Inlägg

Inlägg som Bebop86 har skrivit i forumet
Av Bebop86

Asus rt-n66u på groupon/inwarehouse 1195:-

http://www.groupon.se/deals/hela-sverige/Inwarehousese/181757...

Av Bebop86

Vill bara säga att comhem är skit. En tråd med 262 sidor med problem säger allt.

Av Bebop86
Skrivet av NukeDuke:

För dom som använder uTorrent och förlitar sig på "HastighetsGuiden" så lär inställningarna behövas ställas om för att passa era behov.
Ska man surfa samtidigt som man vill ha bra hastighet ner så rekommenderas strypning antalet UPPanslutningar och UPPhastigheten.

Det håller jag med om. Dock så kör jag transmission i Freenas och har inte så mycket "defaultval" där. Går givetvis att tweaka en hel del om man orkar. Grejen är att jag inte har haft problem med detta tidigare. Har kört en adsl/vdsl och olika anslutningar via fiber de senaste 5-6 åren. Innan dess hade jag Comhem och kan inte säga att det var bra då. Kan inte jämföra det med de problem jag har nu men funderar faktiskt på att välja adsl/vdsl från annan leverantör då jag tror det kommer fungera bättre. Internet via kabeltv nätet ska dock fungera bra. Men i detta fall skulle jag vilja välja ett eget modem. Göra egna tester. Därför efterlyser jag alternativ.

Av Bebop86

Taget. Med det här modemet är knappt användbart. Så finns det alternativ?

Av Bebop86

Antar att det inte bara är jag som tycker att comhems netgear modem cg3100 presterar riktigt dåligt. Själv sitter jag med 200 mbit och bredbandskollen visar väldigt bra resultat. Men direkt om jag belastar modemet genom att tex ladda ner en torrent och streama film så kan man inte i princip surfa längre. Bandbredden finns men modem klarar inte av tillräckligt många connections. Har gjort de enkla tweaks som verkar gå att göra på modemet. Not Enough. Ett par länkar till någon som testat prestandan:

http://sniglom.blogspot.com/2011/11/prestanda-med-netgear-cg3...
http://sniglom.blogspot.com/2011/11/cg3100-i-bridge-mode.html

Därför tittar jag nu på att byta ut den. Ser ut som att Comhem även har ett annat modem; Cisco EPC2425, någon som har erfarenheter av denna? Någon som annars köpt ett eget modem?

Alternativet är annars att kasta modemet i soporna och säga upp Comhem abonnemanget.

Av Bebop86

Jag har liknande problem. Min förmåga att surfa bara försvinner i "x" antal minuter, men kommer sedan bara tillbaka. Om jag startar om datorn funkar det igen, ett tag.

Jag har bbb trådlöst modem som är kopplat till en router. Mina två clienter (En XP, en Vista) har båda fast ip. Jag kan alltid pinga vad jag vill (bla dns-servern) och får svar. Msn funkar. Jag kan remota från jobbet. ALLT funkar, men inte att surfa. Har provat några av tipsen i tråden nu men vet inte om det har gett resultat än.
Tycker dock att det vore konstigt om det vore något med DHCP när jag inte ens använder mig av det på min Vista klient.