Permalänk
Medlem

Stort behov av hjälp/Felsökning

För ett tag sen så köpte min mamma en laptop till mig. Måste erkänna att det var ett impulsköp då mitt nätaggregat var sönder i den stationära datorn. Vi letade runt i affärer efter nätaggregat men hittade inte något som sagt så då bestämde vi att vi skulle köpa en laptop som jag kunde ta och som hon sedan kunde ta tillbaka när jag ordnat min stationära.
(Vi sket i nätaffärer eftersom jag behövde en dator illa kvickt till skolarbeten, etc)

Aja, nu när jag har använt den här laptopen ett tag så har den blivit lite halvseg, stängts av, av egen vilja (blir blått på skärmen och det piper tills den slocknar och startas om).

Jag har letat efter virus som en galning men inte hittat något specifikt virus som skulle kunnat utsätta datorn för skada. Bara små cookiesskit som jag rensat. Och sen har det inte varit nån fara med reg-fel. När det har kommit så har jag rensat. Diskrensar och defragmenterar varje vecka dessutom.
Datorn verkar inte heller vara så varm. Den blir bara varm efter att den stått på under natten då jag seedat, etc.

Datorns komponenter:
Tillverkade: Acer
Processor: AMD64 Turion (TM) 2.0ghz
Ram-minne:1gb DDR2
Grafikkort: ATI Radeon Xpress 1100
Hårddisk: 160gb HDD (80 + 80)
Windows Vista Home Basic

Appz:
Nod 32
CCleaner
AD-Aware

Aja, sen så är det en massa processer som är igång som jag inte har stor nytta av enligt mig (Se bifogad bild via url):
http://i4.tinypic.com/6gb226s.jpg

Som ni även ser så daddlar CPU-användingen väldigt mkt. Från 4-50 % (väldigt vanligt) utan att jag riktigt gör något.

Så snälla, om någon vet så skulle jag blivit jätteglad. Blir riktigt irriterad om över sånt här.
Skulle även blivit glad ifall någon visste nån guide som skulle kunna boosta datorn snabbare.

Permalänk

Alltså av inlägget att döma verkar du ju ganska kunnig själv på datorer så det är svårt att ge dig något generellt tips.

Men detta:
-"Aja, nu när jag har använt den här laptopen ett tag så har den blivit lite halvseg, stängts av, av egen vilja (blir blått på skärmen och det piper tills den slocknar och startas om)."

Låter ju som ett garantiärende,, när jag lämnade in min flickvänns Acer häromveckan var supporten förvånansvärt snabb! De lagade datorn på under en vecka(inte superbra men fullt acceptabelt).

Min cpu-användning på en Core Duo 1.6Ghz ligger på en 5-20% när datorn idlar och då har även jag ca 60-70 processer igång, så jag tror inte det ska påverka prestandan sådär värst nämnvärt.

En sista utväg skulle vara att köra Ubuntu Linux, jag har märkt att just Linux är lite bättre på att inte överbelasta datorn när den blir varm, men det kan ju vara en lite jobbig lösning om du har applikationer som du behöver!

Permalänk
Medlem

Jo det kanske är fel på datorn - vad vet jag men det känns så segt:P Bara tanken att ordna med kvitton, fraktskit osv får mig att spy. Slå mig över käften, gör det men fy och blä.

Sen det där med OS-byte. Visst det låter otroligt lockande men mamma vill inte att jag ändrar "för mkt" då hon ska använda den och vista är ju som sagt ett bra val för inte så kunniga personer inom datorer:P

Edit: Stavfel, fyfan jag skriver som en kratta nu.

Permalänk
Medlem

låter som du har fått samma fel som jag fick på min acer att den börjar pipa troligen antingen värmeproblem eller moderkortet som är sönder.
Fick det till svar när jag lämnade in min på service.. dock fick jag aldrig tillbaka den efter 1,5mån på service så fick jag en ny av onoff en Packard Bell.
Har du tur kanske du får tillbaka datorn inom 1månad men räkna med 2månader. Acer service och support är skitkass!

Visa signatur

Acer Swift 1 Intel Celeron N4100 8GB Ram Intel HD 600 256GB SSD Asus VP278H
MSi CR720 Intel i3 370M 2,4Ghz 8GB ram GMA HD 500GB

Permalänk
Medlem

haha naw, kanske blir dags för en retell med onoff =(

Permalänk
Avstängd

*bort*

Visa signatur

AMD 4400+ X2 1MB 2.3ghz @3.1ghz, 3GB RAM DDR2 667mhz, Asus 2600Pro 512MB (Welcome to tray)

Permalänk
Hedersmedlem

*tråd låst*
bacel93 bannad, samt smygreklam raderad