Går ej installera drivrutiner rx 570 4gb

Permalänk
Medlem

Går ej installera drivrutiner rx 570 4gb

Halloj allesammans!

Jag har nämligen problem att installera drivrutiner till mina msi armor rx 570 4gb kort (3st)

Det är nämligen så att Windows inte hittar kortet,
Jag får bild och allting via kortet och speccy visar att de sitter ett rx 570 i datorn men Windows hajjar inte att de finns ett kort utan de står att den kör på den integrerade grafiken.

Korten jag köpte hade använts till mining och jag förstår att de kan va ett mining bios i kortet, därför har jag kört en DDU och rensat, men jag får det fortfarande inte att fungera, jag har nämligen testat i 2 olika riggar med samma resultat, som sagt så är det precis likadant med alla 3 och har kört DDU på alla tre.

Är det nån som vet vad jag kan göra, eller har köpt liknande kort som använts till mining och fått samma problem med drivrutiner?

Väldigt tacksam för svar!
Må väl

Permalänk
Medlem

Om det är ett mining-bios på korten så måste du flasha om grafikkortens bios med korrekt bios. Flashar du fel kan du i värsta fall bricka korten helt. Vilket bios som passar just dina grafikkort - och var du får tag på dom, är svårt att gissa sig till.

Det var många år sedan (2017) jag flashade RX 570, men på den tiden använde jag detta: https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/

DDU påverkar inte grafikkortets bios överhuvudtaget. DDU tar bort drivrutiner på datorn, det påverkar inte grafikkortet i sig. Flasha om korten på egen risk!

Försäljaren borde ha flashat om korten innan försäljning (det gjorde jag på varenda kort) eller i alla fall ha gjort backup på orginal-bios och därmed kunna förse dig med det.

Edit: Om du har tur så finns dina grafikkort med i denna lista: https://www.techpowerup.com/vgabios/?architecture=AMD&manufac...

Glöm inte att göra backup på nuvarande mining-bios ifall något skulle gå snett. Då kan du i alla fall återgå till ett någorlunda vettigt skick.

Visa signatur

press nu1mlock

Permalänk
Medlem

Tack snälla för svar! Nu förstår jag mer varför det inte fungerar 😅! Jag får väll testa å flasha om ett kort å se hur det går, går de åt helsike ja då får man leva med det!

Återkommer hur det gick!
Mvh