Dåligt intryck av Budbee "leverans"

Permalänk

Budbee borde lägga ner sin verksamhet.

Jag väntar på en leverans från Inet som skickades strax innan jul. Hade planerat in att det skulle anlända den 4 januari när jag flyttade in i nya lägenheten, men grafikkortet kom tidigare och paketet skickades iväg.

Budbee meddelar mig runt den 26 december att det snart sker en leverans. Jag kunde dock inte ändra eller välja datum då utan i sms:et stod det att när det väl skulle levereras kunde jag byta datum. Hux flux får jag ett nytt sms att i dag den 28 december kommer Budbee med paketet. Det gick dock inte ändra dag. Skickade mejl till Budbee som förstod och ändrade leverans till 4 januari mellan 17-22 på kvällen.

På morgonen den 4 januari får jag ett nytt sms där det står att leveransen är på väg. Klockan 17.15 kommer ett nytt sms där det står att det inte sker någon leverans pga att paketet har blivit felsorterat. Seriöst? Får man ljuga folk rakt upp i ansiktet? Ifall de nu ska göra det - gör det snyggt men de har haft paketet från den 26 december typ och då är det fan inte en felsortering.

De skulle höra av sig med ny tid stod det. Jag kontaktade dem via chatten(?!) och frågade vad de sysslade med och att de kan sluta ljuga. Skriv hellre att det är för mycket att göra! Bad dem även lägga ner sin verksamhet och att de borde se till att någon annan levererar det till mig istället.

Dagarna gick och jag hörde inget. Inga sms och inget svar i chatten.

I torsdags/fredags kom det så en uppdatering när man spårar paketet. Där står det att det returneras till Inet. Men för helvete! Vad sysslar klåparna med!

Hoppas det där jävla paketet är helt och att sakerna fungerar. Inet skulle skicka ut det på nytt, nu med PostNord för hemleverans.

Vi får se när och om det här paketet kommer fram. Enda positiva i kråksången är väl att det ändå inte blir någon "gaming" innan 1 februari då jag sitter i en tillfällig lägenhet och väntar på att min nya ska bli klar efter vattenläckan!

Men Budbee borde ägna sig åt något annat då det tydligen är ett vanligt förfarande med "felsorteringar" hos dem!

Permalänk
Medlem
Skrivet av AmaerildeRimfrost:

Budbee borde lägga ner sin verksamhet.

Hade en nästan identisk upplevelse med UPS före jul. Har tidigare haft problem med DHL, Schenker etc...
I ärlighetens namn så börjar jag tro att vi kan se oss om i stjärnorna efter en 100% fungerande speditionsfirma.

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk

Hade själv problem med de bara förra veckan, tydlgen blev paketet skickat tillbaka till inet och ja blev återbetald. Dåliga var att varken budbee eller inet gav mig någon information, fick kontakta båda själv. Stod på inet sida att paketet var outhämtat, hur då undrar jag? Det ska ju leveras till dörren... Dessutom stod de i budbees system att paketet inte ankommit till budbee ännu. Vet ej vem som gör fel här, jävla irriterande iaf. Dessutom drog inet en avgift för frakten (150kr). Fick visserligen tillbaka detta efter ett 15min samtal.. fick göra en order igen och de skicka me posten istället nu. Jag precis som många andra har bara haft bra erfarenheter av både tjänsterna innan.
Men är besviken på båda efter denna upplevelse:
otrolig lång vänte tid på leverans ca 13 dagar kanske 7 arbetsdagar, ligga ute med mkt pengar, behöva upplysa om att de ens fanns ett problem (inklusive de långa samtalet). Dessutom köptes varan på mellandagsrean med annat pris, då fick ja först köpa me detta pris få återbetalt - kostnad för frakt. Sedan köpa för fullpris få återbetalt för mellan skillnaden inklusive frakt avgift.
Allt detta ska bokföras i mitt företag.
Poängen är detta va allt annat än smidigt och skaoa massa merjobb för mig.
Ingen kompensation whatsoever från inet, förklarade även tydligt att ja behöver varan snarast, då kunde man åtminstone leverera me expressfrakt kan man tycka men nej nej.
I budbees system står de att de fortfarande väntar på paket från inet.. 🤔

Permalänk
Medlem

Har enbart haft en leverans med dom, och då fungerade det felfritt. Följde chaufförens rutt via appen och den stämde på nån minuts diff.

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem

Lite offtopic - ändå spännande när PostMord anses som ett säkert kort i jämförelse

Visa signatur

Citera mig för svar.
Arch Linux

Permalänk
Skrivet av Dimman:

Lite offtopic - ändå spännande när PostMord anses som ett säkert kort i jämförelse

Äh. Postnord strular också. Jag väntar på en räkning på moms och avgift för ett paket som postades utanför EU. Momsen betalades i tisdags i förra veckan, men inte har det kommit någon räkning ännu. Jag fick inget SMS, så jag antar att räkningen skickades i pappersform. Paketet kom till mitt postombud i lördags och har hämtats ut och någon gång ska det enligt spårningen dyka en avi med uppmaning att gå till postombudet och hämta ut paketet. Varför ska brev ta så lång tid att leverera?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kommenterande 2:

Äh. Postnord strular också. Jag väntar på en räkning på moms och avgift för ett paket som postades utanför EU. Momsen betalades i tisdags i förra veckan, men inte har det kommit någon räkning ännu. Jag fick inget SMS, så jag antar att räkningen skickades i pappersform. Paketet kom till mitt postombud i lördags och har hämtats ut och någon gång ska det enligt spårningen dyka en avi med uppmaning att gå till postombudet och hämta ut paketet. Varför ska brev ta så lång tid att leverera?

För att budbee fått i uppdrag att leverera din avi? 🤪

Permalänk

Jahopp! Nu har Budbee slarvat bort mitt paket dessutom. Ett RTX 3070 bl a! De är fan korpar på det där företaget alltså. Så nu ska det snackas en massa med Inet för att se hur de kan lösa detta. Allt var beställt till extra bra pris dessutom under julen. Så Inet kommer få ta smällen till sist. Tråkigt men jag hoppas verkligen att Inet slutar med leveranser via Budbee framöver.

Budbee - lögnare, korpar och allmänt patrask!

Först stämmer inte informationen. Sen så skyller de på att det felsorterats. Sen tyst. Sen ska det levereras tillbaka till Inet. Nu när Inet undrade vad de sysslade med så kan de inte hitta paketen (ja, två stycken). Vem fan tror på att två paket bara "försvinner"? Någon som fått dålig lön på Budbee tyckte han var värd lite datordelar gissar jag på.

Strul strul strul strul. %/&//(¤/%¤(&%/&/(=)

Permalänk

Vi har haft en enorm mängd hemleveranser det senaste året, med start i våras när vi blev hemmasittandes pga Corona men framför allt senhöst-vinter har det gått typ skyttetrafik hit med allt från mat och julklappar till byggmaterial. Vi måste ha använt oss av de flesta av leverantörer som finns på marknaden (nåja, men känns som det).
Budbee är enligt vår erfarenhet den som har fungerat bäst. Vi har t.o.m. haft tillfällen då vi valt att betala för leverans med Budbee istället för gratis leverans med Best. Det finns givetvis enskilda förare hos Budbee, som hos alla andra, som kanske drar ner betyget lite t.ex. genom att ställa en låda utanför dörren så att det är svårt att öppna - det har hänt med flera olika leverantörer.

En gång har vi haft "problem" med Budbee då en leverans aldrig kom - men efter lite konversationer med Budbee och företaget vi beställde från visade sig att företaget inte hade hunnit lämna ut paketet till Budbee, trots att vi fått den vanliga meddelanden om att leverans var bokad osv osv. Så Budbee var i vårt fall inte orsaken (sen tog det förvisso längre tid än vanligt att leverera paketet, men det var från västkusten innan jul så var väntat).
Slog mig att det är många som klagar på leverans från Inet, jag har själv inte haft några problem med leveranserna från just Inet, men om det nu är så många som har problem från just Inet så kanske skulden inte enbart ligger på Budbee.

Sämst erfarenhet har vi nog haft med Best. Vi har ett återkommande problem att de, oavsett leverantör, lämnar leveransen hos en granne. Best levererar fel fler gånger än de levererar rätt, känns det som, trots att vi försöker förtydliga (jämfört med Budbee som nästan alltid levererar rätt). Värst var det en gång då Best skulle leverera två kollin, vi fick meddelande om att de var levererade och att vi hade signerat leveransen (det var innan sommaren innan alla hade uppdaterat sina rutiner, de fick då inte lämna varorna utan att mottagaren signerade). Bara det att ett kolli, med en datorskärm, saknades. Vilket inte var så kul iom att enl deras information hade vi signerat att vi tagit emot båda kartongerna. Tog ett bra tag innan det gick att få tag på någon hos Best, men löste sig till slut iallafall.

Postnord fungerar ok, men har blivit irriterad då vi vid tillfälle har betalat för hemleverans pga Corona men så har de ändå levererat paketet till utlämningsställe med hänvisning att vi inte var hemma när de försökte leverera. Vi var ju givetvis hemma då de skulle ha levererat, men Postnords svar var att de hade uppfyllt sitt uppdrag och deras förslag var att vi skulle betala (igen) för att få paketet levererat hem från utlämningsstället.
En fördel med Postnord är att om det är mindre paket så lägger de paketet i brevlådan, även om man man inte beställt hemleverans.

Permalänk
Medlem

Jag valde Budbee Box. Det kunde lika bra blivit Instabox men jag tänkte det kanske är bra stödja en uppstickare, gjort det innan och det fungerade bra så tänkte varför inte använda de nu igen också. Nu är mitt paket på väg från Inet och det står "Vi informerar om din estimerade leveranstid när dina varor har ankommit till Malmö" på Budbees hemsida. Mina varor ska inte alls till Malmö. Det står rätt stad och ombud längre ner så det kanske bara står fel för alla.

Permalänk
Medlem
Skrivet av TKD_1337:

Jag valde Budbee Box. Det kunde lika bra blivit Instabox men jag tänkte det kanske är bra stödja en uppstickare, gjort det innan och det fungerade bra så tänkte varför inte använda de nu igen också. Nu är mitt paket på väg från Inet och det står "Vi informerar om din estimerade leveranstid när dina varor har ankommit till Malmö" på Budbees hemsida. Mina varor ska inte alls till Malmö. Det står rätt stad och ombud längre ner så det kanske bara står fel för alla.

Det är mycket möjligt att ditt paket ska mellanlanda i Malmö även om du inte bor där. Ibland har saker skickats till Stockholm från Göteborg fast jag bor runt 11 mil från Göteborg när jag fatt paket från inet.se. Det beror på att det går ingen tur från Göteborg där jag bor utan den utgår ifrån Stockholm istället. Inte budbee men liknande företag.

Permalänk
Medlem

De har då ingen vidare lön https://transportnytt.se/nyheter/sa-fungerar-budbees-lonesatt.... 40 stopp på 5h inkl lastning förmodar jag för rookieförare...

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Medlem
Skrivet av ToddTheOdd:

Det är mycket möjligt att ditt paket ska mellanlanda i Malmö även om du inte bor där. Ibland har saker skickats till Stockholm från Göteborg fast jag bor runt 11 mil från Göteborg när jag fatt paket från inet.se. Det beror på att det går ingen tur från Göteborg där jag bor utan den utgår ifrån Stockholm istället. Inte budbee men liknande företag.

Ok, de nämner att paket kan mellanlanda på sin hemsida, men så länge det kommer till mig och vid rätt tid är jag nöjd.

Permalänk
Medlem
Skrivet av oqvist:

De har då ingen vidare lön https://transportnytt.se/nyheter/sa-fungerar-budbees-lonesatt.... 40 stopp på 5h inkl lastning förmodar jag för rookieförare...

Det är väl inte konstigt med en nyexaminerad kapitalist ut från Handels som grundare och VD av Budbee. Tänket med låga löner baserade på prestationsbonusar för att nå en rimlig nivå utan facklig etablering, låna sig till succé eller konkurs där enorma förluster årligen viftas bort med "tillväxt!".

AMF gick in med 525 miljoner nyligen. Budbee har en omsättning på 155 miljoner och förlust på 66 miljoner enligt Breakit.
https://www.breakit.se/artikel/27588/budbee-plockar-in-525-mi...

Trots all media-bling Budbee fått verkar det som Amazon kör det mesta via gamla Postnord.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fulci:

Det är väl inte konstigt med en nyexaminerad kapitalist ut från Handels som grundare och VD av Budbee. Tänket med låga löner baserade på prestationsbonusar för att nå en rimlig nivå utan facklig etablering, låna sig till succé eller konkurs där enorma förluster årligen viftas bort med "tillväxt!".

AMF gick in med 525 miljoner nyligen. Budbee har en omsättning på 155 miljoner och förlust på 66 miljoner enligt Breakit.
https://www.breakit.se/artikel/28353/techbolaget-ratade-sture...

Trots all media-bling Budbee fått verkar det som Amazon kör det mesta via gamla Postnord.

Finns ingen artikel på den där länken?

Vad gäller Budbee tycker jag de har den bästa tekniska plattformen för spårning av alla budfirmor. Man får direkt i spårningslänken som skickas via SMS välja leveranssätt samt om de ska lämna utanför dörren utan att man behöver öppna. Man kan följa leveransen live via karta och man får t.o.m reda på vilken chaufför som kör med bild och namn. Helt unikt vad jag vet!

För mig har Budbee här i Örebro funkat bra hittills (även om deras chaufförer verkar väldigt pressade och bryter mot trafikregler, min senaste leverans så körde chauffören på bussgata samt på cykel/gångvägar i området innan leverans till mig vilket inte är tillåtet) men kan tänka mig att det inte alltid funkar beroende på underleverantör och chaufför. Tråkigt dock att de inte följer kollektivavtal, sånt brukar med tiden ordna sig, Budbee är fortfarande ungt.

Visa signatur

Nuvarande dator: CPU: Core i5 2500K @ 3.7GHz, CPU kylare: Zalman CNPS12X, GPU: Zotac GTX560Ti 2048MB, Moderkort: ASRock Z68 Extreme 3 Gen3, Minne: Corsair Vengeance LP 1600MHz (4X4GB)16GB Kit, Lagring: Samsung 840 EVO 250GB SSD, Western Digital Caviar Black 64MB Cache 1TB, Seagate Barracuda 256MB cache 2TB, Seagate Barrracuda 256MB cache 4TB Optisk läsare: DVD Brännare Sony Optiarc AD-7280S, Ljudkort: Asus Xonar DG, Chassi: HafX 942 Nvidia Edition, Nätaggregat: Corsair TX650 v1 650 Watt, OS Windows 10 Pro Svensk Version

Permalänk
Medlem
Skrivet av Joakim Ågren:

Finns ingen artikel på den där länken?

Jag fixade det, hade kopierat fel på Breakit.

Permalänk
Medlem
Skrivet av TKD_1337:

Ok, de nämner att paket kan mellanlanda på sin hemsida, men så länge det kommer till mig och vid rätt tid är jag nöjd.

Det gjorde den.

Permalänk
Skrivet av Joakim Ågren:

Vad gäller Budbee tycker jag de har den bästa tekniska plattformen för spårning av alla budfirmor. Man får direkt i spårningslänken som skickas via SMS välja leveranssätt samt om de ska lämna utanför dörren utan att man behöver öppna. Man kan följa leveransen live via karta och man får t.o.m reda på vilken chaufför som kör med bild och namn. Helt unikt vad jag vet!

Låter praktiskt om man är skurk och tycker om att överfalla paketbud för att stjäla paket.

Skrivet av Joakim Ågren:

(även om deras chaufförer verkar väldigt pressade och bryter mot trafikregler, min senaste leverans så körde chauffören på bussgata samt på cykel/gångvägar i området innan leverans till mig vilket inte är tillåtet)

Med andra ord låter det som att det behövs fler trafikpoliser.

Permalänk
Medlem
Skrivet av oqvist:

De har då ingen vidare lön https://transportnytt.se/nyheter/sa-fungerar-budbees-lonesatt.... 40 stopp på 5h inkl lastning förmodar jag för rookieförare...

Man får vad man betalar för och det är vi konsumenter som sponsrar.
Uppskattar att det är så lätt idag att få tag på ovan info så man kan göra aktiva beslut vad man väljer att sponsra.

Så bra uppsnokat, kommer inte välja dom framöver.

Permalänk
Medlem

Budbee fungerar bra för mig, får säkert minst ett paket av den varje vecka. Bra med hemleverans på kvällstid och bra att kunna följa paketet i realtid medan det är på väg.

Enda klagomålet är att många förare kör fort på vår gata. Det gäller dock inte bara budbee utan tycker att övriga budbilar som exempelvis DHL, UPS och PostNord gör det.

Permalänk
Medlem

Jag beställer alltid om möjligt, Instabox. Efter beställningen glömmer jag det hela och plötsligt en, eller några dagar senare plingar det till i mobilen med koden till skåpet. Smidigt. Ibland går det på någon dag, ibland på något vecka. Spelar ingen roll

Visa signatur

Mac Mini M2 Pro
5K

Permalänk
Medlem

Någon som vet om Instabox-personal har bättre arbetsvilkor än Budbee?

Permalänk

Intressant
Själv så har jag i regel Budbee som förstahandsval.
Gillar särskilt att kunna följa transporten på mobben och hittills har det funkat felfritt,.
För mig är Bring och Budbee klara val över Postnordslotteriet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av reverend benny:

Någon som vet om Instabox-personal har bättre arbetsvilkor än Budbee?

Ingen aning. Inga kollektivavtal. Står de sett avtal med lägre lön än utsatt. https://www.transportarbetaren.se/e-handel-exploderar-har-ar-...

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk

Jag föredrar instabox....

Bild
Permalänk
Medlem

Allt som är nytt är dåligt. Det var bättre förr.

Visa signatur

Lenovo Legion 5 17,3", 5800H, 3070 140 W, 2 TB
Logitech G Pro Wireless & G613 keyboard
Hifiman Sundara, Sennheiser PXC-550 II / Hidisz S9 Pro, Schiit Magni 2

Singleplayertopplistan utan ranking: Duke Nukem' 3D, Doom: Eternal, Half-life I & II, Super Mario 64 & Galaxy I & II, Resident Evil II (PSX), Metal Gear Solid, Final Fantasy VII (PSX), The Last of Us I & II, Fallout 3, New Vegas & 4, Cyberpunk 2077

Permalänk
Medlem

Jag har bara positiva erfarenheter av Budbee, har fungerat varje gång. Beställer snus som kommer till dörren så det blir ett antal beställningar. Senast idag inga problem med nytt snus. De såg till att jag fick mitt 3080 på 28 timmar från att jag beställde på komplett. Så jag ger dem tummen upp!

Visa signatur

Livet är för kort för dåligt kaffe

Permalänk
Medlem

Tills den dag Instaboxen sorterat fel?

Visa signatur

Gaming: MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI | AMD Ryzen 9 5900X | ASUS TUF GeForce RTX 3080 10GB | Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3200 MHz | Corsair RM850x V2 | Sabrent 2TB Rocket Nvme PCIe 4.0 | FD Define S | LG 27GP850 | LG 48C1

Permalänk
Medlem

Beställde från Inet och valde Budbee för att leveransdatum var en dag tidigare än postnord. Skulle fått paketet i tisdags, nu idag har de flyttat datumet tills måndag.
Paketet var present till min son i helgen. Första och sista gången jag valde Budbee.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Margarin:

Beställde från Inet och valde Budbee för att leveransdatum var en dag tidigare än postnord. Skulle fått paketet i tisdags, nu idag har de flyttat datumet tills måndag.
Paketet var present till min son i helgen. Första och sista gången jag valde Budbee.

Det här låter inte normalt, att de skjuter fram en dag är en sak men nästan en vecka är ju helt åt fanders. Har du inte kontaktat inet om detta? Inet får klaga på dem...

Visa signatur

Nuvarande dator: CPU: Core i5 2500K @ 3.7GHz, CPU kylare: Zalman CNPS12X, GPU: Zotac GTX560Ti 2048MB, Moderkort: ASRock Z68 Extreme 3 Gen3, Minne: Corsair Vengeance LP 1600MHz (4X4GB)16GB Kit, Lagring: Samsung 840 EVO 250GB SSD, Western Digital Caviar Black 64MB Cache 1TB, Seagate Barracuda 256MB cache 2TB, Seagate Barrracuda 256MB cache 4TB Optisk läsare: DVD Brännare Sony Optiarc AD-7280S, Ljudkort: Asus Xonar DG, Chassi: HafX 942 Nvidia Edition, Nätaggregat: Corsair TX650 v1 650 Watt, OS Windows 10 Pro Svensk Version