Angl3d Ti - Dual Custom Loop in be quiet! Dark Base Pro 900

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013

Angl3d Ti - Dual Custom Loop in be quiet! Dark Base Pro 900

Extra kul att få starta ett nytt projekt, så snart efter Project Zeuligan. Denna gång har jag äran att ha med mig en hel del sponsorer.

Projekt Angl3d Ti - Custom PC med dubbla loopar, pumpar, reservoirer och annat kul. Vertical GTX 1080Ti och sponsrat av ASUS ROG, EK Water Blocks, be quiet!, Teamgroup och Enermax. Ett stort tack till dem alla, som möjliggjort detta projekt.

Inspirationen startade redan när jag skapade Zeuligan, då jag ögonblickligen blev kär i designen av GTX 1080 Tis originalkylare. När ASUS lanserade sitt nya VR headset med den spännande hexagon-designen i svart, visste jag att jag var tvungen att skapa ett projekt inspirerat av dem båda. Jag ville också skapa ett projekt som var helt annorlunda från Zeuligan. Från det rena och strikta, nästan minimalistiska till svulstigt, tech med en stark tribut till akryl.

Specifikationer:
be quiet! Dark Base Pro 900
ASUS ROG MAXIMUS X FORMULA
Intel i7 7700K eller 8700K (juryn överlägger fortfarande på den)
ASUS GTX 1080Ti FE
4x 8GB T-Force Delta RGB RAM DDR4
be quiet! Straight Power 11 750w
8x Enermax T.B.RGB 120mm fläktar
Adresserbara LED strips.

Vattenkylning:
EK-FC GeForce GTX FE - Nickel Water Block
2x EK-XTOP Revo D5 PWM - Plexi
2x EK-RES X3 250 RGB
2x EK-CoolStream SE 360 (Slim Triple)
EK-Supremacy EVO - Nickel
EK-HDC Fitting 12mm G1/4 - Black
EK-HD PETG Tube 10/12mm 500mm

Starta som vanligt att planera i Fusion 360 med mängder av skisser och tester av mått. Med så många individuella delar som kommer behövas för att skapa designen, finns det inte utrymme för minsta fel. Detta är den färdiga konceptskissen av PSU shroud'en. Mina största farhågor är hur jag ska klara av att skapa de 118! individuella akryl-trianglarna med vinklade kanter i olika plan för hand. Vem gillar inte en utmaning?

Jag vill också låta inspirationen av den markerade fläkten från GTX 1080 Ti kortet bli en del av en custom front och top med en synlig och markerad fläkt. Min konceptskiss visar en urskärning i fronten i form av min logotype. Kan bli en sponsor logotype eller annars lösning väl i produktion. Vet bara att jag behöver luftflöde och en visuell exponering av minst en fläkt.

Det är nästan synd att plocka isär en sådan skönhet, men ibland behöver man göra sönder ett par ägg för att göra en omelett. Fördelen efter Projekt Zeuligan är att jag är väl bekant med kabinettet och kan göra det snabbt, så lika bra att sätta igång. Bara en sista blick på detta vackra kabinett.

Upp på operationsbordet, nu kör vi.

Den snygga insidan av ett be quiet! Dark Base Pro 900 utan fönstret på. Så skönt att allt är modulärt och kan tas isär med bara skruvar. Inget behov av stök med en Dremel i det här kabinettet. Älskar det.

De snygga borstade aluminiumpanelerna borttagna.

Jag slutar aldrig att förundras över hur vackert ett naket kabinett kan se ut. Kanske bara jag som är konstig. Vad känner du själv inför nakna kabinett?

Även med det generösa utrymmet i det stora be quiet! Dark Base Pro 900 kommer det bli en utmaning att få plats med alla dessa underbara komponenter. Det har länge varit en dröm för mig att få bli sponsrad av EK Water Blocks. Känns helt overkligt att det inte längre är en dröm.

Precis som med projekt Zeuligan så tänker jag använda den invända disk-stegen att fästa en invändig vägg. Dock är den mer än prydnad den här gången. Är tänkt att hålla de dubbla EK-RES X3 250 RGB reservoarerna.

220x450mm. Bredare och jag riskerar överlapp med moderkortet.

Lämnade lite utrymme överst och underst för lättare kabelhantering längre fram.

Inkluderade en av de svarta EK-CoolStream SE 360 (Slim Triple) radiatorerna för att säkerställa att jag tillräckligt utrymme mellan radiatorn och reservoarerna. Riktigt tajt, men precis tillräckligt med utrymme.

Det enda som ser bättre ut än en EK-XTOP Revo D5 PWM - Plexi är två Detta är den osleevade versionen då jag självklart ska sleeva mina egna baserat på valt färgtema. Sleeve blir även denna gång MDPC-X.

Ett sista mått för att säkerställa positionen av pumparna. Jag kommer behöva skapa mitt egna pumpfäste så att jag kan integrera dem i golvet och kommande PSU shroud.

Naken aluminum är sexigt. Denna är 4mm tjock och 60mm bred. Blir basen till pumpfästet som mäter 35x64mm mellan de 4 hålen.

Mäter upp mitten på de 20mm breda aluminiumskenorna som ska vara en del av pumpfästet. Enklare digitalt.

Det kan fortfarande förvåna mig hur mycket bra saker det går att skapa med Dremels borrstativ. Förvånansvärd presition med mycket tålamod. Den svagaste länken är som vanligt skaftet i Dremeln som flexar.

Sågar till de återstående delarna tillsammans med en bit akryl som topp-del. Behöver den extra höjden och då resten av golvet är akryl behöver jag något att fästa de 118 individuella delarna i runt pumpen.

Det här är min vision för pumpfästet. Tänker använda de nedre fläktfäst-hålen för att hålla det på plats. Behöver bara sätta ihop delarna på ett snyggt och hållbart sätt.

Det är något nästan sexigt över svarta försänkta hex-skruvar i naken aluminum. Mycket nöjd med den här lösningen.

4 hål, 4 försänkning, 4 skruvar och 1 starkt fäste för dubbla pumpar.

Positionerade de dubbla EKWB D5 Plexi top pumparna för att maximera utrymmet mellan dem, men samtidigt få den bästa placeringen på fästet. Behöver också räkna in utrymmet från radiatorn som var 190mm för att hamna centrerat under reservoarerna.

Tillbaka till Dremeln efter utmärkning och 8 hål senare så hade jag ett fäste.

Inte illa alls. Ser nästan ut som underredet till en liten leksaksbil

Adderade två stycken 5mm tjocka akrylbitar under fästet för att höja upp det ytterligare. Behöver den extra höjden för att matcha den lägst höjden på det kommande golvet.

Ett sista kontrollmått och det är dags att starta, vad som troligen kommer bli en nästan oändlig tid av sågande, slipande och fixerande av de små akryltrianglarna.

First cut is the deepest...

Efter några plågsamt långsamma och otillräckligt sneda försök att fila och slipa trianglarna till rätt storlek och vinkel hittade jag en grym lösning. Tog en gammal bandslip och vände den upp och ned - voila - ett slipbord. Det enda jag behöver tänka på nu är att akta mina fingertoppar.

Plötsligt känner jag att detta nästan omöjliga äventyr känns fullt möjligt. Hastigheten och kontrollen med bandslipen var så mycket bättre. Exaktheten är fortfarande ett problem och helt utlämnad till känsla och ögonmått, men gissar att jag hinner öva upp den under de 118 bitarna jag behöver skapa för endast PSU shroud'en.

Knivskarpa och raka kanter, Heureka. Jag sågade på.

Första två trianglarna fixerade till basplattan till pumparna. Båda i vinkel mot varandra och till plattan.

Det har varit en lång, men mycket produktiv dag. Så otroligt roligt att få starta ett nytt projekt. Denna gången känns det extra speciellt då jag har nya vänner som supporterar mig. Jag hoppas du gillar vad som är på gång. Följ gärna bygget om du är nyfiken på fortsättningen och jag uppskattar frågor och kommentarer såväl som dina tankar och feedback. Bara att slänga in dem så ska jag svara så snabbt jag kan över bruset från bandslipen som kommer hålla mig sällskap de närmaste veckorna.

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Människobyn
Registrerad
Dec 2007

Fan va kul att följa ännu ett av dina projekt
Blir det någon kul tvist med org. kylaren på grafikkorten tro?

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av 900-Mange:

Fan va kul att följa ännu ett av dina projekt
Blir det någon kul tvist med org. kylaren på grafikkorten tro?

Tackar ödmjukast, riktigt kul att höra
Om idén håller så blir det större och mer framträdande, men förhoppningsvis tydlig koppling, men gillar vad du säger...

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013

Nästan läskig mängd arbete som kommer behövas endast för PSU shrouden med sina 118 individuella delar i akryl. Det är också en del av charmen för mig att skapa den här modden. Antal detaljer och delar som behöver skapas. Endas sättet att nå slutet är att börja...

Använder Acrifix 116 och har fixerat 2 trianglar på basplattan där pumparna ska stå. Varje kant behöver sin unika vinkel för att skapa det vinklade utseendet av PSU Shrouden. Blir en hel del filande så att säga....

För att säkerställa att det känns oregelbundet utan att kännas för stökigt, så mäter jag varje enskild triangel. Den här har en bas av 45mm

På den här bilden syns vinkeln på kanten tydligt. Efter att jag sågat till en triangle till önskad storlek och form, får jag slipa varje kant slät och rak innan jag går över kanterna och slipar dem vinklade. Sedan lägger jag ytterst lite Acrifix 116 på kanten som ska "limmas" och håller den på plats i ca 60 sec tills den fäster. Sedan får jag vänta 5-10min tills det satt sig och jag kan ta nästa del.

8 trianglar och ett par timmar senare och formen börjar så sakteliga visa sig. Då jag ska måla hela PSU Shrouden svart bryr jag mig inte om att jag får Acrifix 116 på delarna, vilket tydligt syns hehehehe. Det är faktiskt så att jag medvetet smetar på extra på baksidan för att säkerställa att alla kanter och hörn är täta och starka.

Sågade till en basplatta som ska sitta under radiatorn. Tog också mått för vart den ska sitta fast i basplattan till pumparna. 30mm till kanten.

MÅNGA timmar senare och 19 trianglar är sågade, slipade, vinklade och fastsatta. Det tar verkligen mycket tid att få till bra, men samtidigt känns det tillfredställande.

Börjat att fixera trianglar på väg mot framkanten av PSU shrouden. Behöver säkerställa att inte höjden på delarna slår i underkant av pump-topparna.

Jag vill skapa en vinklad platta framtill för att rymma alla underbara sponsorer.

9 ytterligare trianglar och en romb och jag har lyckats bygga ihop logotype-plattan med basplattan till pumparna. Behöver vänta lite längre för att det ska sätta sig. Blev kvällspaus.

Gillar verkligen kontrasten mellan de skarpa hårda kanterna från trianglarna med den mjuka släta EKWB plexi toppen. Det blev med nöd och näppe, men lyckades undvika att slå i underkanten av pumparna. Hela 5mm tillgodo, gulp.

Av någon anledning får nuvarande form mig att tänka på en katamaran. Glad över hur de olika vinklarna speglar ljuset. Kommer bli riktigt bra i högblank svart. Ser inte ut att vara mycket kvar, men är minst 15 bitar kvar bara för att fylla hålen. Har planerat att bygga PSU Shrouden i två delar för att underlätta montering och underhåll. Så kommer behöva klura ut någon form av snabbfäste / knäppfäste mellan delarna, men det blir först när båda delarna är klara. Det är MÅNGA timmar kvar tills dess.

Börjar redan se rätt bra ut och är likt den konceptskiss som jag skapat, men är nyfiken att höra vad du tycker så här långt. Droppa gärna en kommentar...

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan

Trädvy Permalänk
Proffsmobbare
fd. JaZid
Plats
Karlskrona
Registrerad
Dec 2007

Vad trevligt med ett nytt bygge, ser kanonbra ut redan! Grattis till den mycket välförtjänta supporten!

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Laine:

Vad trevligt med ett nytt bygge, ser kanonbra ut redan! Grattis till den mycket välförtjänta supporten!

Tackar ödmjukast <3

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013

PSU Shroud Angl3d Ti custom PC mod, del 2

För att inte tråka ut er med oändligt antal bilder på trianglar, filar och akryl så satte jag ihop en kort film i skapandet av en triangel. Vid det här stadiet har jag lagt en bit över 70h sågande, filande, slipande och limmandes trianglar för att skapa PSU Shrouden för projekt Angl3d Ti.

Så här ser del ett av två ut för PSU Shrouden och är ca 80% klar.

Planen är att dela upp PSU Shrouden i två delar för att lättare kunna montera pumpar, dra kablar och en rad annat praktiskt. Jag har inte haft någon avsikt att skapa en kristallklar finish i akrylen då jag ska måla den. Därför har jag valt att addera extra Acrifix i alla skarvar undertill för att göra den så stark som möjligt.

Det börjar så sakteliga ta form. Den undre delen av PSU Shrouden som ska monteras under EKWB D5 Plexi pumparna är mer eller mindre klar. Jag vill arbeta med att kombinera den övre delen med den undre. Det gör också att jag måste skapa någon form av fäste / skarv mellan delarna när jag når dit.

Vill gärna höra vad du tycker så här långt...

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2006

Alltså, du så fräckt!!
Jag älskar din oräddhet i att gå in för detta pill!
För att svara på dina frågor: Ja, nakna chassin är sjukt sexiga, och likaså blev de svarta skruvarna i alu-plattan!

Bra fotat! Det är ju en konst i sig!

Varför valde du att göra basplattan till radiatorn i plexi istället för alu?

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Joco:

Alltså, du så fräckt!!
Jag älskar din oräddhet i att gå in för detta pill!
För att svara på dina frågor: Ja, nakna chassin är sjukt sexiga, och likaså blev de svarta skruvarna i alu-plattan!

Bra fotat! Det är ju en konst i sig!

Varför valde du att göra basplattan till radiatorn i plexi istället för alu?

Tack så mycket

Handlar mest om tillgänglighet och pris. Plexi är billigt och lätt att åka handla. Sedan har jag inte bestämt mig om jag ska göra basplattan Angl3d också, vilket i så fall kräver Plexi.

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2017

Denna måste ju bara följas! Ser ut att kunna bli rejält fett

ASUS Maximus X Hero z370 | Intel I7 8086k | | Custom Loop vattenkylning | ASUS GTX 1080 Turbo Vattenkylt | 16GB GSkill tridentZ RGB @ 3200mhz| Samsung EVO 850 250GB SSD | Corsair RM750x PSU |

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Jejk0b:

Denna måste ju bara följas! Ser ut att kunna bli rejält fett

Grymt kul att höra och uppskattas rejält. Tack för visad uppskattning och förtroende <3

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013

Efter en bra bit över 100 timmar med handfil och totalt fokus på akryl är grundformen av PSU Shrouden för Angl3d Ti klar. Lyckades med att skapa två stora delar utan synlig skarv.

En av de sista vinklarna av PSU Shrouden. Alla 3 sidor vinklade åt olika håll, skapade med en handfil. Jag äskar att jobba med akryl. Ett vackert och samtidigt formbart material.

Så här bestämde jag mig för att lösa problemet med fogen och fästet mellan shroudens två delar. En liten kant i vinkel, med exakt position, för att knäppa runt nederkanten på del två. Utmaningen var den exakta passformen som krävdes för att golvet ska snäppa fast, men fungerade över förväntan.

Så här blev det, de två olika delarna klara. Jag är lika lycklig som mina fingrar värker (kan fortfarande inte greppa något med vänster tumme). De vita skarvarna är vart jag har filat och sammanfogat de individuella delarna. Då jag ska måla båda delarna högglans-svart har jag inte brytt mig om att hålla akrylen kristallklar och kladdfri. Bara slöseri med tid. Snarare så har jag gjort tvärt om och adderat Acrifix 116 på baksidan i alla skarvar i flera omgångar för att maximera hållfastheten.

Båda delarna monterade i be quiet! Dark Base Pro 900 chassit. Passformen är så tajt att de snäpper på plats utan några skruvar.

Planerar att addera en skruv i det stora rektangulära området (nedre vänstra hörnet) och skruva fast shrouden i fästet för PSUn.

De olika vinklarna på trianglarna reflekterar ljuset på ett vackert och lekfullt sätt. Kommer bli ännu tydligare i högglans-svart.

En full time laps film på hela shrouden kommer publiceras så fort den är editerad. Har 228gb av film, så känns som jag har samma mängd jobb att editera som jag har haft att skapa shrouden, hehehehe.

Nesta steg är att slipa ner ytan på alla trinaglar och säkerställa att alla kanter är skarpa och perfekta. Räknar med att det kommer ta 10-20 timmar minst. Efter det är shrouden redå för 2 lager primer, 3 lager högglans-svart och sist 2 lager blank lack.

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2017

update?

ASUS Maximus X Hero z370 | Intel I7 8086k | | Custom Loop vattenkylning | ASUS GTX 1080 Turbo Vattenkylt | 16GB GSkill tridentZ RGB @ 3200mhz| Samsung EVO 850 250GB SSD | Corsair RM750x PSU |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tanzcentrum, Stuttgart
Registrerad
Feb 2007

Helt galet bra. Maximal respekt.

Das Haus, det bästa inom House.

| ASRock X370 Gaming Pro Fatal1ty | Ryzen 1700@4Ghz | 32GB DDR4 3200 CL14 | MSI 1080ti Gaming X | Samsung 960 Pro 1tb M.2 SSD | Dell UP3017 2560x1600 |

Trädvy Permalänk
zoyadog 🥐
SweClockers
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2012

Detta projekt är bara såå spännande! Älskar det där shroudet. Ser nästan ballare ut i genomskinlig akryl

“Do you feel it? Do you feel the power of the dark side? The only real power! The only thing worth living for!”

-Darth Bane

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Sep 2010

Hur har jag missat detta? *grabs popcorn o läser igenom allt*

LOQUE Preorder | 8700k | Z370I | 2x8GB Corsair | 1080TI

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
♫♪♫ I ditt hjärta ♪♫♪♫♪
Registrerad
Maj 2017

Fräckt projekt.

i7-4770K. Dark Pro Rock 4.
GTX1070. Accelero Twin Turbo.
24GB RAM. 2400MHZ.
1TB SSD. Samsung 860.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2012

Jag blev kallsvettig bara av att läsa raden med att såga och fila 118 trianglar i olika storlekar. Måste följas

Cooler Master ATCS840 | Cooler Master Silent Pro Gold 1200 | ASUSTeK Z9PE-D8 WS | 2x Xeon E5-2670 | 32 Gb DDR3 | Kingston HyperX Predator 480 Gb HHHL | Asus Hyper M.2 X4 Mini+OCZ RD400 256 Gb | Intel Ethernet Server Adapter I210-T1
BOINC : asteroids@home | einstein@home | enigma@home | milkyway@home | seti@home | TheSkyNet POGS | universe@home

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2011

Jädrans bananskurkar! det där kräver en hel båt med tålamod
Snyggt och vågat! följer lätt detta bygge
Hur ter sig plexi med värme? tänkte om man kan sammanfoga med typ lödkolv eller liknande?
(själv aldrig arbetat med plexi) borde ju kunna utöka möjligheterna det med

Friskt kopplat, Hälften brunnet

ASUS STRIX 980 GTX | Asus P8Z68 Deluxe-Gen 3 | Intel Core i7 3770K | 32 GB Crucial Ballistix DDR3 1600MHz CL9 (4 x 8GB) | Noctua NH-D15 | samsung 850 Pro SSD 120gb | Fractal Define R5 | Seasonic Force 80+ Gold 750W | Logitech G910 Orion Spark | Steelseries Rival 710 |

Trädvy Permalänk
Moderator
Geeks Gaming
Plats
Lund
Registrerad
Dec 2008

Kan nog bli riktigt läckert det här. Väldigt imponerad av ditt tålamod att pilla med alla separata små trialngar, snacka om dedikation!

Spela med Geeks Gaming!

"Why is there silverware in the pancake drawer?"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2009

Detta är något av det lilla extra så denna resa du tar dig igenom följer jag gärna med på!

heja, Heja, HEJA!

- Dator, Mus, Tangentbord och skärm.

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013

Tack @anon38900 för uppmärksamheten <3 /bug /bock /kram

Skrivet av Jejk0b:

Uppdatering är på gång, fick ta en kort paus och göra klart Redrock som står klar idag faktiskt, sitter och riggar fotosession i detta nu...
Sedan blir det 200% full fart på Angl3d igen...

Skrivet av kokkojambo:

Helt galet bra. Maximal respekt.

Tackar ödmjukast.

Skrivet av Frida:

Detta projekt är bara såå spännande! Älskar det där shroudet. Ser nästan ballare ut i genomskinlig akryl

Tack så mycket Frida. Jag kände nästan samma själv, men skulle behövt icke-svensk-godkänd akrylfix för att göra detta genomskinligt. Med inslagen väg och Acrifix 116 så får det bli svart

Skrivet av andra94:

Hur har jag missat detta? *grabs popcorn o läser igenom allt*

Tack Popcorn är grymt. Hojta om det är något du undrar extra över...

Skrivet av VadSaDu:

Fräckt projekt.

Tack så mycket. Blev kär i Akryl när jag gjorde Zeuligan, så ville gå all-in...

Skrivet av Techs:

Jag blev kallsvettig bara av att läsa raden med att såga och fila 118 trianglar i olika storlekar. Måste följas

hehehe, tack. Ska jag erkänna så var ju tanken att använda bandsplipen (är med i de första posterna) att slipa ner dem, men då den bokstavligt talat brann upp efter ca 10 trianglar, så blev det för hand. Något min tumme fortfarande lider av (varje morgon jag vaknar kan jag inte räta ut den), men vad gör man inte för konsten

Skrivet av Farthinder:

Jädrans bananskurkar! det där kräver en hel båt med tålamod
Snyggt och vågat! följer lätt detta bygge
Hur ter sig plexi med värme? tänkte om man kan sammanfoga med typ lödkolv eller liknande?
(själv aldrig arbetat med plexi) borde ju kunna utöka möjligheterna det med

Tack så mycket, hoppas jag kan hålla ditt intresse uppe
Det finns flera sätt att sammanfoga Acryl, men vanligast är med en form av bond-vätska. Helst vill man köpa den sorten som inte går att hitta i Sverige (används i alla YouTube du kan se), men om du inte ska göra hel-klara bitar, fungerar Acrifix 116 bra. Sedan finns en Acryfic variant som är mer lättflytande, men som du måste härda med UV ljus.
Rekommenderar dig att testa, kanonlätt. Man smetar lite Acrifix precis som lim, men skillnaden är att det smälter och sammanfogar akrylen, istället för att limma. Blir strukturellt som 1 bit (därför man kan göra ex. egna tankar etc).
PMa eller posta här om du behöver hjälp...

Skrivet av vargeEEEEn:

Kan nog bli riktigt läckert det här. Väldigt imponerad av ditt tålamod att pilla med alla separata små trialngar, snacka om dedikation!

Tack

Skrivet av Stefan_ah:

Detta är något av det lilla extra så denna resa du tar dig igenom följer jag gärna med på!

heja, Heja, HEJA!

Tack så jätte mycket. Ska göra mitt bästa för att göra resan så underhållande som möjligt.

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Dec 2011

Riktigt snyggt jag ska själv bygga en botten del i samma chassi fick precis hem mitt dark base 900 pro skulle jag kunna få fråga om måtten.

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av RogCore:

Riktigt snyggt jag ska själv bygga en botten del i samma chassi fick precis hem mitt dark base 900 pro skulle jag kunna få fråga om måtten.

Självklart. PMa mig så kan vi ta det där. Beror lite hur du vill göra med stegen etc
Djupet har lite att göra med höjden också (MB plåten högt eller lågt) och om du vill sätta PSUn fram eller bak i botten. Små variationer, men påverkar...

Jag gillar också att sticka ner front delen i botten och det adderar ytterligare några mm

Och grattis till ett grymt bra case. Har 2 och älskar båda...

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015

Gillar det jag ser. sjukt fint

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jan 2017

Så sjukt nice! Har längtat efter ett sådant här projekt! Riktigt spännande att få se slutresultatet, ser riktigt lovande ut! Kul att du blivit sponsrad av EK!

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Hampeuss:

Gillar det jag ser. sjukt fint

Tack så mycket. Låååångt kvar då jag ska göra hela utsidan i plexi också (ja trianglar hehehehe)

Skrivet av LiveLimbo:

Så sjukt nice! Har längtat efter ett sådant här projekt! Riktigt spännande att få se slutresultatet, ser riktigt lovande ut! Kul att du blivit sponsrad av EK!

Tackar ödmjukast och ja, riktigt roligt. ASUS ROG och EK var ett sådant mål när jag började modda förra året - en gång ska jag få dem som sponsor, sedan hände det bara. Köpte 4 triss, men turen var förbrukad

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Over the rainbow
Registrerad
Sep 2006

Läckert! Detta måste ju följas!!

Vänligen Besvara också de SISTA inläggen i trådarna inte bara de första! (Det första inlägget kan mycket väl ha hunnit bli inaktuellt.)

Det är farligt att leva, dödligheten lär vara 100%

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Människobyn
Registrerad
Dec 2007
Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013

OJ! men äntligen tillbaka till modding. Fick tid att gå igenom mina ca 100gb av film från de 100h det tog att göra klart PSU Shrouden och lyckades komprimera till 24hmin.

Så skönt att vara tillbaka och hoppas ni gillar uppdateringen...mer kommer snart...

Älskar modding, PC gaming och det händer ibland att jag skär mig i fingrarna.
Webbplats: https://zeuligan.com
----------------------------------------------------
https://youtube.com/zeuligan | https://twitter.com/zeuligan | https://facebook.com/zeuligan | https://twitch.tv/zeuligan | https://instagram.com/zeuligan