Permalänk
Medlem

Fel på datorn.

Hej, jag har haft det här problemet ett bra tag nu.

Jag har datorn igång 12-24h och då brukar datorn lagga ihop totalt. Min aktivitetshanterare säger att först en process använder typ 99% av cpu-användningen men jag kan stänga av den. Sen, direkt efter, blir det likadant för en annan process. Brukar faktiskt bli att min webbläsare får problem, sen msn och sen mitt IRC. Sen när jag stängt av alla de så blir det likadant för explorer.
Jag brukar dock vänta och se ifall det släpper och ibland så kommer det upp en liten ruta där nview av allt säger att explorer inte svarar och då får jag en förfrågan ifall jag skall stänga av nview. Men självklart hjälper inte det utan jag får reboota datorn via knappen på chassitet.
När jag startat om datorn så fungerar allt prima igen under samma tid igen. Rätt komiskt imo.

Så, vad kan problemet vara? Vad jag vet så är det en clean dator. Varken problem med virus eller andra saker som kan påverka processorns arbetskraft och det finns inget damm i datorn för det tog jag bort för 2 dagar sedan.

Det är iallafall:
Antec Sonata II
A8N-E
AMD64 Athlon 3800+
1280mb DDR
7600GT (Tar upp det bara för att nview ploppar upp:P)

Sen så har jag alltid igång ca 30 processer och jag gör inget avancerat med datorn. Spelar wow, cs1.6, photoshoppar osv. Alltså inget vulgärt för datorn.

Permalänk
Medlem

det låter som om du antingen har något virus som inte tycker om dig, eller så är det cpukylen som krånglar... jag skulle snabbt ominstallera datorn på en cirka 20-40minuter å se ifall det löser det ( utan att omformatera) och sedan ifall det inte hjälper formatera den. gör gärna en windows+program+spel partition och en musik+bilder+film partition så slipper du förlora allt vid senare omformateringar. det är sällan virus ger sig på bilder filmer eller musik, oftast drabbar de bara .exe filer / windows / program.

Permalänk
Medlem

Jag har ominstallerat datorn faktiskt Men det hjälpte icke.
Förvisso har jag inte formaterat min HDD men jag vet inte om jag orkar - får se=)
Blir nog att jag köper fläktar=)