Inlägg

Inlägg som Exabyte har skrivit i forumet
Av Exabyte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Foetus
http://www.harmonydesign.se/ear9.htm

denna hade jag nog köpt.
har haft deras DAC innan och den var sketbra.

Tack för tipset, men dock känns den aldeles för dyr för mig.

Av Exabyte

Tack för alla snabba svar!

Som jag förstått det nu så kan jag alltså köra dom utan förstärkare, bara att jag inte får ut allt som lurarna har potential för. Kanske köper en förstärkare till dom senare i så fall, men till en början får jag nog klara mig utan.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Henmyr
EDIT: Håller med ovanstående postare, köp inte en 500kr förstärkare till dem. Ju bättre (och i de flesta fall så är det lika med dyrare) förstärkare du har desto bättre kommer de låta. Börja med kanske en 2000kronors som Little Dot MKIII, en begagnad Xcan V3(begagnade säljs ofta för cirka 2-3000kr), en Heed Canamp (cirka 3500kr kanske?), Gilmore Lite(cirka 3000kr) eller liknande istället. Lägre nivå är så är nog inte värt det för så pass svårdrivna lurar som HD650.

Har inte riktigt lust att lägga ut 3000 för en förstärkare, men kan tänka mig att lägga ut mellan 1500-2000 ändå. Kollade lite snabbt på prisjakt och hittade den här, kan den vara något att ha?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Henmyr
Och en helt annan fråga. Är du SÄKER på att det är HD650 du vill ha? Det finns många många hörlurar i samma prisklass, varför väljer du just HD650? Är det för att du vill ha ett lättlyssnat lugnt ljud med mycket bas, fint mellanregister och mycket värme, ja då är HD650 ett kanonval. Vill du ha ett snabbt, neutralt ljud med tajt bas och med mycket riv, ja då är HD650 ett dåligt val.

Japp, just därför! Sen så var HD650 även dom ändå lurarna som var snygga, tycker alla andra lurar i samma prisklass har väldigt dålig design.

EDIT: Har förresten inte riktigt koll på vad förstärkaren gör, kan någon förklara?

Av Exabyte

Sennheiser HD650, förstärkare nödvändig?

Hej allesammans!
Jag tänkte snart köpa mig ett par Sennheiser HD650 då jag läst att de ska vara mycket bra. Det jag undrar över är om man måste ha en hörlursförstärkare för att få ut vettigt ljud. Hur stor är skillnaden utan och med? Jag har ett Creative X-fi ljudkort i datorn och det är datorn jag kommer använda dom med i första hand.
Om jag behöver en förstärkare, räcker det med en billig för ca 500 spänn?

Jag söker inget perfekt ljud, men är ändå ganska noga med att det låter bra.

Av Exabyte

Snyggt jobbat! 10P

Av Exabyte

Helt okej faktiskt, nice att du ger dig på ett nätaggregat med så många kablar
Ett tips är att använda en vanlig tändare för att smälta krympslangen, gjorde så när jag byggde ihop min dator och sleev:ade fläktkablarna m.m.

7P

Av Exabyte

?
1P

Du har köpt en laptop, packat upp den, tagit några bilder och lagt upp det som bygglogg...?

Av Exabyte

Såg mycket intressant ut, snygg var den med

Av Exabyte

Ööh, w2k3, hur tänkte ni? Varför inte linux? Eller vad ska det vara för slags server, vad ska den göra?

Av Exabyte

Jaha, tur att inte alla företag lägger upp överdetaljerade och högst ointressanta gallerier som detta. Kanske intressant för nybörjade, men alldeles för mycket bilder. 2P

Av Exabyte

Skulle varit snyggare om man kunnat ta av toppen på batteriet så att USB-kontakten varit inuti batteriet. Men helt ok modd annars, 7P

Av Exabyte

Riktigt snyggt och professionellt
Kommer bygga egen router snart också, fast då i kombination med filserver.

EDIT: 10P såklart

Av Exabyte

För det priset kan man ju lika gärna köpa 20 stycken 500 giggare och fixa någon schysst RAID. Samma hastighet och enormt mycket mer utrymme. Tar hellre det. Men klart, faller priset till en rimlig nivå så skulle jag gärna vilja byta ut min knattrande HDD mot en knäpptyst SSD, nämligen nästintill bara systemhårddisken som låter i mitt vattenkylda system.

Av Exabyte

Trevlig elräkning där!

Av Exabyte

Nice! Men får man se undersidan med?

Av Exabyte

Mycket stilrent, snygga och praktiska lösningar, speciellt HDD-upphängningen. 10P!

Av Exabyte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nukethenick
Visst jag fattar det, men då räcker 2st som funnits länge. 4 känns overkill, men de kostar väl 5 spänn styck att lägga dit.

Om du ska ansluta 4 enheter till din dator som agerar router, så räcker inte 2.

Av Exabyte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nukethenick
Jag fattar inte varför man vill ha 4 nätverksportar, men det är för att seriekoppla dem och köra snabbare då mao?

Kanske om man vill ha den som router, eller om man vill ha en egen lina mot internet och ett till ett internt nätverk, finns många möjligheter...

Av Exabyte

Hoppas EP45-DQ6 har en relativt låg energiförbrukning, för i så fall blir det nog ett sådant till min filserver/router/webbsersver jag tänkte bygga i sommar.

Av Exabyte

Cool som fan! Du får fixa så ögona slyser när USB-minnet jobbbar också

Av Exabyte

Haha har du samlat allt du äger och har på det skrivbordet bara för bildens skull? För du kan väl omöjligtvis ha så mycket på det vanligtvis. Inget direkt märkvärdigt med detta galleriet 2P.