Bästa sätt att få USB-C till datorn

Permalänk
Medlem

Bästa sätt att få USB-C till datorn

Sonen har ett Oculus Quest och vi har precis fått hem en Oculus Link så han även ska kunna köra Rift-spel. Vad vi inte tänkte på är att Oculus Link har USB C i båda ändarna av sladden. Grabben har inget USB C-uttag på datorn..

Det finns ju t.ex. sådana här adaptrar. Men kommer vi tappa prestanda på det? Finns det bättre sätt - typ köpa ett USB C-"kort" som man kopplar direkt till moderkortet? Går det? Skulle det göra skillnad?

Han har det här moderkortet.

Permalänk
Medlem

Vissa grafikkort har USB C port som är för VR, RTX korten bl.a

Permalänk
Medlem

@Lakritstack: Enligt den här sidan: https://developer.oculus.com/design/oculus-device-specs/ så har Oculus Quest USB3.0.

Så adaptern https://www.maxgaming.se/adaptrar/usb-c-31-hona-till-usb-a-ha... som du länkade räcker. Se till att det kopplas i en USB3.x port bara så kommer det gå bra.

Permalänk
Medlem

@Lakritstack: USB C är en formfaktor och om den adaptern är en 3.1 standard så skall du inte tappa någon hastighet eftersom det är snabbaste standarden just nu.
Det gäller dock att ni kopplar den i en USB 3.1 kontakt på moderkortet eller chassit, om ni har en sådan i chassits front ansluten till moderkortet.

Permalänk
Medlem

Ok, det låter bra. Då kör vi på det

Han har ett RTX-kort. Det här. Men bara HDMI och Displayportar på det.

Permalänk
Medlem

Jag klickade hem adaptern jag länkade, men vi får det inte att fungera. Googlade lite och hittar att vissa verkar ha problem. Verkar ju bero på adaptern. Men hur fanken ska man veta vad som avgör om en adapter funkar eller ej? De som länkas här är ju från Amazon.

Permalänk
Medlem

Recommenderar inet för råd samt alla deras kablar är compitabla med nya standard.