Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Vad anser ni va bäst, låg eller högnivå till sub?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jun 2011

Vad anser ni va bäst, låg eller högnivå till sub?

Vad anser ni va bäst och varför?

Subutgång plus rca eller koppla subbar via högnivå?

I detta fall dubbla subbar, med förstärkare som har utgång för sub

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Härma REL, koppla båda och har en strikt korrekt inställning för musik via högnivå och en lite fläskigare basiniställning för film via lLFE/sub ut på dekodern.

Det går inte att säga vad som blir bäst utan att veta detaljerna om pryylarna och placeringen, tex så kan du ju inte avståndskorrigera suben gentemot frontarna via dekodern om du använder högnivå utan då är det endast inställningarna på suben som gäller det gäller ju också om du har nån typ av autokalibrering i dekodern, den kan ju inte ge olika inställningar på sub och front när du kopplar högnivå.
Det ställer alltså lite högre krav på att placera suben akustisk rätt både mot rummet och frontarna om du ska köra högnivå och få det bra, å andra sidan blir det totalt sett antagligen bättre ljud om du gör placering och intonering noggrant.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävleborg
Registrerad
Apr 2008

För min egen del enbart lågnivå då jag kör DSP med avstånds/tids-korrigering på varje individuell sub. Enbart högnivå innebär dessutom problematik med delningen mot frontarna, speciellt vid vid flerkanalsformat.

Åbäke mk2: Ryzen 2600, MSI B450 Tomahawk, 48GB DDR4 @ 3000, 2x500GB Samsung 850 Evo, EVGA 1070 FTW.