Inlägg

Inlägg som Lcars har skrivit i forumet
Av Lcars
Citat:

Ursprungligen inskrivet av T-Unit
Ja, det är väl tur det. Så inte folk med ett 8800GTX på en pentium MMX (om det skulle gå) tro att hans totala spelprestanda är lika bra som en med Core 2 duo och 8800gtx.

Vad är det för mening med benchmark program annars?

Men förstår du inte själv problemet med att räkna 3dMark-poäng när olika personer använder olika processorer?
Tycker du personligen att det är rimligt att säga att 2900XT är bättre än 8800GTX när man testat dem på radikalt olika system?
Om jag testar ett 2900XT med en Q6600 och ett 8800GTX med en Pentium MMX så är det ju klart som sjutton att 2900XT får högre poäng!

För att man ens ska kunna börja tala om 3dMark-poäng så måste systemen i övrigt vara identiska och det enda som skiljer är grafikkortet, vilket inte är fallet med alla mängder tester som finns.
Och även om det är så så har det fortfarande precis ingenting att göra med hur bra ett grafikkort presterar i spel.

Av Lcars
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Palme_570
3dmark är huvudsakligen för att testa gpun .

Men som trots det lägger alldeles för stor vikt på processorn.
Ain't it funny?

Av Lcars
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nandi
För min del står Asus och Gigabyte i högre kurs än ECS. Men jag kan ju ha fel Va kör du på för monitor? Kör du inte högre än 1280x1024 så könns GTX lite overkill. Jag antar att du ska klocka eftersom du valt snabba minnen. Då ska du väl ha en bättre kylare också?

Men man kan ju också köpa ett GTX för den fortsatta prestandan, man måste inte köpa det bara för att kunna köra på högre upplösningar, om man kör på lägre upplösningar så kommer ju ett GTX stå sig längre än ett GTS.

Av Lcars
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dallen
Ja, först och främst slog ATI:s kort nyligen världsrekord i 3DMark, sen var det ett par andra test jag läste att de vann över 8800GTX också. Ska leta reda på vilka sidor det var.

Struntprat. För det första så är 3dMark på tok för beroende av processorn för att kunna säga något sådant, för det andra har 3dMark inte ett jota att göra med riktig prestanda i spel. I både Prey och FEAR sopar uppenbarligen GTX mattan med 2900XT.

Av Lcars

3dMark06?

Programmet som huvudsakligen testar hur bra processorn är och inte har ett jota att göra med hur bra en maskin fungerar i spel?

Av Lcars
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hajper
Inget illa menat men varför ska du lägga dig i över hur han spenderar sina pengar?

Tja, om man ber om köpråd så är det väl inget fel med att någon ger rådet "Spendera inte ofantliga mängder pengar i onödan"?

Av Lcars
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Praw
Jag går mot strömmen och säger val 1.. HD2900XT sägs ju klocka som en gud, och gtx käns mer begränsatt ;O

Mvh Jack

Det där skulle jag verkligen vilja se lite siffror på.
Att ATIs kort drar mer ström och alstrar mer värme borde ju peka på att de lämpar sig sämre för överklockning, inte tvärtom.

Av Lcars
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gullepojken
Okej, ja tänkte kanske sätta ett tak runt max 30000:-

Vill gärna ha en dator med Sli (dubbla graffekort) gärna 8800GTX

Jättetacksam för hjälp..

Exakt vad är det du kompenserar för genom att köpa en dator vars kostnad består till 50% av rent skrytmaterial?

Av Lcars
Citat:

Ursprungligen inskrivet av emil_fh
Vad otrevlig du är. Allt du skriver är fel, du kan inte göra rätt... ge upp..... i tid

Notera delen i mitt tidigare inlägg där jag påpekar att TCO inte är någon myndighet. Med tanke på den, exakt varför kände någon behovet av att påpeka för mig, jag som redan sagt att TCO inte var en myndighet, att TCO inte var en myndighet?
Detta är ett mysterium för mig.

Av Lcars
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JackBlack
Det har funnits sådana skärmar och det var en av anledningarna till varför TCO valde att skapa en egen standard.

Sedan så har du fel. Det framgår tydligt att TCO-standarderna har vissa krav om du läser om dem. Om man inte uppfyller dessa krav så blir inte skärmen certifierad. Om du har några belägg mot detta så skulle jag uppskatta att du presenterade dessa.

Sedan så är knappast TCO (eller TCO Development) en myndighet. Att du påstår detta visar ju att du inte vet speciellt mycket.

Jag rekommenderar att du faktiskt svarar på vad jag skrivit. Läs igen, läs rätt, gör rätt.

Av Lcars
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toxie
Framtiden har Crysis och UT3 i beredskap... Båda är kända för att vara väldigt krävande spel.

Jag skulle köpa en billigare skärm och GTX hellre än dyrare skärm och GTS.

Äntligen någon som håller med mig

Av Lcars

Köp ett x1950Pro, kostar nästan ingenting, är kompatibelt med AGP och är rejält mycket vassare än ditt 6600.

Av Lcars
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JackBlack
Klart det betyder något. Även om TCO kanske är små steg så är det steg i rätt riktning. Men du kanske vill ha en skärm med så mycket flamskyddsmedel att du får stora utslag i ansiktet när du sitter framför datorn?

Det är väldigt lätt att argumentera mot något som inte existerar, eller hur?
Det finns inga sådana skärmar, de existerar inte överhuvudtaget, vad sjutton har det då med saken att göra?
Faktum kvarstår: TCO gör inga undersökningar av, det är ingen vetenskaplig standard som de håller sig till, de får betalt för att sätta en klisterlapp på skärmarna, det är allt.

Att du går på det och överhuvudtaget överväger vilken märkning skärmen har bevisar bara att konsumenterna går på vad som helst som de inbillar sig är testat och godkänt av en myndighet, vilket inte alls är fallet.

Av Lcars

Vad ska du med en core2quad till?
Vad ska du använda datorn till som ett E6700 inte klarar?

Av Lcars
Citat:

Ursprungligen inskrivet av subaru_impreza
Enligt min åsikt så finns det inget inbyggt ljudkort som kan slå ett x-fire i kvatilen, så mitt råd är givitvis att köpa kortet.

Placebo, du inbillar dig att det låter bättre därför att det kostar extra

Av Lcars
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
Jomenvisst. Dock brukar jag gissa så här:

Lägg undan 100 kr i månaden tills dess att ditt nyutgivna "måste-ha"-spel är ospelbart med ett 8800GTS, och du kommer att ha råd att köpa ett grafikkort som är bra mycket bättre än 8800GTX när den dagen kommer.

Jag kan ju förståss gissa helt galet...

Det är ju iochförsig sant, frågan är bara vad man ska satsa på.
GTS borde ju klara alla nuvarande spel på den upplösningen galant, men man vet ju aldrig vad framtiden har i beredskap.

Av Lcars
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Markuuss
Okej, tack för svaren.

Om man ska välja grafikkort och vill dedikera så lite pengar som möjligt på grafikkortet, är det ett 8800gs eller ati x1950 som gäller då?

Och amd opteron, vad är det som skiljer från min befintliga?

Mvh
Markus

8800GTS är den billigaste versionen av Nvidias high-end kort, så vill man ha ganska bra prestanda till ett lågt pris så är det inte riktigt det första valet, det är mer i samma liga som HD2900, alltså ett kort för topp-prestanda men lite sämre för att få ner priset.
x1950 däremot är vad jag skulle klassa som det mest prisvärda som finns för närvarande, inte topp-prestanda, men väldigt bra prestanda till ett väldigt lågt pris.

Av Lcars

Och det kommer dröja ännu längre innan de laggar på den upplösningen med ett GTX

Av Lcars
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nandi
Han menar ju att det är som att köpa en bil som går i 300km/h när du bara ska köra på 70-vägar..eller nått sånt High-end-grafikkort är ju gjorda för att spela spelen i hög upplösning så att det ändå flyter. Ska man köra i 1024x768 duger ett mellansegmentskort för det mesta. Spelupplevelsen blir väl också förbättrad med en större skärm. Fluga vet jag inte om det är. Tendensen verkar ju vara att datorskärm och TV alltmer smälter ihop, och därför blir dom större. Valet är ju självfallet ditt, men jag håller med xJom i denna fråga. Kör dock CRT själv och kommer fortsätta med det. Överlägset

Men låt oss säga att hastighetsgränsen ökade varje månad, så att den till sist låg på 300km/h, då sitter man där med sin 70km/h bil och blir omkörd av alla
Hur krävande spelen är ökar ju hela tiden, ett GTS kanske duger på vanlig upplösning just nu, men om ett år är det mycket möjligt att det helt enkelt inte pallar kraven.

Av Lcars
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nordblom
A.N'doja: Yes jag tycker också det är korkat att köpa en så dyr läsk men men.

Jag kommer nog att skaffa en helt ny dator då 8900korten släpps. Känns verkligen inte lönt att skaffa 8800 kort nu då de varit ute så länge redan. Det är ganska ekonomiskt smart att hoppa över en generations kort, man klarar sig fortf. hyfsat på ett X1900.

Min nuvarande dator har ett 6600, jag har alltså redan hoppat över en generation, om jag skippar 8800 så har jag hoppat över två