Inlägg

Inlägg som Chillweed har skrivit i forumet
Av Chillweed

mm det har jag minsann=) har väl lärt mig en läxa iaf^^
När jag tog mig tid att ens kolla i manualen såg jag att det fanns program som verkade vara lite pålitligare...
Blir nog att köpa ett nytt budgetkort imorrn och ha som ett litet projekt att få igång det här=P

Av Chillweed

datorn startar inte, problem med BIOS (?)

Hejsan allihopa!
skulle installera vista idag men fick mig en bluescreen efter någon minut, efter lite googlande fick jag reda på att jag behövde updatera bios för att komma runt problemet. Speedad och dum som jag var så läste jag inte min moderkortsmanual innan jag satte igång, vet inte riktigt vad som hände:P Men jag använde ett program som kördes i windows för att uppdatera bios. datorn hängde sig dock och jag hade inget annat val än att starta om den.
Efter det så har jag inte kunnat få nån bild överhuvudtaget (inte ens POST-sekvensen), tangentbordet svarar inte heller.
Jag har försökt ett par timmar nu med att dra ur BIOS-batteriet och rensa cmos med jumpern. jag har plockat bort alla kort och hårddiskar jag kan och försökt resetta BIOS igen, allt utan resultat.

så, några förslag?Bläh finns det något sätt för att helt resetta bios (helt till fabriksnytt) i mitt läge?

Är tacksam för alla idéer, och trots den sena timmen vore snabba svar gudomligt (sitter på lan^^)

Min hårdvara:
MB Asus m2n32 premium vista edition
cpu amd athlon 64 x2 6000+
grafik asus nvidia 8800 gts 320 mb
4 gb corsair xms ram

tack //chillw

Av Chillweed
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nME
Det blir 1,3*10^30. Kollade min Frozen Throne, den verkar ha 26 stycken med hela alfabetet plus siffror, dvs 2,9*10^40.

Har ingen hur fort de kan gås igenom, men säg en miljard miljarder nycklar per sekund. Då blir det 9*10^14 år (universum är omkring 1*10^10 år gammalt) , respektive 40000 år för att gå igenom alla. Det är ganska länge...
Fast å andra sidan finns det säkert en sisådär miljard korrekta koder. Då tar det nog bara en sisådär 500 000 år, respektive 10 minuter att hitta en som stämmer.

Så, det räcker alltså för utgivaren att ha koder som minst motsvarar de från Warcraft för att det ska vara ganska fruktlöst.

Vad säger ni? Är mina antaganden någorlunda korrekta? Eller är de helt uppåt väggarna?

äsch, får man ett spel gratis så får man väl räkna med att få lägga ner lite tid på det! ;D

Av Chillweed

jo, har hört att intels nya ska vara bättre, min dator (moderkort, cpu, minne och grafikkort) var lite av ett inpuls köp när jag var på dreamhack i sommras^^
Dom hade inte så stort utbud där så det fick bli lite vad som fanns

Av Chillweed

Nej självklart är den klockad till 3.3, visste inte om jag skulle skriva 3.3 elelr 6.6, antar att alla som läste förståd ändå:P

Av Chillweed
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fesen
Hur många mhz är cpun klockad? Samt var har du för temps?
6000+ är jobbiga att klocka speciellt med luft då den är varm som attan.

Den är klockad till 6600 mhz (alltså klockad med 600 mhz), idle ligger tempen på 37-39 grader på cpun (med antec fläktarna på lägsta varv, när jag spelar (wow) brukar tempen stiga till runt 45-47 grader.

Av Chillweed

GPUn brukar ligga på 49-51 grader idle, orginal låg den runt 60-63 grader idle, dessutom är cooltekfläkten bra mycket tystare än orginal.
"Moderkortstemperaturen" ligger på 40-43 grader (vet inte om det är chipsetet eller lådtempen). CPUn ligger på 38-40 grader idle och inga teperaturer (förutom graffikkortet) ligger över 45 iaf, med det är med alla antec fläktar på lägsta nivån.

Av Chillweed

klarare än korvspad=)
tack för hjälpen!

Av Chillweed

Nu måste jag reda ut något här. Det är så att jag har ett 180B som jag är mycket nöjd med, men när jag läser lite recentioner och trådar här ser jag att folk säger att P180 har dåliga kabeldragningsmöjligheter och att man måste borra för att få det snyggt. Sen såg jag nån som skrev att p182 verkar jäkligt smidig med kabeldragning bakom moderkortet. I nån recention läste jag också att P182, till skillnad från P180 har förborrade hål för vattenkylning.

Det som gör mig förvirrad är att jag, som har ett P180B fick mitt chassi förberett för kabeldragning bakom moderkortet och förborrade hål för vattenkylning. På kartongen (som det står Antec P180B på) finns dock inte vattenkylningshålen med:P
Har jag fått ett P182 (finns den i svart?) av misstag? eller är det någon senare revision av P180 som har lite extra fetures? Finns det nåt sett jag kan ta reda på om jag har ett P180 eller P182? nåt serienummer eller nåt.

Av Chillweed

orginalkylning vs. Thermalright HR-03 Plus

Tjenatjena.
Funderar lite på att köpa ny kylning till mitt Asus 8800 GTS 320 mb, har hört att Thermalright HR-03 Plus ska vara bra. Frågan är, HUR bra är den egentligen jämfört med orginalkylningen?

Hade tänkt köpa denna fläkt till http://www.webhallen.com/prod.php?id=67940 (har ni några bättre förslag? helst från webhallen och gärna någolunda tyst)

EDIT: köpte det jag nämde ovan och kan säga att idle temperaturen på grafikkortet sjönk med 10-15 grader.

Av Chillweed

har ett sånt där sega liggandes nånstans, kommer ihåg att jag spelade en jäkla massa lejonkungen på det när jag var liten, hade även två olika sonic spel om jag inte minns fel=)

Av Chillweed

Undrar om "beslutsfattarna" verkligen tror att stänga ner TPB kommer påverka mängden av fildelning som förekommer i världen alls, möjligen att dom gör folk sura så att dom fildelar ännu mer Skulle vilja veta hur många olika hemsidor/tjänser för fildelning dom som bestämt det här känner till överhuvud taget. In my opinion är det bara slöseri med skattepengar att lägga så mycket resurser på att försöka stänga ner TPB, fattar dom inte att folk bara kommer avnända nån annan torrent-sida eller tjänst?:S ifall dom vill stoppa fildelning måste dom få fildelarna att tänka om (glhf), inte stänga ner varenda jävla bittorrent tracker och förbjuda varenda fildelningsprogram, det är ju som att mörda alla barn för att hindra pedofili (okej, tog i lite grann kanske).
Det jag menar är att dessa skattepengar skulle kunna användas till något vesäntligt som kanske till och med kommer göra nån skillnad, att jaga pedofiler eller mördare till exempel!

Av Chillweed

Måste väl vara min tuffa miniräknare som jag hittade hos morfar för ett par år sen. =D

ingen aning om årtal eller nåt, men observera märket

http://www2.edu.sollentuna.se/~anjoh_90/commodore.jpg