Permalänk

Tyst och billig HTPC

Är ute efter en ny dator nu när min gamla dog. Vill att den ska vara tyst, det är prio ett. Bor i en etta, och vill gärna ha den igång dygnet runt.

Ska i framtiden kopplas till LCD.
Det jag gör på den är att se på film/anime, surfa, och programmera. Inget avancerat.

Har skärm (VGA-koppling), DVD-brännare, högtalare, tangentbord, mus.

Komplett inköpskorg
Men med en Antec NSK2400 istället för Fusion. Och det köps från inwarehouse så blir det en tusenlapp billigare, enligt prisjakts prisoptimerare.

Ingen CPU-kylare än, väntar nog tills mini-ninjan kommer.

Spelar inte, så jag kör på det integrerade. Satt på ett Geforce 3 TI 200 innan, så jag tror det blir en uppgradering hur jag än gör. Men kommer kanske köpa nåt i stil med ett 8500GT i framtiden.

Har funderat på att välja en X2 3800+ och passande grafikkort istället. Blir ett par hundralappar billigare. Och det är redan mer prestanda än jag behöver. Men det känns ju bra att om man skulle behöva det skulle man kunna klocka processorn. Men då skulle man kunna stoppa i en K10 sen. Och en X2 drar ju mindre i idle...

Lite osäker på chassit. Skulle vara lättare att placera den om den var vertikal istället. Blev extremt frestad av mini-chassin (ITX-storlek) när jag var inne på en Onoff senast och såg små datorer. Bekvämt!

Phew, blev långt.

Permalänk

Om du vill ha en stående modell istället så kan du ju kolla på Asus Vintage eller Asus Pundit (barebone-chassie, med inbyggt moderkort och nätaggregat):
http://www.komplett.se/k/kl.asp?bn=10499

Visa signatur

~Pelle~