Retropie - problem med USB-disk

Permalänk

Retropie - problem med USB-disk

När jag har formaterat en usbsticka via autofunktionen (skapat mapp "retropie-mount" i roten) så fungerar det kanon. Retropi skapar upp katalogstruktur som det ska. När jag dock istället provar en usb ssd disk (också fat32 formaterad), då fungerar det inte. Den skapar helt enkelt inte upp katalogstrukturen i retropie.

Vad kan detta bero på. Något tips hur man får det att fungera? Verkar inte vara något problem med usbhårddisken, den fungerar utan problem i windows.

Permalänk
Medlem

Hur är FAT32-disken formaterad ?? - brukar vara en gräns vid 32 GB på flashmedia, därefter exFAT (vilket RPI förmodligen inte begriper) eller NTFS. - har du provat att formatera i NTFS och se om det går?

windows egna formateringsprogram tillåter inte större FAT32-diskar än 32GB vid formatering men 3'-part formateringsprogram kan göra denna större (upp till 2 TB) med större klusterstorlek men risken att kompatibiliteten minskar. Hur retropi hanterar FAT32-diskar större än 32GB och med större klusterstorlek har jag ingen koll på.

Linux vill själv köra filsystem som ext4 och btrfs, kan hantera NTFS men inte så effektivt och FAT16/32 nödtorftigt av kompabilitetsskäl.

FAT32 brister på många saker som användare och filrättigheter samt tidsstämplar som inte lagras vilket gör det knöligt för Linux att hantera då man för att få FAT-filsystemet kompatibelt med 'unixfilsystem' måste emulera en massa saker och bara finns så länge filsystemet är monterat.