Angl3d Ti - Dual Custom Loop in be quiet! Dark Base Pro 900

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013

Angl3d Ti - Dual Custom Loop in be quiet! Dark Base Pro 900

Extra kul att få starta ett nytt projekt, så snart efter Project Zeuligan. Denna gång har jag äran att ha med mig en hel del sponsorer.

Projekt Angl3d Ti - Custom PC med dubbla loopar, pumpar, reservoirer och annat kul. Vertical GTX 1080Ti och sponsrat av ASUS ROG, EK Water Blocks, be quiet!, Teamgroup och Enermax. Ett stort tack till dem alla, som möjliggjort detta projekt.

Inspirationen startade redan när jag skapade Zeuligan, då jag ögonblickligen blev kär i designen av GTX 1080 Tis originalkylare. När ASUS lanserade sitt nya VR headset med den spännande hexagon-designen i svart, visste jag att jag var tvungen att skapa ett projekt inspirerat av dem båda. Jag ville också skapa ett projekt som var helt annorlunda från Zeuligan. Från det rena och strikta, nästan minimalistiska till svulstigt, tech med en stark tribut till akryl.

Specifikationer:
be quiet! Dark Base Pro 900
ASUS ROG MAXIMUS X FORMULA
Intel i7 7700K eller 8700K (juryn överlägger fortfarande på den)
ASUS GTX 1080Ti FE
4x 8GB T-Force Delta RGB RAM DDR4
be quiet! Straight Power 11 750w
8x Enermax T.B.RGB 120mm fläktar
Adresserbara LED strips.

Vattenkylning:
EK-FC GeForce GTX FE - Nickel Water Block
2x EK-XTOP Revo D5 PWM - Plexi
2x EK-RES X3 250 RGB
2x EK-CoolStream SE 360 (Slim Triple)
EK-Supremacy EVO - Nickel
EK-HDC Fitting 12mm G1/4 - Black
EK-HD PETG Tube 10/12mm 500mm

Starta som vanligt att planera i Fusion 360 med mängder av skisser och tester av mått. Med så många individuella delar som kommer behövas för att skapa designen, finns det inte utrymme för minsta fel. Detta är den färdiga konceptskissen av PSU shroud'en. Mina största farhågor är hur jag ska klara av att skapa de 118! individuella akryl-trianglarna med vinklade kanter i olika plan för hand. Vem gillar inte en utmaning?

Jag vill också låta inspirationen av den markerade fläkten från GTX 1080 Ti kortet bli en del av en custom front och top med en synlig och markerad fläkt. Min konceptskiss visar en urskärning i fronten i form av min logotype. Kan bli en sponsor logotype eller annars lösning väl i produktion. Vet bara att jag behöver luftflöde och en visuell exponering av minst en fläkt.

Det är nästan synd att plocka isär en sådan skönhet, men ibland behöver man göra sönder ett par ägg för att göra en omelett. Fördelen efter Projekt Zeuligan är att jag är väl bekant med kabinettet och kan göra det snabbt, så lika bra att sätta igång. Bara en sista blick på detta vackra kabinett.

Upp på operationsbordet, nu kör vi.

Den snygga insidan av ett be quiet! Dark Base Pro 900 utan fönstret på. Så skönt att allt är modulärt och kan tas isär med bara skruvar. Inget behov av stök med en Dremel i det här kabinettet. Älskar det.

De snygga borstade aluminiumpanelerna borttagna.

Jag slutar aldrig att förundras över hur vackert ett naket kabinett kan se ut. Kanske bara jag som är konstig. Vad känner du själv inför nakna kabinett?

Även med det generösa utrymmet i det stora be quiet! Dark Base Pro 900 kommer det bli en utmaning att få plats med alla dessa underbara komponenter. Det har länge varit en dröm för mig att få bli sponsrad av EK Water Blocks. Känns helt overkligt att det inte längre är en dröm.

Precis som med projekt Zeuligan så tänker jag använda den invända disk-stegen att fästa en invändig vägg. Dock är den mer än prydnad den här gången. Är tänkt att hålla de dubbla EK-RES X3 250 RGB reservoarerna.

220x450mm. Bredare och jag riskerar överlapp med moderkortet.

Lämnade lite utrymme överst och underst för lättare kabelhantering längre fram.

Inkluderade en av de svarta EK-CoolStream SE 360 (Slim Triple) radiatorerna för att säkerställa att jag tillräckligt utrymme mellan radiatorn och reservoarerna. Riktigt tajt, men precis tillräckligt med utrymme.

Det enda som ser bättre ut än en EK-XTOP Revo D5 PWM - Plexi är två Detta är den osleevade versionen då jag självklart ska sleeva mina egna baserat på valt färgtema. Sleeve blir även denna gång MDPC-X.

Ett sista mått för att säkerställa positionen av pumparna. Jag kommer behöva skapa mitt egna pumpfäste så att jag kan integrera dem i golvet och kommande PSU shroud.

Naken aluminum är sexigt. Denna är 4mm tjock och 60mm bred. Blir basen till pumpfästet som mäter 35x64mm mellan de 4 hålen.

Mäter upp mitten på de 20mm breda aluminiumskenorna som ska vara en del av pumpfästet. Enklare digitalt.

Det kan fortfarande förvåna mig hur mycket bra saker det går att skapa med Dremels borrstativ. Förvånansvärd presition med mycket tålamod. Den svagaste länken är som vanligt skaftet i Dremeln som flexar.

Sågar till de återstående delarna tillsammans med en bit akryl som topp-del. Behöver den extra höjden och då resten av golvet är akryl behöver jag något att fästa de 118 individuella delarna i runt pumpen.

Det här är min vision för pumpfästet. Tänker använda de nedre fläktfäst-hålen för att hålla det på plats. Behöver bara sätta ihop delarna på ett snyggt och hållbart sätt.

Det är något nästan sexigt över svarta försänkta hex-skruvar i naken aluminum. Mycket nöjd med den här lösningen.

4 hål, 4 försänkning, 4 skruvar och 1 starkt fäste för dubbla pumpar.

Positionerade de dubbla EKWB D5 Plexi top pumparna för att maximera utrymmet mellan dem, men samtidigt få den bästa placeringen på fästet. Behöver också räkna in utrymmet från radiatorn som var 190mm för att hamna centrerat under reservoarerna.

Tillbaka till Dremeln efter utmärkning och 8 hål senare så hade jag ett fäste.

Inte illa alls. Ser nästan ut som underredet till en liten leksaksbil

Adderade två stycken 5mm tjocka akrylbitar under fästet för att höja upp det ytterligare. Behöver den extra höjden för att matcha den lägst höjden på det kommande golvet.

Ett sista kontrollmått och det är dags att starta, vad som troligen kommer bli en nästan oändlig tid av sågande, slipande och fixerande av de små akryltrianglarna.

First cut is the deepest...

Efter några plågsamt långsamma och otillräckligt sneda försök att fila och slipa trianglarna till rätt storlek och vinkel hittade jag en grym lösning. Tog en gammal bandslip och vände den upp och ned - voila - ett slipbord. Det enda jag behöver tänka på nu är att akta mina fingertoppar.

Plötsligt känner jag att detta nästan omöjliga äventyr känns fullt möjligt. Hastigheten och kontrollen med bandslipen var så mycket bättre. Exaktheten är fortfarande ett problem och helt utlämnad till känsla och ögonmått, men gissar att jag hinner öva upp den under de 118 bitarna jag behöver skapa för endast PSU shroud'en.

Knivskarpa och raka kanter, Heureka. Jag sågade på.

Första två trianglarna fixerade till basplattan till pumparna. Båda i vinkel mot varandra och till plattan.

Det har varit en lång, men mycket produktiv dag. Så otroligt roligt att få starta ett nytt projekt. Denna gången känns det extra speciellt då jag har nya vänner som supporterar mig. Jag hoppas du gillar vad som är på gång. Följ gärna bygget om du är nyfiken på fortsättningen och jag uppskattar frågor och kommentarer såväl som dina tankar och feedback. Bara att slänga in dem så ska jag svara så snabbt jag kan över bruset från bandslipen som kommer hålla mig sällskap de närmaste veckorna.

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Människobyn
Registrerad
Dec 2007

Fan va kul att följa ännu ett av dina projekt
Blir det någon kul tvist med org. kylaren på grafikkorten tro?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av 900-Mange:

Fan va kul att följa ännu ett av dina projekt
Blir det någon kul tvist med org. kylaren på grafikkorten tro?

Tackar ödmjukast, riktigt kul att höra
Om idén håller så blir det större och mer framträdande, men förhoppningsvis tydlig koppling, men gillar vad du säger...

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013

Nästan läskig mängd arbete som kommer behövas endast för PSU shrouden med sina 118 individuella delar i akryl. Det är också en del av charmen för mig att skapa den här modden. Antal detaljer och delar som behöver skapas. Endas sättet att nå slutet är att börja...

Använder Acrifix 116 och har fixerat 2 trianglar på basplattan där pumparna ska stå. Varje kant behöver sin unika vinkel för att skapa det vinklade utseendet av PSU Shrouden. Blir en hel del filande så att säga....

För att säkerställa att det känns oregelbundet utan att kännas för stökigt, så mäter jag varje enskild triangel. Den här har en bas av 45mm

På den här bilden syns vinkeln på kanten tydligt. Efter att jag sågat till en triangle till önskad storlek och form, får jag slipa varje kant slät och rak innan jag går över kanterna och slipar dem vinklade. Sedan lägger jag ytterst lite Acrifix 116 på kanten som ska "limmas" och håller den på plats i ca 60 sec tills den fäster. Sedan får jag vänta 5-10min tills det satt sig och jag kan ta nästa del.

8 trianglar och ett par timmar senare och formen börjar så sakteliga visa sig. Då jag ska måla hela PSU Shrouden svart bryr jag mig inte om att jag får Acrifix 116 på delarna, vilket tydligt syns hehehehe. Det är faktiskt så att jag medvetet smetar på extra på baksidan för att säkerställa att alla kanter och hörn är täta och starka.

Sågade till en basplatta som ska sitta under radiatorn. Tog också mått för vart den ska sitta fast i basplattan till pumparna. 30mm till kanten.

MÅNGA timmar senare och 19 trianglar är sågade, slipade, vinklade och fastsatta. Det tar verkligen mycket tid att få till bra, men samtidigt känns det tillfredställande.

Börjat att fixera trianglar på väg mot framkanten av PSU shrouden. Behöver säkerställa att inte höjden på delarna slår i underkant av pump-topparna.

Jag vill skapa en vinklad platta framtill för att rymma alla underbara sponsorer.

9 ytterligare trianglar och en romb och jag har lyckats bygga ihop logotype-plattan med basplattan till pumparna. Behöver vänta lite längre för att det ska sätta sig. Blev kvällspaus.

Gillar verkligen kontrasten mellan de skarpa hårda kanterna från trianglarna med den mjuka släta EKWB plexi toppen. Det blev med nöd och näppe, men lyckades undvika att slå i underkanten av pumparna. Hela 5mm tillgodo, gulp.

Av någon anledning får nuvarande form mig att tänka på en katamaran. Glad över hur de olika vinklarna speglar ljuset. Kommer bli riktigt bra i högblank svart. Ser inte ut att vara mycket kvar, men är minst 15 bitar kvar bara för att fylla hålen. Har planerat att bygga PSU Shrouden i två delar för att underlätta montering och underhåll. Så kommer behöva klura ut någon form av snabbfäste / knäppfäste mellan delarna, men det blir först när båda delarna är klara. Det är MÅNGA timmar kvar tills dess.

Börjar redan se rätt bra ut och är likt den konceptskiss som jag skapat, men är nyfiken att höra vad du tycker så här långt. Droppa gärna en kommentar...

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan

Trädvy Permalänk
Proffsmobbare
fd. JaZid
Plats
Karlskrona
Registrerad
Dec 2007

Vad trevligt med ett nytt bygge, ser kanonbra ut redan! Grattis till den mycket välförtjänta supporten!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Laine:

Vad trevligt med ett nytt bygge, ser kanonbra ut redan! Grattis till den mycket välförtjänta supporten!

Tackar ödmjukast <3

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013

PSU Shroud Angl3d Ti custom PC mod, del 2

För att inte tråka ut er med oändligt antal bilder på trianglar, filar och akryl så satte jag ihop en kort film i skapandet av en triangel. Vid det här stadiet har jag lagt en bit över 70h sågande, filande, slipande och limmandes trianglar för att skapa PSU Shrouden för projekt Angl3d Ti.

Så här ser del ett av två ut för PSU Shrouden och är ca 80% klar.

Planen är att dela upp PSU Shrouden i två delar för att lättare kunna montera pumpar, dra kablar och en rad annat praktiskt. Jag har inte haft någon avsikt att skapa en kristallklar finish i akrylen då jag ska måla den. Därför har jag valt att addera extra Acrifix i alla skarvar undertill för att göra den så stark som möjligt.

Det börjar så sakteliga ta form. Den undre delen av PSU Shrouden som ska monteras under EKWB D5 Plexi pumparna är mer eller mindre klar. Jag vill arbeta med att kombinera den övre delen med den undre. Det gör också att jag måste skapa någon form av fäste / skarv mellan delarna när jag når dit.

Vill gärna höra vad du tycker så här långt...

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan