Sasser men ändå inte...

Permalänk
Medlem

Sasser men ändå inte...

[EDIT] Om jag väljer att formatera om, och köra allt nytt, kan jag då ladda hem service pack 3 och 4 från filarkivet här på swec och bränna ut dem för att sedan installera dem innan jag går ut på nätet igen?
Eftersom det är ett helt nytt system så har den ju sp1, dvs, den kan inte installera fixen från windows som kräver sp2...

Hej, har byggt en burk åt min bror och igår så fixade vi in w2kp och internet.

Glädjen blev dock kortvarig för efter ca 60 s (!!!) uppkopplad mot internet och microsofts windows update så flaxar det upp en skylt med lsass.exe kommer att avslutas, spara allt... ja ni vet vilken jag menar. Datorn startar om, det går ett tag och samma skylt dyker upp igen, omstart...

Nu har jag installerat NAV 2002 (det enda som fanns till hands) uppdaterat allt, NAV hittade 4 smittade filer, ingen av dem var sasser. Satte dem i karantän, tog bort dem, trodde det var klart. Men inte. Efter ett tag så dyker skylten upp och omstart sker efter 1 min.

Laddade också hem symantecs sassfix, samt också kört f-secures variant. Dubbelklickade bara på dem, inget safemode (där datorn också verkar hänga sig), symantecs version säger att allt är lugnt. F-secures säger inget, kör bara genom programmet.

Vad i hela friden ska jag göra? Eftersom det är ett nytt system med inget viktigt på så kan jag väl bara formatera och installera på nytt. Tar detta bort viruset ? Eller finns det nåt enklare sätt?

Tacksam för hjälp.

Visa signatur

/-_-

Permalänk
Medlem

Har du testat gå ut i kommandotolken och skriva "shutdown -a" när popup-rutan kommer?

Det funkade iaf när Blaster ville stänga av datorn.

Om det skulle funka så bör du kunna uppdatera systemet ifred.

Visa signatur

”I do not fear computers. I fear the lack of them.” --- Isaac Asimov

Permalänk
Medlem

Såg det tipset, testade ställa bak klockan också. Då skulle datorn startas om om 730 dagar. Lugnt tyckte jag, men när jag senare går in på win update så säger den att det är fel datum på klockan och att jag inte kan ladda ner...

Surt sa räven. Nåt mer tips. -a kommandot ska visst inte funka på w2kp.

Visa signatur

/-_-

Permalänk

prova skriva shutdown -i

och ändra till typ 9999 sek

skriv en kommentar och klicka ok

Permalänk
Medlem

Innan du ansluter till internet så stäng av RPC Servicen så den inte stänger ner sig när du blir smittad.
Det hjälper inte att formatera om hela tiden som många tror. Viruset utnyttjar ett hål i Windows.
Patcha Windows och skaffa brandvägg.

Visa signatur

Linux är inget operativsystem.
http://www.gnu.org/gnu/linux-and-gnu.html

Permalänk
Medlem

Eftersom sasserfixarna från olika företag inte hittar eller inte funkar så lutar det åt att formatera och köra in allt på nytt. Kan jag då ladda hem, bränna ut och installera sp3 och sp4 utan att ha sp2?
[EDIT] Alltså innan jag beger mig ut på nätet igen.

Fixen från microsoft 835xxx behöver minst sp2. Så frågan blir, om jag formaterar om (antar att jag går till bios och ändrar till cd som första bootsektion och sedan i med w2k-skivan osså gör jag som när jag tidigare la in op-systemet) kan säkra min dator mot sasser via sp3 och sp4 som jag brännt ut? Microsofts fix har jag också tillgänglig för utbränning.

[EDIT 2] Finns det någon liknande funktion i w2kp som i xp där jag har winupdate automatiskt?

Visa signatur

/-_-