kul att få sitt liv förstört.

Ja. Varför kan inte folk bete sig.. Man vet att man inte ska dricka saker som finns under diskbänken men att börja hantera explosiva raketer verkar gå ann. Vanligtvis brukar de som kommer in med sprängda fingerar rå för det helt själv pga. att de var korkade. Som att hålla fast i raketen tills den smäller t.ex.

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Permalänk
Avstängd

Gör man inte? Fast ålder på utköp och stark reglering är alltså att man inte gör något åt saken?

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk

Inte kanske förbjuda men höja skatten på raketer rejält så försäljingen minskar

Permalänk
Avstängd
Skrivet av ÖrjanKlas:

Inte kanske förbjuda men höja skatten på raketer rejält så försäljingen minskar

För det fungerar ju verkligen inom bilindustrin, alkoholindustrin samt tobaksindustrin.

I slutändan gnäller bara folk men pungar ändå upp. Det enda som minskar är antal sedlar i ens plånbok.

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Skrivet av Tumnus:

För det fungerar ju verkligen inom bilindustrin, alkoholindustrin samt tobaksindustrin.

I slutändan gnäller bara folk men pungar ändå upp. Det enda som minskar är antal sedlar i ens plånbok.

Det fungerar i sockerindustrin

Permalänk
Avstängd
Skrivet av ÖrjanKlas:

Det fungerar i sockerindustrin

Gör det?

http://www.ica.se/halsa/artiklar/sa-mycket-socker-konsumerar-...

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/sa-mycket-godis-ater...

Mängden socker som den genomsnittlige svensken konsumerar har ökat markant de senaste femton åren.

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Skrivet av Tumnus:

Gör det?

http://www.ica.se/halsa/artiklar/sa-mycket-socker-konsumerar-...

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/sa-mycket-godis-ater...

Mängden socker som den genomsnittlige svensken konsumerar har ökat markant de senaste femton åren.

Det är ingen sockerskatt på tex läsk i sverige...

kolla bara

http://www.vox.com/2016/8/24/12606166/berkeley-soda-tax-study

Permalänk
Avstängd
Skrivet av ÖrjanKlas:

Det är ingen sockerskatt på tex läsk i sverige...

kolla bara

http://www.vox.com/2016/8/24/12606166/berkeley-soda-tax-study

Däremot har ökad skatt på lyxvaror generellt lett till att de enda som vinner på det är staten ifråga i form av ökat skattetryck.

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Medlem
Skrivet av simon253:

Håller med om det första men bror självklart i vilken kontext man lägger det i.

Om jag tolkar det rätt så ska det vara dödsstraff på att skjuta en raket emot utryckningspersonal? Seriöst?

Du tolkade det fel. Självfallet bör dödsstraff endast appliceras på de brott där förövaren medvetet tagit livet av en annan människa.
Men visst, om det kan fastställas att en människa dött på grund av att denne blivit beskjuten av en raket och att man kan bevisa vem förövaren är, ska denne få betala med sitt liv.

Visa signatur

Chassi: Fractal Meshify, Skärm: LG C2 oled, GPU: AMD 6950XT, CPU: Ryzen 5800X3D, M2: 1TB , SSD: 480GB, M2 1TB, PSU: Dark Power Pro 1500W, Mobo: ASUS TUF GAMING X570-PLUS, RAM: 32GB Ripjaws @ 3600MT, Mus: Logitech G502X Matta: Steelseries QcK Heavy, Tbord: Logitech MX Mech Mini, Hörlurar: BD DT1990 Pro, DT770 PRO, Superlux HD-668B, Sennheiser HD599 OS: Win11. AI: Tascam US-20x20, Monitorer: Yamaha HS7 x2.
Citera när ni svarar! :)

Permalänk
Skrivet av Tumnus:

Däremot har ökad skatt på lyxvaror generellt lett till att de enda som vinner på det är staten ifråga i form av ökat skattetryck.

Det jag tycker är fantastisk med skatter, så sverige har råd att hjälpa fler flyktingar

Permalänk
Medlem

Förstår inte grejen med fyrverkerier alls verkligen. Vill du slösa ett parh undralappar och utsätta dig själv och de omkring dig för fara så kan du ju lika gärna få tag i lite fultjack och köra. Det smäller lite, wow så häftigt. Men efter att du fått din lilla tonårsbånge av ett par höga smällar så är allt som är kvar skräp som förstör miljön, vettskrämda husdjur som mår sämre av dessa fyrverkerier än de flesta människor någonsin gör och sedan möjligen en medmänniska som råkat riktigt jävla illa ut.

Sedan att fyrverkerier faktiskt används som en sorts fattig mans IED:s gör ju inte grejen bättre heller. Visst är det kul att vara en liten jävel ibland, men när det kommer till att skada andra eller egendom som är kostsam att ersätta så finns det ingen ursäkt.

Hur höger, vänster eller mittemellan man ser sig själv rent politiskt så finns det inget logiskt argument för att något som fyrverkerier hör hemma i samhället. Så enkelt är det. Om det nu MÅSTE finnas så ska det vara kommuner eller dylikt endast som har tillgång till dessa och det är då upp till individuella städer och kommuner att fixa en liten show för de hobbypyromaner som bor inom dess gränser.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av ÖrjanKlas:

Det jag tycker är fantastisk med skatter, så sverige har råd att hjälpa fler flyktingar

Skattetrycket var högt långt innan krisen i Syrien. Innan krisen i Jugoslavien etc. Det kostar att ha en fungerande välfärd och det faktum att den svenska välfärden ska gälla alla och inte bara de som kan betala skatt gör att färre får dra större lass. Oberoende så brukar svenskar vara ganska välvilligt inställda till skatt och skatt är något som svenskar generellt betalar bäst också. Därav skulle ökade skatter i Sverige inte göra någon skillnad.

Skrivet av TheYardbird:

Förstår inte grejen med fyrverkerier alls verkligen. Vill du slösa ett parh undralappar och utsätta dig själv och de omkring dig för fara så kan du ju lika gärna få tag i lite fultjack och köra. Det smäller lite, wow så häftigt. Men efter att du fått din lilla tonårsbånge av ett par höga smällar så är allt som är kvar skräp som förstör miljön, vettskrämda husdjur som mår sämre av dessa fyrverkerier än de flesta människor någonsin gör och sedan möjligen en medmänniska som råkat riktigt jävla illa ut.

Sedan att fyrverkerier faktiskt används som en sorts fattig mans IED:s gör ju inte grejen bättre heller. Visst är det kul att vara en liten jävel ibland, men när det kommer till att skada andra eller egendom som är kostsam att ersätta så finns det ingen ursäkt.

Hur höger, vänster eller mittemellan man ser sig själv rent politiskt så finns det inget logiskt argument för att något som fyrverkerier hör hemma i samhället. Så enkelt är det. Om det nu MÅSTE finnas så ska det vara kommuner eller dylikt endast som har tillgång till dessa och det är då upp till individuella städer och kommuner att fixa en liten show för de hobbypyromaner som bor inom dess gränser.

Som sagt skulle samhället kräva att man måste ha logiska orsaker till varför något är lagligt så skulle alkohol och tobak åka ut ganska fort. Och en rad andra saker så som tyngre personbilar etc. Allt behöver inte ha en orsak till sin existens.. Ibland behöver det bara bara vara "Waoow" eller "Det är vackert". För hur annars förklarar du märkeskläder för tiotusentals kronor per plagg som tål mindre än ett par Jeans för två hundringar? Vars enda syfte är att "vara snyggt"?

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Skrivet av Tumnus:

Skattetrycket var högt långt innan krisen i Syrien. Innan krisen i Jugoslavien etc. Det kostar att ha en fungerande välfärd och det faktum att den svenska välfärden ska gälla alla och inte bara de som kan betala skatt gör att färre får dra större lass. Oberoende så brukar svenskar vara ganska välvilligt inställda till skatt och skatt är något som svenskar generellt betalar bäst också. Därav skulle ökade skatter i Sverige inte göra någon skillnad.

Skatten måste höjas för höginkomsttagare så det gör visst skillnad, skatter ska kunnas anpassas efter förmåga. Att staten får in lite mer pengar per år för att kunna hjälpa flyktingar, vad har du emot det?

Permalänk
Medlem

@Tumnus: Jag förstår precis hur du tänker. Jag är förmodligen en av de sista människorna du kommer att hitta i ett par märkesjeans eller dylikt.
Visst, alkohol och tobak brukar jag rätt ofta. Men i mitt extremfall så är det oftast för att slippa känna konsekvenserna av 23 operationer på 25 år. Men det betyder inte att jag ser någon riktigt samhällsnytta med dom.

Och det är ju klart att man behöver känna sig ball ibland, annars blir man en introvert, osäker människa som mår dåligt bland andra människor (inte nödvändigtvis, men ofta). Men det betyder inte att vi behöver ha något som fyrverkerier i samhället hur som helst. Jag står fast vid att städer bör ha ansvaret för nyårsfyrverkerierna. På så sätt så slipper man explosive ämnen i händerna på klåpare medans folk fortfarande få se fina färger och höra höra oljud. Vilket jag kan fixa för rätt pris genom att stå i någon människas vardagsrum med en hink konfetti och skrika "PANG!" för rätt peng.

Det är uppenbart att vi tänker rätt lika kring detta. Men kan du nämna en faktiskt, logiskt anledning till varför vi skulle behöva fyrverkerier i den mån som finns idag?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av ÖrjanKlas:

Skatten måste höjas för höginkomsttagare så det gör visst skillnad, skatter ska kunnas anpassas efter förmåga. Att staten får in lite mer pengar per år för att kunna hjälpa flyktingar, vad har du emot det?

Antar att du kanske inte ens betalar skatt själv... alltid kul att sitta och tycka att andra skall betala mer bara för att de har tagit ett större ansvar för sin utbildning och sina livsval. Då skall de bestraffas dubbelt; både med högre skatter och behöva bekosta rena idiotier.

Hjälper flyktingar gör man förstås mest effektivt i deras närområden och är det så att antalet är viktigt för dig så skall man lägga pengarna där. Att ha en helt kravlös invandring, däremot, måste betecknas som rent förståndshandikappat. Att man sedan kallar alla dessa invandrare för flyktingar är ju för att lura naiva personer att böja sig framåt och ta emot det som bjuds rektalt. Vilket väl inte minst dina inlägg tycks visa på.

Permalänk
Medlem
Skrivet av videopac:

Antar att du kanske inte ens betalar skatt själv... alltid kul att sitta och tycka att andra skall betala mer bara för att de har tagit ett större ansvar för sin utbildning och sina livsval. Då skall de bestraffas dubbelt; både med högre skatter och behöva bekosta rena idiotier.

Hjälper flyktingar gör man förstås mest effektivt i deras närområden och är det så att antalet är viktigt för dig så skall man lägga pengarna där. Att ha en helt kravlös invandring, däremot, måste betecknas som rent förståndshandikappat. Att man sedan kallar alla dessa invandrare för flyktingar är ju för att lura naiva personer att böja sig framåt och ta emot det som bjuds rektalt. Vilket väl inte minst dina inlägg tycks visa på.

På vilket sätt är hjälp i ett närområde som mest effektivt? Förklara gärna så¨att en lekman förstår.

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500 RGB SE / Systemdisk Samsung 980 PRO SSD: Samsung 850 PRO 250GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: Ryzen 7 3800X @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: MSI 3080Ti SUPRIM X / PSU: Corsair RM1200i / MB: ASUS X470-f Gaming / RAM: HyperX Fury 2x16GB 3600 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G903 / TB: Logitech G915 TKL Wireless / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-9, Blue Yeti , Sennheiser HD660S, Skärm: Acer Predator X34P @3440x1440 UltraWide

Permalänk
Medlem

@videopac: Just den här grejen som du skriver har jag tänkt på en hel del. Att hjälpa flyktingar i deras närområde skulle vara bättre än att ta emot människor som flyr krig och orättvisa.
Har du någon källa på att till exempel Röda Korsets eller vilken organisation som helst gör en större insats för människorna i Aleppo eller något annat krigsdrabbat område gör en större skillnad för de människor som bara försöker att överleva än länder som tar emot dessa för att skydda dom från folkmord och liknande?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av TheYardbird:

@Tumnus: Jag förstår precis hur du tänker. Jag är förmodligen en av de sista människorna du kommer att hitta i ett par märkesjeans eller dylikt.
Visst, alkohol och tobak brukar jag rätt ofta. Men i mitt extremfall så är det oftast för att slippa känna konsekvenserna av 23 operationer på 25 år. Men det betyder inte att jag ser någon riktigt samhällsnytta med dom.

Och det är ju klart att man behöver känna sig ball ibland, annars blir man en introvert, osäker människa som mår dåligt bland andra människor (inte nödvändigtvis, men ofta). Men det betyder inte att vi behöver ha något som fyrverkerier i samhället hur som helst. Jag står fast vid att städer bör ha ansvaret för nyårsfyrverkerierna. På så sätt så slipper man explosive ämnen i händerna på klåpare medans folk fortfarande få se fina färger och höra höra oljud. Vilket jag kan fixa för rätt pris genom att stå i någon människas vardagsrum med en hink konfetti och skrika "PANG!" för rätt peng.

Det är uppenbart att vi tänker rätt lika kring detta. Men kan du nämna en faktiskt, logiskt anledning till varför vi skulle behöva fyrverkerier i den mån som finns idag?

I den mån? Vet inte riktigt vad de använder fyrverkeri till där du bor men här så används de en gång per år och det är på nyårsafton. Helt enkelt för att fira.. Ungefär som den där enorma flaskan med skumpa som kommer att drickas enbart hälften ur och som sedan kommer att kastas, all den där fina middagen som hälften inte äts upp etc.

Jag hade förstått denna diskussion mer om det sker fler än en gång per år men kom igen nu? Det handlar om 30 minuter.. på nyårsafton. Om det inte finns ett bättre skäl.. för att det är tradition.. En tradition som få lider egentligen av. Dessutom i en enorm majoritet så kommer det som mest ske lite nedskräpning. Någon kommer antagligen skada sig.. Oftast i kombination med alkohol men det är tyvärr något som skulle ske även om det gjordes olagligt.

Skrivet av videopac:

Hjälper flyktingar gör man förstås mest effektivt i deras närområden och är det så att antalet är viktigt för dig så skall man lägga pengarna där. Att ha en helt kravlös invandring, däremot, måste betecknas som rent förståndshandikappat. Att man sedan kallar alla dessa invandrare för flyktingar är ju för att lura naiva personer att böja sig framåt och ta emot det som bjuds rektalt. Vilket väl inte minst dina inlägg tycks visa på.

Nej det gör man inte. Att låta någon bo i ett tält i närheten av en krigszon där sjukdomar härjar fritt och det finns dåligt med pengar och mat är inte effektiv hjälp i något annat än vissa drömmare sinne. Kravlös invandring? Så du menar att Sverige skulle ha en kravlös invandring? Kom igen nu... Är det därför mer än 50% får avslagen asylansökan? Sett till de som fått sin asylansökan godkänd så är kraven lika hårda (eller milda?) på dem som på vilken annan medborgare som helst.. Att du sedan kalla andra naiva när du själv verkar ha fallit för den propaganda som florerar på internet är ju komiskt. Varför man benämner dem som flyktingar är helt enkelt för att FN benämner dessa som det. Släpp sargen och kom med i matchen nu. Detta är dock off topic.

Skrivet av TheYardbird:

@videopac: Just den här grejen som du skriver har jag tänkt på en hel del. Att hjälpa flyktingar i deras närområde skulle vara bättre än att ta emot människor som flyr krig och orättvisa.
Har du någon källa på att till exempel Röda Korsets eller vilken organisation som helst gör en större insats för människorna i Aleppo eller något annat krigsdrabbat område gör en större skillnad för de människor som bara försöker att överleva än länder som tar emot dessa för att skydda dom från folkmord och liknande?

UNHCR säger faktiskt rakt emot Videopacs påstående. Det är samma UNHCR som har hand om många av de flyktingläger som finns i t.ex. Syrien.

http://www.svt.se/nyheter/val2014/unhcr-minska-inte-invandrin...

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Medlem

Jag tycker att det borde ordnas arrangerade fyrverkerier på bestämda platser som sköts av utbildat folk. Så är det ju med majbrasorna och det funkar alldeles utmärkt. Ingen jävel som kräver att få ha sin egen majbrasa. Tyckte att det var kul med fyrverkerier tidigare men nu har det gått överstyr. Inte bara att folk skjuter på andra utan man skjuter konstant under hela nyårsafton. Förut kunde man höra på fyrverkerierna när tolvslaget var nuförtiden är det en konstant bombmatta hela dagen. Tror ju fan att man bor i Aleppo.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Lian-li PC-011 Dynamic Corsair RM750x ROG STRIX X570-E GAMING 5950X NZXT Kraken Z73 32GB Corsair Dominator 3200MHz Gigabyte 6800XT Master Corsair MP600 1TB + Toshiba NVMe 512GB Vertex Pok3r MX Brown Acer Predator XB323UGX Logitech G502+ & Powerplay ...lagrar gör jag på Synology 920 32TB.

Permalänk
Skrivet av videopac:

Antar att du kanske inte ens betalar skatt själv... alltid kul att sitta och tycka att andra skall betala mer bara för att de har tagit ett större ansvar för sin utbildning och sina livsval. Då skall de bestraffas dubbelt; både med högre skatter och behöva bekosta rena idiotier.

Hjälper flyktingar gör man förstås mest effektivt i deras närområden och är det så att antalet är viktigt för dig så skall man lägga pengarna där. Att ha en helt kravlös invandring, däremot, måste betecknas som rent förståndshandikappat. Att man sedan kallar alla dessa invandrare för flyktingar är ju för att lura naiva personer att böja sig framåt och ta emot det som bjuds rektalt. Vilket väl inte minst dina inlägg tycks visa på.

En liten ökning av skatt gör stor skillnad medans man inte märker det i plånboken öht. Mer pengar till staten innebär att vi kan tillsammans hjälpa de allra mest utsatta och flyktingsinvandring lönar sig på långt sikt, men det tror jag redan att du vet. Nu var det ju så att vi diskuterade nyårsraketer och inte ifall de som kommer hit är flyktingar eller inte.

Permalänk
Medlem

@Tumnus: Men det är ju just det, det är inte bara 30 minuter per år. Fyrverkeriet börjar säljas precis efter, om inte t.o.m innan julafton. Smällarna pågår i veckor i vilket samhälle som helst med mer än 20 invånare.
Nu vet jag inte hur det är det du bor, men i de städer som faktiskt finns på kartan så finns det alltid människor som har kul med raketer och smäller cirka en vecka innan och cirka en vecka efter nyårsafton. Det är inget påhitt. Det är så det är.
Om du på nåt vänster fått för dig att det inte är så så är jag ganska avundsjuk då du på något magiskt sätt tror att samhället är fridfullt för alla cirka 364 dagar om året.