Andelen hårddiskkrasher per tillverkare

Permalänk
Medlem

Andelen hårddiskkrasher per tillverkare

Under den tid jag har spenderat som entusiast och byggt egna och andras datorer så har jag fått veta att vissa hårddisk tillverkare tillverkar bättre och stabilare hårddiskar än andra. De som jag vanligtvis får höra är dåliga är Samsungs hårddiskar.

Jag har hittills inte fått en samsung disk som kraschar. Dock så har jag byggt en dator åt vänner vars samsung disk har krashat men även en western digital disk har krashat på samma dator. Kanske tillverkningsfel, kanske skit bakom sparkarna, kanske råttor som skitit i dom, vad vet jag.

Dock så tänkte jag lägga upp lite statistik som jag hittade på andelen hårdvara från respektive tillverkare ett franskt företag har tagit emot som följd av krasher: Återlämnade komponenter

Det går även att läsa andelen grafikkort, nätaggregat, moderkort och minnen som har återlämnats

Permalänk
Medlem

Jaja, vi vet, vi vet, den statistik vi konsumenter vill ha/behöver finns tamefan inte tillgänglig, borde finnas "bilprovningen" för diskar="diskprovningen", svenska folket tar med sina diskar till en provningsanstalt å de diskar som inte håller måttet skall bytas gratis av tillverkaren enligt lag. Staten borde tillsätta en haverikomission för varje kraschad disk och alla förlorade mediafiler skall ersättas av CopySweden. BASTA!

Rösta på mig!

Permalänk
Medlem

Tja, vill man hålla sig aktuell så är det nog bättre att länka till den senaste sidan:

http://www.behardware.com/articles/810-6/components-returns-r...