Inlägg

Inlägg som Jeynas har skrivit i forumet
Av Jeynas

Schenker varken ringde, mailade eller snigelpostade mig rörande leveransen kan vara värt att notera. Ren röta att jag såg en kille stå med ett dell-paket utanför företagsingången. Hoppas ni har mer tur!

En annan fråga, har någon med CPU-whine (eller är det HDD?) lyckats få bort det och isf hur? Jag har lite till och från. Kan helt klart leva med det men vore inte fel att fixa heller. Utöver det tycker jag datorn är nära nog knäpptyst när man inte spelar.

Av Jeynas

har en god vän med en zepto men skiten är så risigt byggd så luftcirkulationen är under all kritik. Den blir tokvarm efter 40 min spelande och stänger då ner saker rätt spontant. Helt oanvändbar för mer krävande saker dessvärre

Av Jeynas
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hampos
En fråga till...när jag beställde min dator valde jag att beställa ett vanligt nätverkskort (inte ett med stöd för n-tekniken) eftersom det skulle ta upp till två veckor extra att få datorn om jag körde det bättre nätverkskortet. De sa dock att man kunde beställa till ett kort med stöd för n-tekniken och sätta in det själv i efterhand. Min fråga är därför, är det smartast att göra detta via Dell eller är det bara att köpa via webhallen eller något sånt? Något tips på ett vettigt nätverkskort i såna fall?

Webbutiken lär va billigare och behöver du ändå sätta i det själv så...

Av Jeynas

Jag fick den på sagt leveransdatum.

Visst var det en hel del på datorn som jag inte ville ha där, men då är jag manisk. Den började med typ 69 processer vid start direkt ur lådan. jag körde först www.pcdecrapifier.com vilket rensade upp en del, sen tog jag bort resen manuellt. Kom ner till 53 processer om jag minns rätt, sakerna som var kvar ner till helt "ren" var det som styr fingerläsaren, bluetooth mm. som man ändå "måste" ha.

Smaskiga detaljer, hmm, smaskigaste är helhetskäsnaln på den, jag skulle verkligen inte önska något mer just nu. Datorn känns imponerande solid för att vara så liten och lätt, kvalité. LED-skärmen är dessutom über. Först tänkte jag inte så mkt på det men när jag håller den brevid min tidigare LCD till stationära med samma bild speglad på båda så ser man med kraft en skillnad. Väldigt mycket högre kontrast, bättre ljusstyrka på LED trots mindre backlight, renare färger. I like.

Orkar dock inte ta bilder nu

Av Jeynas

Beställde den 10e dec, var i förproduktion till den 18e, gick i leverans den 19e, levererades 21.

Och yes box, fick fodralet, himla fint faktiskt!

Har för övrigt inte haft cpu-whine sen jag skrev sist, går helt klart i vågor.

Av Jeynas

Sitter vid min 1330 som jag fick idag, och här kommer en lägesrapport:

- Byggkalité: Tipptopp, har inte det minsta problem med glipor eller dyl som jag hört att vissa andra klagat på. Den känns tom. mer robust än jag hade hoppats på, speciellt för att vara en så jäkla liten dator!
- CPU-whine: Yes, jag har det med. Varierar dock i styrka och är inte överdrivet farligt just nu. Ska börja med att pröva de tips som gets på nätet och sen slå en pling till supporten. Jag kan leva med det nu, speciellt då jag har musik eller ljud på så gott som hela tiden. Jämfört med min stationära (låter som ett mindre orkan, jag kallar den Britta) så är detta nemas. Datorn är ju tokigt tyst i övrigt.
- Annat: Den är fin. Den är riktigt fin. Den är brutalt sexig. Känns gedigen, stabil och jag kan bara häpna över att man får in så brutal prestanda på 1.8 kg.

I like, för att summera. It's nice! Och skalet är sexy time!

Av Jeynas

1 gb extra ram (SO-DIMM DDR2) kostar 419 kr så känn inte att ni missat för mkt.

Min inställning till Dell har rätt mycket vart som till semestern, "åh det var ju så fint väder förra veckan, varför regnar det min semestervecka?" Och liksom då kan man bara tänka "äsch whatever, vi kollar inte på vädret de omgivande veckorna och njuter istället"

Och att Mac skulle klämma ur sig prisvärda SSD-diskar kan jag inte se innan tidigast seeent 2008 då toshiba fått in världens första massproduktion. Chill, njut

Av Jeynas

Var det någon som lyckades få Schenkers spårning att fungera?

Edit: Och phonogen, funkade Direct Media-läget även efter stekning?

Av Jeynas

Rörande alla leveranser från Schenker så kan nog detta intressera folk. Sökte rörande deras standardleveranser och grundregeln är att allt kommer fram på tisdagar till Stockholm om skickat från Limerick (där Dells monteringsfabrik ligger). Mer detaljerat:

- Skickas saker mån-tors v1 så kommer det till Stockholm tis v2.
- Skickas saker fre v1 så kommer de till Stockholm tis v3

Går ju fasiken lika slött som snigelpost :P. Dessvärre betyder det väl att jag i bästa fall får min dator till mellandagarna med. Sen är det möjligt att Dell pga de stora volymerna har specialavtal för utgående leveranser (man kan ju hoppas), men för "vanliga" försändelser är detta vad som gäller.

Av Jeynas

heh, läste en artikel om ett logistikföretag som kunde flytta en normalstor bilfabrik från ena sidan atlanten till andra, inkl. ned- och uppmontering, på tre (3!) dagar.

Helvette schenker, det är fyra kilo, rå hit schiten! ^^

Av Jeynas

föressten phonogen, funkade direct media efter du stekte burken totalt?

Av Jeynas

Processorn var lite ledsen och vikten kan man säga en hel del om. Va även nån som skrev här i veckan att Amilos inte hade den bästa byggkvaliten men det kan jag inte styrka.

Man har ändå datorer så länge, värt att lägga lite extra på dom. Ören om man slår ut det per använd timme

Av Jeynas
Citat:

Ursprungligen inskrivet av chrazy_chris
själv har jag inte fått svar fån kundtjänsten angående betalstrulet trots att hon sa att hon skulle ringa smma dag (4 dagar sedan) och har skickat ett nytt mail...

hoppas verkligen att strulet slutar när jag väl fått datorn, en månad försent. peppar peppar.

Ofan, han jag högg på över telefon igår sa att han skulle ringa igen idag med statusuppdatering och 9.00 sharp hade jag honom mycket riktigt på luren igen. Hon måste ha glömt dig eller nått. Jag skulle ringa dom, ser ju ut på min order som dom fortfarande skeppar iaf.

Till er som fått den, hur länge var era i steg 4, "förbereder för leverans"?

Av Jeynas

Vostro vilken dag som helst, inte minst pga processorn. Enkelt val.

Av Jeynas

Woho, hoppat från "förproduktion" till "leverans förbereds" på 12h! Med lite hopp så kan man ju ha skönheten innan jul.

Undrar om det kan ha påverkats av min känga till dom igår rörande felgivande marknadsföring med datorerna som julklappar och paket?

Av Jeynas

HDMI-utgång på Dell XPS m1330

Av Jeynas

Re: svarar...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av phonogen
Jag blåste hela datorn direkt och ville köra in XP. Men fick ej tag på alla drivers så fick återgå till vista. Dock med lite mindre "bloated dell" stuffz på burken.

Kan du fortfarande använda "Direct Media"-knappen då eller vad sjutton den hette? Den som accessar din media utan att starta windows.

Av Jeynas
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nebudchanezzer
Tog ca. 8 kalenderdagar från beställning tills jag hade den i handen.

Har du nån koll på hur den tiden fördelades över de olika produktionsstegen? Smått orolig över att min vart i "förproduktion" i 5 arbetsdagar redan.

Av Jeynas

En fråga jag verkligen skulle vela ställa till er som fått era m1330 levererade med är hur lång tid (ungefär) det tog mellan de olika stegen. Alltså, hur lång tid låg datorn i:

- "Förbereder för produktion"?
- "Produktion"?
- "Förbereder för leverans"?

Vore galet tacksam för lite svar här så jag vet vad jag ska förvänta mig!

Av Jeynas

Yeah låter vettigt, Nod32 är det enda som gäller. Många av dom där (inte minst Norton) brukar ju vara ett virus i sig, slöar ner som fan och omöjliga att få bort.