Inlägg

Inlägg som Exabyte har skrivit i forumet
Av Exabyte

Är det nån som har koll på hur bra det officiella headsetet till PS3 isolerar ljud omkring? För jag brukar ofta spela med ganska hög volym, och då blir det jobbigt för andra att höra mig ifall headsetet tar upp mycket av högtalarljudet.

Av Exabyte

Maximus problem

Har ett Asus Maximus Formula och det fungerar inte riktigt som jag vill. Det tar nämligen ungefär 45 sekunder för den att komma förbi BIOS när man startar, dvs. innan operativsystemet börjar laddas.
Nån som vet vad som kan orsaka problemet. Har kört clear CMOS ett antal gånger, men utan resusltat. BIOS ger inga fel vid uppstart heller.

Misstänker att det ev. kan vara nåt hårdvaruproblem, då den inte varit så långsam tidigare. Bland annat så har jag märkt att USB-portarna kråglar. T.ex. om jag ansluter en extern hårddisk till någon USB-port på moderkortet och börjar föra över filer så hänger den sig efter ett tag.

Finns det nåt jag kan göra om inte kräver att jag byter ut moderkortet, för det skulle bli jobbigt då jag kör med vattenkylning.

Av Exabyte

Nu har min anlänt till Kompletts hämtbutik, åker och hämtar den nu

Av Exabyte

Nu är min Vertex 30GB påväg, har den imorgon eller fredag Ska bli spännande.

Av Exabyte

Nu är den inne på lager hos Komplett, finns 34 stycken

Av Exabyte

Bekräftat datum på 30 GB varianten hos Komplett, 19 mars.
Hoppas det verkligen stämmer denna gången.

Av Exabyte

Nu har Komplett ändrat datumet till 1 april, suck...

Av Exabyte

Komplett verkade inte få in några diskar igår, men dom har fortfarande inte ändrat datumet. Konstigt. Är det någon som vet nåt?

Av Exabyte

Hur stor prestande boost kan jag förvänta mig av denna disk ungefär? Just nu har jag operativsystemet installerat på en WD 500GB 7200rpm, där på en 60GB partition.
Tänker mig boot-tid och start av Firefox. Kör Ubuntu 8.10. Kommer det att bli 10 ggr snabbare, eller är det att ta i? Tänker mig att den låga access-tiden och höga överföringshastiheten borde ge en bra boost jämfört med vad jag har nu. Någon som skulle kunna ge en ungefärlig siffra?

EDIT: Beställd

Av Exabyte

LSI var nog lite över min prisklass, max 500 som sagt. Glömde nämna att det inte behöver ha något RAID stöd då kag inte kommer att använda det ändå.

EDIT: Hittade denna: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=157045
Kan den vara nåt att ha tro? Verkar funka bra i linux enligt detta testet

Av Exabyte

Köpa kontrollerkort

Hej!
Har tänkt att köpa ett kontrollerkort till min dator då mina SATA-portar börjar ta slut på moderkortet.
Kollade lite på prisjakt och det verkar finnas en hel del att välja mellan. Är det någon som har någon bra modell att rekommendera?
4-8 SATA portar vore bra (4 räcker nog iofs). Behöver inte vara någon superprestanda, men den ska inte vara långsam heller. Kosta max 400-500 kr och ska funka i linux utan problem.

Av Exabyte

Snyggt bygge! 9P

Vad tycker du om chassit, har själv tänkt att köpa ett sådant för kommande filserver som jag tänkt bygga ihop nu i höst. Några nackdelar?

Av Exabyte

Är det någon som har koll på vad U90 kommer att kosta på ett ungefär?

Av Exabyte

Tack för svaret!
Jag har nu höjt spänningen och ändrat från CL5 till CL4, och då kunde jag boota datorn som vanligt. Körde Memtest86+ i några minuter och fick endast ett fel (så jag behöver nog fortfarande finjustera lite).

Men tack för hjälpen, löste problemet

Av Exabyte

Minnesfel (ibland)

Hej!
Något skumt har hänt med min dator. Hel plötsligt så ville den inte boota längre, så jag antog att det var ett minnesfel, vilket stämde. Jag körde Memtest86+ och fick sjukt många fel.

Sedan plockade jag ut alla minnena och satte i dom en efter en och testade med Memtest86+ emellan utan att få några fel. Sist när jag hade alla 4 minnena i så körde jag Memtest86+ i 1½ timma utan fel.

Då så tänkte jag prova att boota Ubuntu, men det gick inte, så jag provade att köra Memtest86+ en gång till och då får jag återigen massa fel.

Om jag trycker på Clear CMOS på moderkortet innan boot så kan jag boota ett OS, men utan det verkar det krångla. Under alla tester så jag har kört med defaultinställningar i BIOS. Kan det vara fel på minnena?

Någon som har en idé till lösning, all hjälp uppskattas.

Av Exabyte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jOnÄTÄn
Ingen kylning behövs eller är de för att man ska se de bättre på detta kortet som kylningen ä borta?

Kylningen är väl inte monterad på den bilden, annars skulle man inte se detaljerna. Kortet lär ju bränna direkt utan kylning.

Av Exabyte

Snyggt! 10P

Av Exabyte

Lugnt att man köper denna, snyggare än Eee och billigare.
Hopaas bara man kommer kunna få tåg i den bara.

Av Exabyte

Haha, my ass att Vista är säkrare en Linux

Av Exabyte

Varför kan dom inte använda gängor istället för färdiga nipplar. Då skulle man kunna skriva i precis den nippeln man själv vill använda. Färdiga nipplar är ju bara ett elände om man använder tjockare slang än 3/4".